Big size

2016-06-30 @ 23:51:06Konsumtion
Igår besökte vi lite affärer för att införskaffa nödvändiga grejer. Vi var b.la. Rusta och där fastnade vi vid hyllorna där det fanns snacks. 
Hittade en Marabouchoklad som var hundrafemtio gram! Tidigare har jag bara sett hundra eller tvåhundra, en mellanstorlek liksom. Ser ut som en tvåhundragrammare fast lite kortare bara. 
Sen köpte vi en kartong med saltade chips, liten och gullig tänker ni säkert.
Men nej, den är enorm, fylld med massa minichipspåsar. Hur cool som helst så den fick också följa med hem(chipsen smakade även bra!). 
 
Gjorde inte så mycket efter det, åt på Frasses och sedan såg jag och mamma två Johan Falk filmer hemma. Älskar att se om serier och filmer och nu har jag fått mamma att gilla Johan Falk också!! :-)

Sommarfavoriter

2016-06-29 @ 15:01:09Musik
På sommaren är det extra najs att ha mysig musik att lyssna på. Så därför tänkte jag tipsa om några låtar ni kan ha i er sommarlista. 
 
Först ut är en av mina favoriter just nu, I wanna know som är gjord av Alesso och Nico & Winz. Nico & Winz som hette Ennvy förr har gjort låten Am I wrong som de flesta troligen har hört.  Väldigt mysig och Alesso som vanligtvis brukar göra mer dunk dunk(progressiv) är det här mer åt deep house hållet. 
 
 
Extra somrigt tycker jag är svenska låtar och där passar Norlie & KKV in bra på beskrivningen. Deras låt Din idiot har redan spelats en del på radion men den är väldigt bra. En möjlig sommarplåga kanske?  
Kanske inte så jättesomrig men det är en låt som har spelats flitigt av mig den senaste tiden. Det är Wildcard av min nya favoritdj KSHMR samt Sidnie Tipton som sjunger. 
 
Eftersom jag ska på Weekend festival ska jag nog fixa ett inlägg som är housefestival inspirerat. Tomorrowland är även i juli för livestream fantaster som mig så det blir att tagga till!

Jordgubbar med vaniljglass

2016-06-28 @ 18:50:47Vardag
Somnade sent igår så jag gick upp ganska sent också. Tog mig till Norrtäljes Friskis & Svettis idag för att se hur den var. De har sommarbonus så man kan träna gratis eller billigare på alla deras anläggningar. Så jag som har kort i Stockholm kunde träna gratis här också. 
 
Det var väldigt stort och hade massor av moderna maskiner, vissa jag aldrig sett förr. De hade även löpbandet som jag gillar så jag är väldigt nöjd. :-) Sprang de långa intervallerna så det blev sex kilometer. Gjorde bara lite ryggövningar och stretch innan jag begav mig hemåt. Blev väldigt trött i benen den här gången. 
 
Hemma väntade spaghetti med köttfärssås och till dessert blev det jordgubbar och gräddglass! Väldigt somrig efterrätt. Ikväll har jag inget speciellt planerat förutom att jag har en skypedejt med Emma inplanerad. Ett tag sen jag pratade med henne så det ska bli såå mysigt. <3 

Måndag

2016-06-27 @ 20:13:00Vardag
Idag sov vi läänge och det var väldigt skönt! En mindre händelserik dag fick det bli idag. Vi såg på Snabba Cash och vloggar sen vid fyra tiden åkte Klara hemåt. På kvällen har jag hitills bara tagit det lugnt. Kanske ska se något på Netflix!
 

Lite mer midsommarkväll

2016-06-26 @ 02:31:25Bilder!
Först var vi på midsommarfirande i närheten av mitt landställe, lite fika med bullar och kakor.
Sen gick vi till Hemmakväll för att inhandla lite godis, blev mer godis än vad vi tänkt oss men det är trots allt midsommar. 
När vi kom hem var dekorerade vi vår Nutellakaka. Vi använde oss av jordgubbar, nutella, centerchoklad och polkagrisar. 
Så här blev det tillslut!
Kakan serverades efter middagen med vispgrädde, jordgubbar samt vaniljglass. Den var inte för kladdig och blev funkade bra med dekorationer till utan att bli för mäktig. Den var enkel att göra så det rekommenderas! :)
 
 

Midsommar

2016-06-24 @ 14:44:52Vardag
Glad midsommar! Vi har just ätit midsommarlunch med sill, meloner, knäcke, bananpannkakor och snart ska vi till ett midsommarfirande. Hoppas ni får en trevlig midsommar. 

Nutellakaka

2016-06-24 @ 14:32:17Vardag
Igår anlände jag och Klara till Norrtälje. Vi handlade först på Flygfyren inför midsommar och det var inte bara vi som hade den tanken. Det kändes som att vara på flygplatsen, det var såå mycket folk och alla brydde sig bara om att få sina grejer. Jag tror vi krockade in i minst fem personer med vår kundvagn och vi säg även ett helt gäng med hockeykillar.
 
På kvällen gjorde vi nutellakaka där man bara har två ingredienser.
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl nutella 
Äggen vispas upp och sedan värmer man nutellan i micron(för att få den mjukare) innan man slänger ihop det. Sen låter man den vara i ugnen 25 min i 180 grader. 
 
Vi skulle också göra min kladdkaka men den blev tyvärr förstörd då vi hade den i ugnen alldeles för länge... Klantiga som vi är. :-)  

#findsam

2016-06-23 @ 11:36:40Spinoff
Facebook kan innehålla så mycket onödigt men också lite gulliga grejer. Som det här till exempel:
Bild tagen härifrån
 
Det här är historien om gosedjurshunden Sam som sändes upp i rymden fastsatt i en heliumballong med en GoPro kamera. Experimentet gjordes av grundskoleelever som skulle lär sig mer om rymden. Under rymdturen spräcks ballongen och allting faller ner. De har funnit ballongen men inte Sam så nu efterlyser de honom med tagen #findsam. Tycker hunden var så gullig, den liknar Tintins Milou lite.  Hoppas att han kommer tillbaka men jag tror någon kan ha kidnappat honom. :( 

Halva söder runt

2016-06-23 @ 00:09:00Vardag
 
Utforskade Friskis vid Handels idag, den på Sveavägen alltså. Deras omkldäningsrum var enormt och jag sprang sex kilometer på fyrtio minuter. Utgick ifrån de längre intervallerna idag också, tror att man springer längre distans då. 
Här är sluttampen av vår promenad, långsamt gåendes uppför trappan. 
 
På kvällen begav jag och Emma oss ut på promenad, tanken var att vi skulle gå Söder runt men efter åtta kilometer blev vi trötta så då rörde vi oss mot mig(hade faktiskt tränat innan så det var okej). Där lyssnade vi på Spotifys egna "Heja Sverige"(som var fullproppad med olika versioner av nationalsången)lista samt gjorde en misslyckad kakdegsglass. 
 
Vi satt på min balkong och såg den rosa himlen, sen började det regna så då fick vi sitta inne istället. Imorgon bär det av mot Norrtälje med Klara, mamma och lillebror för midsommarfirande där ute! 

Egen propud milkshake

2016-06-22 @ 13:43:39Vardag
Propud har lanserat egen milkshake men idag provade jag att göra en egen! Tog vanlig propud och mixade med mjölk så smakade det precis som deras. 
Det är 21 grader idag så jag har hängt mest på balkongen, tanken är att jag ska träna och sen träffa Emma! 

Längre intervaller

2016-06-22 @ 00:11:35Musik
Blev SÅ glad när jag kikade på statistiken idag för den var högre än vad jag väntat mig, Tack så mycket!! Man får så mycket pepp för att blogga då.
 
Ni som sett vloggen har redan hört att jag sprang längre intervaller idag. Jag har en lista med låtar som passar att springa korta intervaller (när jag säger korta intervaller är när jag ökar tempot i refrängen/när dropet släpps) sen har jag även en lista för längre intervaller. Då är det istället varannan lugn och varannan snabbare låt så då blir det ca fem minuters intervaller. 
 
Jag tänkte dela med mig av min lista ifall ni behöver inspiration eller vill använda min lista när ni springer. Ni kanske kan lista ut vilken musik jag gillar? ;) Några av mina absoluta favvisar finns med i listan också. 

Vlogg #2

2016-06-21 @ 22:48:49Vardag
Nu under sommaren har jag provat att göra vloggar. Har hitills gjort två stycken. Tvekade först för att lägga ut de men jag tänker att det kanske är kul för er. Vad kan hända liksom. Den första vloggen är jag osäker på om jag ska lägga upp men jag kan lägga upp den andra som jag gjorde idag. Gjorde egentligen inte så mycket idag så därför är vloggen relativt kort. 
 
Jag är medveten om att den blev lite osammanhängande men jag ville inte prata med kameran när det var mycket folk. Glömde även att säga klockslag och så men det ska jag försöka komma ihåg till nästa gång. 
Här kommer den! 
 
Den förklarar även vad jag gjort resten av kvällen då jag suttit och redigerat den! 

Hallonpaj

2016-06-21 @ 13:51:14Vardag
Kom på att jag bloggade ingenting igår, och det ursäktar jag för. Glömde helt bort bara. 
Först var jag i stallet och vi red en barbackaritt i skogen på ungefär en timme och tjugo minuter. Hade tänkt ta med kameran för att filma och fota men jag glömde det. 
På kvällen kom Filippa över till mig så hängde vi, vi bakade smulpaj med hallon. Det var mycket enklare än vad vi trott att det skulle vara vilket var positivt! Smakade gott gjorde den också. 
 
Idag ska jag försöka mig på att vlogga lite men för tillfället är kameran på laddning. Jag hade tänkt åka till Sickla för att kolla i butiker samt träna. Det finns stor trovärdighet att jag provar på längre intervaller idag. 

Handels antagning

2016-06-20 @ 00:23:01Vardag
Vid tre tränade jag, har kommit in i en fas då jag har sprungit intervaller tre gånger på en vecka. Men jag tycker det är roligt! Den här gången tränade jag vid Ringen. Där hade de en annan modell på löpbandet, den var mycket enklare att ändra hastigheten på eftersom den hade en liten spak. Den stora nackdelen var att jag lyckades riva ner min mobil från hållaren två gånger(hur jag nu lyckades med det). 
 
På kvällen kom Sara över till mig så åt vi middag och lite andra godsaker. Pluggnördiga som vi är började vi kolla på antagningspoängen för olika högskolor och universitet. hjälp! Jag går ekonomi så det är självfallet att jag spanar på Handels och alltså WHAT. När man går ut gymnasiet kan man högst få 22,5 poäng men 2,5 av poängen är meritpoäng. Meritpoäng får man automatiskt om man väljer t.ex. matematik, engelska eller modernt språk(varierar beroende på linje).
 
Handels tar inte emot meritpoäng så där kan man alltså högst få 20 poäng. Antagningen från i höstas låg på 19,4! Det betyder att du måste ha A och några få B i betyg. Redan från första dagen spelar det roll hur man presterar eftersom alla betyg du får ppå gymnasiet räknas.Man blir smått deprimerad... Även andra skolor som vi kollade på hade superhöga antagningar så detta känns något oroväckande. :-) 
Antagningsstatistiken för Handels Business & Economics. 
 
Detta är SÅ typiskt mig, börja diskutera skola och sådant på sommarlovet.. 
 

Fikastund

2016-06-19 @ 12:42:42Vardag

Hej på er! 
Nu har våra gäster just gått så nu är det färdigfikat. Kakan blev bra däremot hade jag kunnat ta mindre sötströ i den nästa gång. 
De kom vid elva så jag behövde gå upp lite tidigare idag, jobbigt i början men skönt att ha en hel eftermiddag framför sig. Tanken är att jag ska träna och sen ska jag nog träffa Sara. Vi hörs senare!


Kladdkaka med mintchoklad

2016-06-18 @ 23:57:53Vardag
Imorgon ska vi ha gäster över på fika så då bakade jag lite fika på kvällskvisten. Det fick bli kladdkaka med mörk mintchoklad toppad med Centerchoklad. 
 
Jag använde mig av ett vanligt recept för kladdkaka och det jag brukar använda lyder:
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker eller sötströ
  • 3 msk kakao
  • 100 g mintchoklad(välj själv om du vill ha mörk eller ljus)
Jag har min ugn på 200 grader varmluft och lät den vara inne i ca 12 min. 
Man blandar ihop de fem första ingredienserna och sist lägger du i chokladbitarna. De kommer sedan smälta i ugnen. Det behöver inte vara just mintchoklad utan det passar bra med vilken choklad som helst, beroende på vad du gillar för choklad. 
För att kalasa till det lite extra skärde jag centerchoklad i bitar som jag la på när jag gräddat kakan. Mina smälte lite eftersom kakan fortfarande var varm men det kan man också välja. Vi ska bjuda på den imorgon så jag vet ännu inte hur den smakar men smeten smakade gott iallafall! :) 
 

Med ett bultande hjärta

2016-06-18 @ 03:26:29Tips
Ett tips till er alla, se inte en spännande action thriller sent på kvällen. Särskilt inte en TV-serie som du verkligen gillar. Det gjorde jag nyss och nu sitter jag här klockan kvart över fyra uppjagad med bultande hjärta. 
Jag såg säsongsavslutningen på säsong två av Johan Falk, filmen Kodnamn Lisa. Blivit riktigt biten av Johan Falk serien, vilket var oväntat då jag gillar att se rika ungdomar i USA(syftar på Gossip Girl och The O.C). Filmerna är trots allt nittio minuter långa och jag har lyckats sett tolv stycken på ungefär 1,5 månad... 
Ska inte säga vad som händer i filmen men allting knyts ihop. Filmen var så galet spännande! Tanken var att jag bara skulle börja kolla på den för att sedan sova men den var så spännande så jag kunde inte sluta titta. Tror jag har en liten kärlek för Joel Kinnaman och det gör att man gillar hans roll ännu mer. Engagerade mig så mycket i Kinnaman's roll Frank Wagners öde så det är nog därför jag blev så uppspelt. Och att hela historien är sann gör serien desto mer spännande. För den som inte vet är Frank Wagner baserad på infiltratören Peter Rätz som finns på riktigt. 
 
 
Så jag tipsar er alla, se Johan Falk säsong ett och två för de är så galet bra! Nu ska jag försöka lugna ner mig med lite podcasts så jag kan somna, kram på er! 

Inomhuspicknick

2016-06-17 @ 00:40:46Vardag

Idag var tanken att jag och Klara skulle åka ut till Nacka för att bada och ha picknick men vädret sa nej. Redan på morgonen var det regn och enligt väderprognoserna skulle det inte bli bättre. 

För att komma ut lite ändå besökte vi vår favvomatbutik Matboden som ligger i Ektorps centrum. En gullig liten matbutik som varken var en ICA eller en COOP. Vi var även på ICA:n som låg precis bredvid och den som ligger i Sickla. 

Istället fick det bli picknick hemma på mitt köksgolv istället. Vi tog fram vindruvorna, baguetten, en filt att sitta på och satte på somriga låtar på högtalaren. 


Intervaller

2016-06-16 @ 01:03:27Vardag
Ännu en sommarlovsdag har gått, har ännu inte riktigt insett att det är lov utan jag tror det är långhelg typ. Det konstiga är att jag inte alls är skoltrött utan känner mig lite rastlös utan några uppsatser att skriva. Är jag konstig? Kanske det. 
 
 
Hur som helst, startade dagen med att grundmåla mina lister medan jag lyssnade på Disneylåtar. Vid fyra-tiden träffade jag Elin och det var länge sen sist.  Vi åt amerikanska pannkakor på hennes balkong och pratade om livet. 
 
Vid sex-tiden gick jag till Friskis för att träna, hade från början bestämt mig för att springa och så blev det. Helt spontant där på plats kom jag på att jag kunde göra intervaller, tycker lätt det blir långtråkigt annars. Tog fram ett par bra houselåtar med tung drop så joggade jag lugnt på verserna och när droppet gick ökade jag tempot. Smart sätt att hålla koll och det kan ju variera från låt till låt. Sprang i trettio minuter utan problem så det ska göras om! Jag fixade ihop en intervallslista så jag tänkte dela med mig av några passande låtar.  
Den här passar bra att börja med- lugn start och sen tydligt var tempot ökar, inte alltför snabba byten heller. Förövrigt en bra låt att springa vanligt till! 
Den här är lite samma grej, längre intervaller och häligt tempo. 
Den sista jag tänkt tipsa om skiljer sig från de andra. Tremor(som jag själv älskar) har ingen vocals och är big room house(tyngre drop). Den blev ganska jobbig att springa till men det är bra med lite utmaning, man får springa i ett högt tempo länge och sedan är det ganska korta "pauser". 

Phil's burger

2016-06-15 @ 03:19:33Vardag
Vaknade runt elva och då gick jag över till Filippa där även Ada var. Vi gjorde brunch tillsammans med mackor, smoothies, juice och bananpannkakor. Allt smakade finfint! Sen tog vi en promenad längs vattnet med Filippas gulliga hund. Efter promenaden blev vi sugna på att göra glass så då gick vi hem till mig, det blev vit choklad och hallon glass som var såå god. 
 

Vid middagstid när de hade gått mötte jag upp Emma för att äta på Phil's burger. Vi fick våra betyg idag så vi tänkte fira att det officiellt är lov nu. Har ätit på Phil's en gång innan och var väldigt nöjd då och den höll måttet även idag. Beställde in lite för mycket dessert då jag både tog kladdkaka och en milkshake... Man kan säga att jag var mätt efteråt! Vi var restaurangen som ligger vid Stureplan så vi valde att gå hem därifrån eftersom det fortfarande var ljust och ganska varmt. Resten av kvällen har jag redigerat videon jag spelade in idag, att redigera tar längre tid än vad man tror. Hoppas ni haft en trevlig dag!

Back where I belong

2016-06-12 @ 07:26:00Musik
Tänkte tipsa om en låt som släpptes den tredje juni, alltså för sju dagar sen. Som ni ser på bilden är det Otto Knows feauturing Avicii som släppt låten "Back where I belong". De har gått i samma grundskola och gymnasie så de har känt varann länge, skivomslaget(som syns ovan) är en bild från deras skolfoto. Så himla gulliga och de är sig lika. Väldigt mysig låt och jag tror även att den passar ickehousefantaster eftersom den har mycket piano sound i sig.  

Summerburst

2016-06-11 @ 23:02:00Musik
Sitter just nu invirad i massor med filtar på min balkong. Summerburst pågår just nu på Gärdet och jag har världens tur att min balkong är rätt placerad så jag hör musiken. Just nu uppträder Alesso och jag hörde nyss han spela Sweet Escape! Jag bor ändå en bit bort ifrån Gärdet så jag kan tänka mig vilken ljudvolym det är där. Synd att det är artonårsgräns bara... 
 
 
Men jag kommer inte behöva vänta i två år för att vara på en housefestival, den femte och sjätte augusti är det nämligen Weekend festival på Östermalms IP. Är såå taggad och om jag får säga det själv så tycker jag det är bättre artister på Weekend än på Summerburst. Mina allra favvisar Martin Garrix och Dimitri Vegas & Like Mike ska uppträda som headliners,  även Tiesto, Fatboy Slim och Steve Aoki.  
 
 
 

Sommarlov

2016-06-10 @ 11:30:00Vardag
Nu har jag äntligen fått sommarlov, det firar vi med några fina blommor jag fotade.
Tänk att jag redan gått ett helt år på gymnasiet, jag minns fortfarande första dagen i detalj och det var ganska nyligen det var januari... Har inte så mycket mer att säga faktiskt så jag hoppas ni alla har fått en bra start på era sommarlov!

9 juni

2016-06-10 @ 00:43:02Vardag
När man inte har något plugg längre rubbas vardagen lite. Jag behöver inte längre gå in på google drive varje dag för att skriva på olika uppsatser. Så nu har jag varit väldigt social de senaste dagarna genom att träffa massor med människor. 
 
I onsdags sov jag och Ebba över hos Moa vilket var mysigt. Moa har även världens gulligaste boxerhund. Imorse gick vi upp runt tio för att slippa stressa inför skolan. Vi började i och för sig klockan kvart över tolv men ändå. Min klass hade femkamp mot parallellklassen och vi fick vår efterlängtade vinst. Vi slutade runt ett så då hängde jag med Lea och Emma några timmar innan jag tränade.
 
 
Imorgon ska vi ha vår skolavslutning, vissa skolor har redan haft sin. Har inte insett att det är lov imorgon, jag ahr försökt vara fokuserad ända in i slutet. Alla skolböcker är inlämnade, jag kommer inte behöva öppna matteboken eller träna grammatik på två månader, så härligt! 

Trettio minuter vid Nytan

2016-06-05 @ 07:31:00Bilder!
I företagsekonomin håller vi på med affärsplaner och jag ska sälja glass nere vid Nytorget. I måndags genomförde jag min marknadsundersökning så då passade jag på att ta lite bilder i det fina vädret.
Gick längs Södermannagatan
Gick förbi Urban Deli
Så mysigt att de skapar promenadvänliga gator 
 
Satte mig utanför Ah's glassbar(för min undersökning)
Under den tiden hade jag en röd vespa som granne, såg så italiensk och somrig ut. 
 
 

Onsdagsfika

2016-06-05 @ 01:42:00Vardag
Började klockan tjugofem över ett i onsdags så då kan man lika gärna passa på att göra något innan man börjar. 
Jag och Moa möttes upp vid halv tolv tiden och åkte in till Plattan. Vi gick upp längs Drottninggatan och satte oss på Espresso House som låg i hörnet. 
Tog en blåbärspaj med vaniljsås och Moa tog muffins och en Snapple. 
 
Efter att ha pratat i några timmar kollade vi på Brandy Melville. När vi kom ner till Stureplan kom det först polishästar och sen kom hovets hästar. Har ingen aning om vad de firade men det var roligt att se, det är inte varje dag man ser massor med hästar mitt inne i stan. Sen var vi även inne på Urban outfitters och Zara innan vi åkte till skolan. 
 
Det var en väldigt nödvändig matte och svenska lektion. På matten fick vi skriva peppande brev till oss själva inför tvåans mattekurs eftersom den skulle vara jobbigare. Svenskalektionen bestod av betygssamtal så den var inte långvarig. Efter det åkte jag till Klara och där hängde vi hela kvällen vilket var väldigt mysigt. Länge sen jag var hos henne! 
 
 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0