I'm out

2016-05-31 @ 22:52:01Vardag
För fem minuter sen lämnade jag in allra sista uppgiften vi har i skolan för det här året! Tyckte det var nyligen lärarna sa "Det ska vi göra på slutet av kursen"... Men det känns så skönt, nu ska jag njuta av vädret, träffa kompisar och allt annat man inte kunnat göra. Nu ska jag bara ta det lugnt så vi hör lite senare!

Årstaviken

2016-05-31 @ 16:19:24Vardag
Slutade tidigt idag så jag gick ut och sprang längs Årstavikens promenadstråk. Brukar vanligtvis inte springa ute men nu var det så himlans fint väder, nästan lite för varmt för att springa. Vet inte hur många jag sprang förbi som låg och solade på bryggorna. Kändes verkligen som det var sommarlov då. Sprang i typ trettio minuter och sen var jag trött så då gick jag sista biten hem. Känns SÅ skönt att få saker man vill göra genomfört och klockan är inte ens halv fem! Nu på kvällen blir det dock sista slutspurten i företagsekonomin. 
 
Kom på en så fiffig grej, brukar vanligtvis mixa frysta hallon med vatten för att göra någon slags juice. Men idag hällde jag i lite babyspenat också. Det blir ingen skillnad på smaken men fördelen är att man får i sig massa grönt på köpet! Skulle aldrig äta babyspenat som den är så då får jag i mig den på ett smidigt sätt. 

Bananpannkakor

2016-05-30 @ 16:21:19Vardag
 
Vi hade studiedag den här måndagen också, inte helt fel. ;)
Vaknade vid tio för att jag skulle på yoga klockan halv tolv i Sickla. Första gången jag gick på yoga men det var inte så svårt tyckte jag. Men det var skönt att inte tänka på något och slappna av i en timme. Efter yogan gjorde jag lite rumpövningar och stretchade. Har börjat komma igång på mitt "dåliga" ben och kom ner helt i spagat idag. 
 
När jag tränat klart satte jag mig i bibilioteket och pluggade lite företagsekonomi och svenska. Det är det sista vi har kvar att göra. Har nyss gjort bananpannkakor och de var väldigt enkla att göra. Tog två ägg och en banan som jag mixade sen stekte jag de. Aldrig ätit bananpankisar innan men de var goda så de kommer nog ätas igen! 
 
Nu ska jag ut för att göra en marknadsundersökning, tjohej!

Snickers igen

2016-05-30 @ 00:28:06Vardag
Efter att ha rensat och röjt i mitt rum i flera timmar gjorde jag lite mer snickers. 
 
Den här gången jag tog jag nittioprecentig choklad, dock blev den lite för mörk för min smak. 
Den här gången skippade jag de mixade dadlarna och det funkade bra det med, dock blev den lite torrare då. Nyttigt snacks om man är lite sötsugen! 

Vänt på dygnet

2016-05-29 @ 04:42:54Vardag
 
Haft en riktigt seg start på dagen, först pajade mobilen igen. Sen när vi var i stallet ville inte mitt buse till ponny komma in från hagen. Alldeles för mycket gott gräs som frestade. Det är ingen idé att vänta ut henne för hon är alldeles för smart så vi gav upp. Men vi hade otroligt dålig timing så vi missade bussen precis... 
 
Vid sju tiden här hemma blev jag trött så då sov jag i tre timmar. Rensade i min garderob inför tapetseringen som sker på måndag och har pysslat med det i några timmar nu. Eftermiddagslurar gör att man vänder på dygnet så nu sitter jag här klockan tjugo i fem och är rätt pigg. :-)
För att inte vända på det helt ska jag nog försöka sova nu. Godnatt! 
 

Datorfodral

2016-05-28 @ 19:35:00Konsumtion
Skrev aldrig vad jag fick med mig hem från Mall of Scandinavia. 
Fick med mig en grej från butiken Jackie, nämligen ett....
Svart datorfodral! Matchar bra med ett av mina mobilskal också. Det var hundrafemtio kronor billigare där än vad jag annars sett så jag känner mig nöjd. Det var väldigt vadderat också så det skyddar nog bra också. Dock köpte jag för 13 för de har inte till 11. 

Ett foto i timmen

2016-05-26 @ 16:42:55Ett foto i timmen/Ett foto...
Som lovat har jag fixat bilder till min "Ett foto i timmen". Jag ställde inget alarm så jag tog ungefär en gång i timmen för några gånger glömde jag bort. Men men, låt oss börja!
08:00 
Vaknade klockan kvart över sju och skulle iväg till skolan så den här bilden blev tagen lite tidigare, grått och mulet. 
(glömde klockan nio men då pluggade jag företagsekonomi)
10:00
Tog bussen till Sickla för att plugga lite. Satte mig i biblioteket och läste noveller till svenskan. 
11:00 Färdigpluggat för stunden, gick till Friskis för att träna. 
12:00 Klar med träningen- det blev lite spring på löpbandet, magövningar och stretching. Sen tog jag min lunch, idag är det sista banandetox dagen för mig! Längtar såå att få äta riktig mat nu. 
01:00 PM Tillbaks på Söder, påväg hem för att lämna av mina grejer. 
02:00 PM Sitter på pendeln för att åka till Mall of Scandinavia. 
03:00 PM Inne på Mall of Scandinavia och kollade i butiker. 
04:00 PM Gått upp från Södra station och ska ta mig hem i det små regniga vädret. 
 
Nu ska jag vila en stund, kanske tappa upp ett bad. Hejdå så länge!

Egengjord snickers

2016-05-26 @ 10:06:00Ätbart & Recept
Hittade ett recpet från denhär hemsidan på nyttiga snickers. Förövrigt en fin blogg fylld med massa roliga recept att baka! Blev så sugen så jag bestämde mig för att göra de själv. 
 
Så jag gick till ICA för att handla ingredienserna, bland annat jordnötssmör. Men det är väldigt få ingredienser som du behöver och den var väldigt enkel att göra.
Till....
  • Botten behövs det 2 dl jordnötssmör och en 1,5 dl havregryn. --> Knådas ihop till en smet och läggs i botten på en form. 
  • Kolafyllningen ungefär 20 mjuka dadlar (tog 200g) och 1 dl kokosmjölk(tog hasselnötsmjölk). --> Mixas ihop och läggs ovanpå bottensmeten. 
  • Toppingen behövs 100 g mörk choklad. --> Smälts först i vattenbad eller micro och när den svalnat hälls den över botten och kolafyllningen(som fått stå i kylskåpet). In med formen i kylskåpet igen och skär den i passande bitar efter några minuter.
 
Klart! Det är inte svårare än så, eftersom jag gör banandetoxen har jag inte smakat ännu. Den ser SÅ god ut! Ikväll har det varit riktigt nära att jag tänkt avsluta detoxen idag istället för imorgon för att jag ska få smaka lite. 
 
 

Ett foto i timmen

2016-05-25 @ 23:18:32Vardag
 
Såhär känner jag om att ha kort skoldag imorgon. Bild hittade jag på Google. 
 
Imorgon har jag endast min spanskalektion och då ska vi fika och ha betygssamtal, inte den jobbigaste skoldagen om man säger så. Vi har haft det sjukt slappt den här veckan men det har varit skönt. 
 
Eftersom jag slutar tjugo i tio(!) har jag en hel dag framför mig. Då tänkte jag köra ett "Ett foto i timmen", är inte så kul att ha det en vanlig skoldag liksom. Men mina planer för imorgon är att jag hade tänkt kolla i butiker lite och sen träna. Nu ska jag sova så godnatt allihopa! 
 

Fyra timmars matte

2016-05-25 @ 15:57:42Vardag
Först vill jag börja med min non-existing uppdatering de senaste två dagarna. Igår hade jag en intensiv dag då jag började min morgon med att lämna in en historian, sen hade vi bokföringsprov och sist skrev vi krällkritik på samhällskunskapen. Ganska intensivt.  På eftermiddagen kom Sara över så gick vi igenom det sista medan vi gjorde chokladglass. Skulle bara blivit trött om jag räknade massor med matte dagen innan.
 
Så idag var det provdagen, totalt hade vi matte i fyra timmar eftersom det var flera delar. Är lite impad att jag kunde hålla mig fokuserad så pass länge, dock hade vi lunchrast emellan. Märks att det var så lång tid nu, är helt trött både fysiskt och i hjärnan. Själva provet har jag ingen aning om hur det gick, gjorde lite på A uppgifterna men de var svåra tyckte jag. Blev lite stressigt på slutet också, eller så var det bara jag som var långsam. 
 
Skulle inte tacka nej till detta- när jag är klar med detoxen kommer jag uppskatta maten SÅ mycket!
 
När det gäller min banandetox, i tisdags hade det gått fem dagar men jag har inte stött på några problem så jag bestämde mig för att göra i sju dagar istället. Så idag är jag inne på dag 6, känner inga som helst negativa symptomer utan det är som vanligt typ. Lite cravings efter annan mat har jag fått, särskilt igår  med Sara när vi gjorde chokladglass och pannkakor. Men det är nyttig träning och trots allt bara en dag kvar. 
 
Sett att Linn Ahlborg fick otroligt mycket kritik för att hon ville prova den. Nu i efterhand har jag läst att man helst skulle vara över arton år men jag har redan startat så. Jag är lika gammal som Linn och kör den. Har inte känt några symptom och det kan inte skada så mycket på en vecka. För min del kan det nog vara bra för då äter jag inte lika mycket sötsaker som jag annars skulle gjort. Tycker att Linn ska få välja om hon vill göra det, kroppen brukar visa om den mår dåligt så det lär märkas isånafall. :) 

Balkongplugg

2016-05-23 @ 15:56:57Vardag
God eftermiddag! Somnade sent igår eftersom jag såg klart den fjärde Johan Falk filmen. 
Vaknade runt tolv idag men även fast jag vaknade sent har jag haft en produktiv dag. Först rensade jag ännu mer i mitt rum och sen gjorde jag lite magövningar. 
Efter att ha ätit mina brunch bananer så satte jag mig på balkongen. Det är tjugotvå grader så man får passa på.  Har nu pluggat bokföring(med moms) i fyrtiofem minuter och tar en paus nu. Sen är tanken att plugga matte, samhällskunskap och historia. Pluggig måndag! 

Bra jobbat!

2016-05-23 @ 10:11:00Musik
Spotify har stepped up their game.
 
De har nu lagt in Podcasts och videos så man kan lyssna på poddar. Det enda jag saknar är en sovtimer(eftersom jag brukar somna till poddar). Spotify har även ett mindre utbud av poddar eftersom gamla poddar inte finns där och sådär, det är synd för jag saknar flera poddar. 
 

En till jag upptäckte är att de har lyrics på vissa låtar, här ovan är texten för låten Sex med Cheat Codes och Kriss kross Amsterdam. Måste passa på att tipsa om den, har tidigare lyssnat på Cheat Codes låt Hold On som jag gillar. Även denna är väldigt bra och är i genren deep house. 
 
 För att se lyricsen drar man ner albumsbilden och då dyker texten upp. Under delarna där ingen text sjungs är det små fakta rutorna istället som är väldigt intressanta. 

sunday

2016-05-23 @ 00:03:00Vardag
Sov till tolv idag, efter det pluggade jag lite matte och sen gick jag tillbaka till pappa igen på eftermiddagen. 
Hade väldigt få bananer kvar så jag gick till ICA, det var soligt väder idag.
Inne på ICA, ser bananerna chilla där borta.
Fick med mig ungefär tre kilo bananer och en åttiosex procentig choklad. 
Min faster kom över på middag så vi hade egengjord vaniljglass med vispgrädde och jordgubbar. Då kan jag erkänna att jag blev lite sugen, men jag ska inte fuska! 
Imorgon har jag studiedag och för första gången får den dagen leva upp till sitt namn. Jag ska nämligen plugga hela dagen eftersom jag har en hel del till på tisdag. På onsdag har vi även nationella provet i matte... :( 

Pluggstället

2016-05-21 @ 18:40:00Vardag
Till frukost idag skivade jag upp tre stycken bananer som jag åt samtidigt som jag såg Solsidan. Mamma har de tre första säsongerna så vi har sett om de. Vi såg säsongsavslutningen på säsong 3 och roligaste av allt är att det verkligen är så i verkligheten. 
 
Jag började ordentligt med Banan detoxen igår och det har gått bra hitills! Tycker det är så skönt att man inte behöver tänka på vad man ska äta. 
 
Mitt pluggställe i Sickla
Vid fyra tog jag bussen till Sickla för att plugga matte och samhällskunskap. Lyckades hålla på i en och halv timme. Det gäller att man hittar ett bra ställe för att kunna plugga ordentligt, iallafall för mig. Jag gillar att sitta i Dieselverkstaden på andra våningen, där finns det stolar, bord, toaletter och det bästa av allt är att ingen annan är här. Anledningen till att jag känner mig bekväm här är nog för att jag varit här så många gånger innan. När jag gick på Dans & Musikalen brukade vi hålla till här när vi skulle ha föreställningar. Så jag har känt till stället väldigt länge. Nu ska jag till ICA för att köpa lite mer bananer! 

By Marlene Birger

2016-05-20 @ 14:52:00Konsumtion
Länk till skalet HÄR.
Jag tänkte visa mitt nya skal jag köpte för några veckor sedan. En sak jag kan säga är att jag tycker om att köpa skal och har en del nu, kanske runt trettio stycken. Men det stoppar mig inte att köpa fler. ;)
 
Det här är ett hårt skal från Malene Birger som jag köpte inne på Best of Brands. Var sugen på ett ganska simpelt hårt skal och det här passade bra. Det var fint mönster men ändå inte för plottrigt vilket jag gillar. Intäkterna går till Unicef och det blir ett plus i kanten. 
 

Bananglass

2016-05-19 @ 15:07:21Vardag
Imorse gick jag till COOP och handlade in lite bananer för att starta min banandetox! Blev så sugen på att prova den så jag startar direkt! Först gjorde jag en banansmoothie men den blev lite mäktig med enbart banan i. 
Till lunch åt jag inga bananer så det kanske räknas som att jag fuskade då..? Skollunchen idag var inte på topp så det blev mest gurka. 
 
Jag slutade ganska tidigt idag så till mellis gjorde jag Idas bananglass. Det var svårt att enbart mixa bananerna så jag hällde i lite vatten, lite mindre än 1 dl. Glassen smakade mycket bättre än smoothien tyckte jag! 
Nu ska jag se lite Netflix och sen sätta mig och plugga lite företagsekonomi och historia. 

Banana Island

2016-05-19 @ 00:05:00Vardag
När jag kom hem från skolan började jag med att dammsuga och städa lägenheten. Sedan pluggade jag företagsekonomi och matte. Jag känner mig nöjd för jag hann med allting jag hade planerat att göra idag! 
 
Efter plugget har jag kollat på lite vloggar och kollade just på Ida Wargs, hon har nyss gjort en banana detox. Det kallas för att man går på "Banana Island" när man startar detoxen och går ut på att man endast äter bananer(även gröna blad tillåts). Tror man skulle äta runt 25 stycker bananer per dag då.Det verkar rätt roligt så jag kanske ska prova det. Då kan man göra banansmoothies, äta bananer som vanligt och göra bananglass. Har inte ätit bananer på hur länge som helst så det kanske är lägligt. 
 
 
Nu ska jag försöka sova för att tagga inför ännu en torsdag med enbart matte. <33 (eller inte). Måste förbereda med massa gurka tills imorgon. 

Längsta sovmorgonen ever

2016-05-18 @ 13:03:09Vardag
Det visade sig att jag hade längre sovmorgon än vad jag trott. Börjar klockan 14:45 för att sedan ha en mattelektion, lång skoldag. 
 
Så jag klev upp halv ett och gick till köket för att fixa frukost. 
Började med att ta ut frysta hallon och lägga i mixern.
La i yoghurtkvarg och grapefruktslemonad i mixern medan jag lyssnade på Georges Bizet's Les toréadors. Smoothien blev god tyckte jag, grapefrukten smakade ganska starkt så det blev som hallon med lite surare lemonad smak. 
Måste gå om ungefär en timme så jag ska nog antingen plugga lite eller se lite på youtube. 

Stellasports

2016-05-18 @ 12:34:00Vardag
Något jag glömde berätta för er var att vi gick in på Intersport i söndags. Jag var på jakt efter ett par träningsbyxor. Så ser vi Stellasports hörnan och där fastnade vi ett tag. 
 Ser NU att bilderna blev något mörka så det får jag tänka på nästa gång! 
 
Jag köpte dessa och jag tycker de passar så himla bra just nu! Rosorna och den gråa färgen blir lite roligare än svart. Nu när sommaren närmar sig passar det perfekt med lite blommor och ljusa färger.
Det blir så mycket roligare att träna om man har fina kläder, håller ni inte med?

Nattplugg

2016-05-18 @ 01:34:58Vardag
Litet utdrag från det gamla provet jag tränade på.
Jag har sovmorgon imorgon så jag tänkte att jag gör lite plugg nu på kvällen/natten när jag ändå är vaken och pigg. Är inte särskilt mogonpigg utan är som mest produktiv senare på kvällen. Jag har iallafall gjort uppgifter från ett gammalt nationellt prov eftersom vi har matte nationella om exakt en vecka(!).  Tycker att A frågorna är knepiga och vissa C frågor också.. Nu ska jag ta något litet att äta innan jag går och lägger mig, godnatt!

Vattenmelonskvarg

2016-05-17 @ 22:43:00Vardag
08:30
Jag började min historialektion och vi fortsatte att jobba med vår historiebruksuppgift. Vi ska analysera Blå tågets låt "Kalla kriget" och ett tal av Willy Brandt. 
09:45 
Vi hade håltimme så jag och Ebba pluggade. Jag skrev lite på affärsplanen vi gör i företagsekonomi. Efter det åt vi lunch för vi var hungriga. 
11:10 
Vår samhällskunskapslektion startar och vi hade grupparbete om nutidens konflikter. Min grupp fick konflikterna i Demokratiska republiken Kongo. Något jag inte har så mycket förkunskaper om men det verkar intressant. Vi fick även tillbaka våra Ekonomiprov vi hade för några veckor sen, det gick bättre än vad jag trott så jag är lättad. 
 
När jag kom hem gick vi först och fixade min mobil, de satte nytt glas och nu funkar den igen! Så skönt.  När vi gick och handlade såg jag att den nya kvargsmaken, vattenmelon hade kommit in. Jag köpte med mig en hem och medan jag rensade i mitt rum åt jag den. Den var såå god! 
Nu på kvällen har jag rensat ut min bokhylla inför tapetseringen av mitt rum, skönt att ha det avklarat. 
 

Mall of Scandinavia

2016-05-16 @ 23:33:36Vardag
Igår tog jag och Emma pendeltåget ut till Solna för att vara i Mall of Scandinavia. Det var ganska mulet och grått så det passade perfekt att kolla i butiker då. 
Vi letade efter lite sommarkläder och var inne på massor butiker. Vi började med Pull and bears som jag aldrig varit inne på, även Thernlunds, Jackie, H&M, Bikbok, Gant ... etc. Det fanns massor med olika butiker där! Den enda butiken som saknades skulle jag säga var Bob (mitt smeknamn för Best of Brands) men Thernlunds är relativt lik. 
Inne på Thernlunds
 
Vi hittade inte så mycket, en rosa klänning fick följa med mig hem. Efter ha kollat i minst hälften av butikerna rörde vi oss mot Max för att äta middag eftersom klockan närmade sig sex.
Detta blev min middag,  fullkomligt älskar Max's pommes! 
 
En bild på min chokladlyxshake jag tog också. 
 
 
Något som var mindre kul var att jag tappade min mobil så den fick mystiska ränder i skärmen och omöjlig att låsa upp för touchen la av delvis. 
 
Men idag lagade jag skärmen och jag kunde låsa upp den igen, nu har den däremot blivit otroligt seg så vi får se hur det går. Min mobil har hängt med ett tag, närmare två år och nio månader ungefär. 
Så länge har jag fått nöja mig med att vara halvt isolerad och lyssna på Spotify med min gamla mobil. Lite charmig är den ändå, en liten Xperia men skärm hälften så liten som min iPhone. 
 
 
 
 

Eurovision 2016

2016-05-14 @ 21:18:46Coffee/Skorpan
Hej! Nu är vi hemma hos Emma och har pluggat lite innan Eurovision. Vi har laddat inför Eurovision med gurka, minimorötter och naturgodis. Mys med gosigt sällskap och iklädd i mjukisar!
 
Hade en riktigt bra dag i stallet. Provade rida med halsring ute och det gick jättebra!! Hon lyssnade hur bra som helst, vi passade på att ta en lång galopp längs Dreviksstranden och skutta över lite stockar också. :D
 

DJ MAG toppen- Dimitri Vegas & Like Mike

2016-05-14 @ 11:45:00Musik
2015's lista toppas utav... DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE! 
Dessa två är två bröder som egentligen heter Dimitri Thivaios och Michael Thivaios. De kommer från Belgien  och har gjort flera anthems till kända festivaler. Exempel på kända festivaler de gjort anthems för är Sensation White 2014(Tremor)  och Tomorrowland 2013(Ocarina). 
 
Hur upptäckte jag dessa?
Jag minns faktiskt inte helt riktigt eftersom det var i början av 2014. Men det var deras låt Mammoth (även med Moguai) som jag hörde och tyckte om. Även fast den inte har någon vocals tycker jag den utmärker sig bra ändå. Sen dess har den följt med mig i alla årslistor jag skapat på Spotify och ständigt varit en favorit. Fördelen med den är den inte kan bli utspelad. Den byggs upp lite försiktigt och har ett riktigt bra drop. På deras spelningar är det en klassiker att de kör Mammoth, det är en av deras kändaste låtar med sin tjugo miljoner lyssningar på Spotify. Den enda låten som har mer är "Higher Place" med Ne-Yo. 
 
Deras livesets
Jag har sett några livesets av de. En från Tomorrowland och från Tomorrowworld. Tomorrowland är i Belgien som är deras hemland så de brukar oftast vara sist på Mainstage där. Att vara sist brukar vara att man är bäst i princip. Men deras Tomorrowland 2015 set var nog en av de bästa seten jag sett hitills. De körde mycket vocals så man kunde sjunga med, körde sina kändaste låtar, höll publiken aktiv genom att "hitta på aktiviteter". Det kan vara att be folk tända sina mobillampor, sitta tills dropet släpps eller att göra en dansring. Egentligen ganska små saker men det är inte alla som gör det(vilket är synd). De brukar alltid ha med Tremor, Mammoth och vanligtvis avsluta med Higher Place. Någonstans brukar de även göra "The hum" med tillhörande bankande på bröstet. 
Man kan se deras Tomorrowland live set på Youtube och det rekommenderas starkt! 
 
Kända låtar
 
 
 
Deras liveset från Tomorrowland
 
 
Känner ni igen någon av deras låtar? Visst var livestreamen bra? 
 

Pangfrukost

2016-05-14 @ 11:26:54Vardag
Jag som annars inte brukar äta så mycket frukost beslutade mig för att göra en riktig pangfrukost idag. 
Här är Smoothiebowlen jag gjorde toppat med lite gottigheter.
En liten closeup. Och tog ett belVita kex till! 
Här är hela mitt frukostbord.
 
Så min frukost bestod av:
  • Oboy gjord på på mandelmjölk
  • Smoothiebowl gjord av jordgubbsyoghurtkvarg, mjölk och frysta jordgubbar. Sen toppade jag det med mörk choklad, pumpafrön och färska jordgubbar. 
Idag ska jag till stallet och jag har inte tänkt ut något speciellt idag. Det kanske blir lite halsringsträning eller mys i skogen bara. Efter det ska jag till Emma och se på Eurovision finalen så det blir mysigt. Jag har inte hängt med i Eurovision alls faktiskt. Jag tror tyvärr inte vi kommer att vinna år dock, men man vet aldrig. 

Kygo's Cloud nine

2016-05-14 @ 10:16:00Musik
 
Jag hade helt glömt att Kygo skulle släppa sitt album den trettonde maj!
Men nu är hans album ute på Spotify så jag lyssnade på det lite. Personligen tycker jag Kygo är väldigt bra. Jag gillar dj's som har en röd tråd genom sina låtar men att de inte är alltför lika. Som t.ex. KSHMR hör man att det är hans låtar eftersom han bygger upp de på ett visst sätt, det gilalr jag! Även Kygo lyckas med det, sitt ljusa sound han använder kännetecknar honom. 
 
I albumet har han några låtar som vi redan känner igen t.ex. Firestone och Stole The Show. Han har även lagt in några nya låtar med kända artister som John Legend. Jag har ännu inte hunnit lyssna igenom alla låtar ordentligt så jag kan inte bedöma om albumet är bra ännu. Men vad jag hört hitills har jag en god känsla och det är ett album som är värt att lyssna på!
PS. Carry me som han gjorde med Julia Michaels rekommenderas lite extra av mig. DS 

Tacofredag

2016-05-14 @ 00:00:30Vardag
Vi har det väldigt bra just nu eftersom vi knappt har något i skolan. De senaste veckorna har vi haft flera prov så just nu är vi i de lugna veckorna då vi har börjat på nya grejer. Det betyder att det är ganska lugnt och i samband med de nationella proven försvinner några lektioner också. Idag hade jag bara naturkunskap och samhällskunskap men en lång håltimme däremellan. 
Eftersom vi hade lång håltimme gick vi till Nacka Forum och kollade i lite butiker på sommarkläder. Jag ska nog försöka kolla på lite i helgen. 
 
Vi slutade tidigt idag så jag gick först och tränade i Sickla. Läste samtidigt som jag sprang igen, och det börjar bli lättare. Det var mindre skakigt att läsa den här gången. Jag sprang på lite högre tempo än vanligtvis så jag sprang bara i tio minuter. Sen provade jag Sicklas relativt nya trappmaskin(som var ganska jobbig) och lite på crosstrainer. I samma stund som jag såg människor från mitt gymnasium bestämde jag mig för att börja stretcha. Stretchade igenom de vanliga, d.v.s. främst ben, rumpa och höfter. Det flyter på bra med min spagat, lyckades få till en ganska bra överspagat idag!! 
 
Vid middagstid kom Evelina och Filippa över så lagade vi tacos tillsammans. Det var väldigt länge sen jag träffade de så det var roligt att träffa de igen. Jag lämnade även in min filmanalys idag så det känns skönt inför helgen. 
 

Vegansk Chokladglass

2016-05-13 @ 11:58:00Ätbart & Recept
Häromdagen gjorde jag vegansk nyttig chokladglass som jag tänkte dela med mig till er. 
För att göra den nyttigare(åtmisntonde mindre kolhydrater) så använde jag sötströ istället för socker.
 
 
Här har vi de två ingredienserna som gjorde glassen vegansk. Soyagrädde och vegansk choklad. 
För att piffa till glassen lite extra hade jag i vita chokladbitar i därav den vita vegan chokladen. 
Man kan göra receptet ickevegansk men jag tänkte prova och se hur det smakade. 
 
Receptet: (taget från http://www.recepten.se/recept/chokladglass.html men omgjord) 
  • 4 dl soyagrädde
  • 3 st ägg
  • 2.5  msk sötströ
  • 3 msk kakao
  • Lite hackad choklad(antingen vit, mörk eller choklad) men om glassen ska vara vegansk så självfallet veganchoklad
Eller nu inser jag att vi hackade och la i vanlig mörk choklad i vår glass så helt vegansk blev den icke men...
 
Först börjar du med att vispa upp grädden, blanda ihop kakao, sötröet och äggen tillsamman och sedan blandar ihop alla. Sen när det är klart lägger du i allt i glassmaskinen. När glassen nästan är klar häller du i chokladen du har hackat så är det klart! Eftersom man vispade grädden smakar glassen lite som chokladmousse, som om man gillar det så passar den här glassen. 
 
 
 
 

Kvällsfix

2016-05-12 @ 22:45:15Vardag
 
De blev ingen träning för mig idag. Tanken var att jag skulle vara hemma en stund och sen gå och träna. Men väl hemma började pyssla lite med bloggdesignen och där fastnade jag i några timmar. Man ska bara göra lite och plötsligt har det gått två timmar. Men det känns bra för nu har min nya design börjat ta form. Jag rundade till inläggen, dropdown menyn och på sidan. Jag gillade de små boxarna på sidan! Nu på sommaren känns det skönast med lite ljusa färger. 
 
Resten av kvällen har jag skrivit på min filmanalys, städat lägenheten och gjort chokladglass. Om ni inte har en glassmaskin rekommenderas det att införskaffa en. Väldigt smidigt och bra att kunna välja själv vad man har i, dessutom billigare än att köpa. 
Jag har alltså haft en produktiv och bra kväll! Ska nog avsluta med att fixa lite blogginlägg och sen se lite Johan Falk hihi.. 
Hoppas ni haft en härlig torsdagkväll!

22 kvadrat i P3

2016-05-12 @ 15:59:42Tips
(Bestämt mig för att ha bilden före texten istället)
Nu har jag kommit hem från skolan. Imorse råkade jag försova mig så det blev lite stressigt till matten. Det har inte hänt så mycket men vi hade vårt muntliga matteprov idag. Det var lite svårt tyckte jag men vi får helt enkelt se hur det gick. 
 
Det jag tänkte tipsa om är en podd, jag brukar lyssna på den när jag åker bussen till skolan. Den heter 22 Kvadrat och sänds i P3. Avsnittet är ca tjugo till tjugofem minuter långa(perfekt för resan till skolan). Det är Hampus Nessvold, Linda Ulfhielm och William Spetz som ska flytta in en lägenhet på tjugotvå kvadrat tillsammans. William Spetz känner nog de flesta igen från hans roliga Youtube klipp. Man för följa deras liv i lägenheten, grannar, tvättstugan, handla mat osv. De varvas med lite låtar och olika inslag t.ex. busringningar. Rolig att lyssna på tycker jag! Skulle kalla det mer radioprogram eftersom det är en genomgående handling i samtliga avsnitt. Det kan vara skönt att variera från seriösa dokumentärer och andra poddar ibland. 

Matte all day

2016-05-12 @ 09:40:35Vardag
Godmorgon, idag börjar jag klockan 10:20 eftersom min spanska var iställd(så skönt!).  Idag blir det en riktig mattedag!  
.
Vi har först en ordinarie mattelektion och sedan har vi projekttid och den här veckan är även den matte. 
Det är en av våra kortare dagar så efter projekttiden slutar vi. Då hade jag nog tänkt träna.. Och läsa lite Snabba Cash. ;) 
.
Det har blivit mycket kokain och andra kriminaliteter den här veckan. Inte att jag tagit eller gjort det, nejdå men först i skolarbete då jag skrev om kokain, sen snortar de och smugglas det och sist Johan Falk där de jagar diverse brottslingar. Apropå det har jag redan hunnit se tre avsnitt och varje är nittio minuter.. Får lugna mig så jag inte ser klart alla tror jag. 
.
Efter det måste jag fortsätta med min filmanalys då det mest blev fokus på matte igår. Hoppas ni har en mindre mattefylld dag än vad jag kommer ha! 

Den här söta linjalen får matte att inte se så pjåkigt ut


Matteplugg

2016-05-11 @ 22:46:28Vardag
Här under är en bild på dagens lunch, även den åt jag på balkongen.  

Jag hade bara två lektioner och sen var jag med Sara och Hanna. Vi åt middag och pluggade lite matte. Har muntlig nationella matte imorgon... Området är sannolikhet och det känner jag mig inte superbra på. Jag får repetera lite nu och sen ska jag skriva lite på min filmanalys tror jag! 





Jordgubbar på balkongen

2016-05-11 @ 11:44:54Vardag
Godmorgon allihopa! Blev väldigt förvånad igår, jag länkade min blogg till Facebook nu när jag startat med bloggen igen. Det brukar inte påverka så mycket men igår var det tydligen 29 personer som läste! Förvånad men jätteglad. 
 
Idag är det komplettering för de som behöver så resten är lediga på förmiddagen. Hur härligt som helst. Jag gick upp vid halv elva, det är fortfarande väldigt fint väder. Så jag gick och satte mig på balkongen med lite jordgubbar och läste bloggar. Det är väldigt praktiskt att ha två balkonger ibland, ena är ganska liten men den är ut mot gatan och har sol. Den andra är in mot gården och är lite större men där är det lättare att umgås eftersom vi har en soffa där. 
 
 
Jag ska bara ha matte och svenska idag så det är skönt, en filmanalys som vi skulle lämnat in idag får vi lämna in på fredag istället så det är skönt! 
 
 

Hängt på balkongen

2016-05-10 @ 20:45:40Vardag
Idag har jag inte gjort mycket i skolan. Det började med nationella prov i engelska, läs och hör delen. Nationella är så svårt att avgöra om det gick bra på men jag hoppas på det bästa!
Efter provet hade vi en föreläsning som hette "Sex och sånt" som Sandra Dahlén höll. Vi har det i samband med att vi ska ha sex och samlevnad på naturkunskapen. Föreläsningen var roligare än vad jag förväntat mig men jag blev ändå trött eftersom den var i två timmar.
 
Vi slutade efter föreläsningen så då gick jag och tränade. Jag lyssnade på podden Beijer och Broströms bryderier(som jag förövrigt rekommenderar!) och de tipsade om att man skulle ta med en bok när man sprang på löpbandet. Då tänkte jag att varför inte? Att bara springa på löpband kan lätt bli enformigt så det kanske är bra att läsa. Jag håller just nu på att läsa Snabba Cash så jag tog med den. Tiden gick betydligt mycket fortare när man läste vilket var bra, jag märkte knappt att det var jobbigt. Jag som vanligtvis tycker det börjar bli tråkigt efter tio minuter. Svårigheterna var att det blev lite skakigt och därmed svårt att läsa. Men det gick helt okej och jag tror det blir bättre efter lite träning. 
 
 
På eftermiddagen har jag träffat Emma. Vi gjorde i ordning min "Vegan" chokladglass som jag redan hade gjort satsen för. Vi har skaffat glassmaskin så då har jag provat att göra chokladglass. Jag gjorde en nyttigare vegansk version av chokladglassen och jag tänkte göra ett enskilt inlägg om senare! :) 
Resten av kvällen har jag suttit på balkongen och sett på Johan Falk. Jag har nyss börjat kolla, hitills har jag sett två avsnitt och än så länge är jag nöjd!
 
 
 

HOUSE ERAN

2016-05-07 @ 12:47:00Musik
Ny liten miniserie jag tänkt köra! 
Jag gillar att se på livestreams från olika fetsivaler och lyssna på olika housedj's främst progressive house, deep house och underegenre big room house. Ni kanske inte förstår något så därför hade jag tänkt förklara under seriens gång. 
Jag tänkte presentera olika dj's jag tycker om, visa lite musik han eller hon skapat, vilken genre mm. 
 
 
Har den här bilden som bakgrund på min skoldator så det visar lite av min kärlek. Kanske inte gillar remixen super mycket, men själva låten "The hum" av Dimitri Vegas, Like Mike och Ummet Ozcan är en av mina absoluta faves. <3

Årets första dopp

2016-05-06 @ 01:41:18Vardag
Klarblå himmel, arton grader och sol. Kristi himmelfärd gjorde att jag var lediga från skolan.
Dagen var skapad för det årets första dopp. Jag och Klara hoppade på buss 471 och bytte i Ektorp centrum. Vi skulle tagit Duvnäs utskogsbussen till sjön vi skulle till men något hände. Bussen dök upp så vi utforskade lite istället. Vi köpte jordgubbar, vindruvor och kakor på "Matboden" som låg i närheten. Sen gick vi vidare och lyckades(duktigt nog) ta oss till vår destination.
 
Till en början var det komplikationer med änder som ville ha vår mat men de gav sig. Efter att vi ätit vår picknickmat badade vi. Det tog tjugofem minuter för mig att doppa mig och efteråt var det ganska kallt, jättekallt. När vi skulle gå hem råkade vi gå åt fel och råkade missa vår buss så vi fick vänta ett tag, nöjda efter att ha tillbringat en dag i Skuru och Ektorp somnar jag. 
 
 



MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0