Lång skoldag, verkligen

2013-05-31 @ 12:14:59Vardag
Idag började vi klockan 10 och då såg vi en film om rökning sedan gjode vi en liten Quiz om filmen och sen slutade vi. Så vi gick från 10-11:30 typ! :D
Så då gick jag hem och åt och sen väntar jag på Hanna och Rebecka så ska vi åka till stallet.

Bloggningen under helgen kommer inte vara bra eftersom jag ska ut nånstans på Värmdö med konfirmationen så ska vi tälta och bada och sånt.
Så jag kommer inte hinna sköta på lördag... :(
Rätt mörk bild på Edith igår mellan teaterföreställningarna.
I bakgrunden stog killarna och sjöng till Call Me Maybe i mikrofonen, det är vår klass det! x)

Hejhej!

2013-05-29 @ 19:59:37Vardag
Tycker att jag har en otroligt fantasifull rubrik... Eller inte.
Men idag hadev jag sovmorgon till klockan 1, så då var jag och Filippa hemma hos Tilde och spelade Jepardy. Det är alltid Filippa som vill det! <3
Men sen var det genrep för åk 5 och åk 6, jag gjorde ju film så jag var inte med men genrepet gick hyfsat. 
En del glömde sina repliker och sånt men... 

När vi hade slutat gick jag, Sonja och Alva hem till Alva, och jag myste såklart med Alvas hamster och ko. Det är två stora gosedjur, de är lika runda som en fotboll och supersöta. <3
Nu sitter jag på mitt rum och gör inte så mycket.... Ska antingen dammsuga rummet, mysa med datan eller stretcha. Men jag stretchade igår och jag har träningsvärk i benet och i magen, (jag tvingade mig själv att gå upp i brygga flera gånger så jag ska bli mer vig i ryggen). 
Madera <3

måndag

2013-05-27 @ 22:13:22
Hej. :)
Tar "en" kopp te just nu, eller det borde räknas som flera koppar eftersom det är 0,75 l i den!
Fast den är jättebra tycker jag. :3


Enda nackdelen är att det tar tid tills det svalnar..

Childhood dagen

2013-05-26 @ 21:59:47Vardag
Hej! :)
Idag var jag hos Josefine för jag sov över, det var väldigt mysigt. :)
Vid 12 gick jag hem emellan sen åkte jag till Grönan där Eve, Hanna och Amanda väntade. Det var Childhooddagen så dår skulle Zara Larsson, Anton Ewald, Behrang Miri, Oscar Zia och Ralf Gyllenhammar uppträda. Jag har grönt kort (fritt inträde hela säsongen) så jag förlorar inget på det liksom. ;)

Som ni kanske märkte var det rätt regningt idag men vi satt ändå i regnet tålmodigt sen klockan 13:00 så vi var längst fram. 
Tog med kameran så jag både filmade och fotade! 
Ska sätta litet copyrightmärke så bilderna kommer senare.
 
Zara Larsson var iaf jättebra, hon har så bra röst. <3 När Anton Ewald och Oscar Zia kom skrek alla och Behrang  Miri var också bra, Jalla Dansa Sawa är ju bra. 
Sen när när konserten var slut väntade väldigt många på att de skulle gå ut och de gick de! Iallafall Behrang Miri och Anton Ewald. På något sätt lyckades jag komma närmast staketet så när Anton kom och kolla på mig, jag ba: "Hej". Men han stog väldigt nära så jag fotade lite då också.. Hihi. :3
  

Eastwoods Madera

2013-05-24 @ 22:53:56Vardag
Halloj!
Blev ingen stretching idag, istället skypade jag med Nicole medans jag klippte ihop en film med bilder på Madera. :)
Så här är den då, (ni får gärna prenumenera!).
 

TV.

2013-05-24 @ 19:46:55
Just nu är jag hemma och kollar på TV, ska ta det lite lugnt nu. Vi gjorde sista provet för terminen, så himla skönt.
Men jag ska nog skypa eller kolla på ngt på svtplay.
Ska också försöka hitta en bra sommaravslutningsklänning också.
Kom just på att jag kan passa på att stretcha, har inte gjort det på jag vet inte hur länge... Så jag inte tappar allt jag byggt upp liksom. :)







Bilder från grönan!

Fridaaayy

2013-05-24 @ 19:41:20
Äntligen fredag! <3
Idag var jag i skolan och jag och Tilde klippte vår filmsnutt.
På eftermiddagen hade vi Kemi prov om atomer och grundämnena. Det var rätt svårt så jag satt och skrev i 2 timmar, jag var tredje sista av alla..... menmen.



Idag åkte jag till stallet för att sköta, hann rykta i ca en halvtimme och gjorde rent spiltan.
Imorn ska jag till stallet på morgonen och sen ska jag på tjejmiddag och sova över. :)
Blir nog inte mycket bloggning imorgon tyvärr.



Torsdag

2013-05-23 @ 21:25:52Vardag
Hejhej, idag har jag......
- Filmat teatergruppen när de spelade in Friar scenen och det var väldigt kul. :] Så alltså idag har jag vart mycket med teattergruppen, man blir rätt uttråkad att klippa en film en hel dag... 

- Haft matteprov i femmornas klassrum där de hade otroligt obekväma små stolar. :/
Det var inte kul... och jag kom på nu att jag inte fick tillbaka två av mina pennor jag lånade ut... Får väl kräva tillbaks dem imorn. ;)

- Hoppat Rezcka.
Vi hoppade en liten bana på 3 hinder, ett travkryss, ett rättuppstående på diagonalen och sist ett räcke på långsidan. De båda räckena låg väl runt 60-65 cm. 
Det gick bra tyckte jag, hyfsat tempo, följsamhet och vägar, diagonal hindret var lite svårt att komma på men hon stannade inte iallafall. :)
Foto från Clearrounden med Rezcka. FOTO: Nicole(nickisfoton.blogg.se)
- Pluggat Kemi resten av kvällen. 
Vi har Kemi prov imorgon så det behövdes ju, men jag kan faktiskt grundämnena i ordning till Zirkonium(nummer 40) så det är jag lite stolt över. 
Mitt favvoämne är Zirkonium(vet inte varför, roligt namn) så hade som mål att kunna dit och nu kan jag det. :D
 


Nu ska jag fortsätta läsa lite och sen sova! Hejdåå <3

Skapande skola

2013-05-20 @ 21:15:15Vardag
Hallo!
Första lektionen med skapande skola idag. :) Var väldigt skönt för vi satt och planerade lite hur vi skulle filma(jag har film, man filmar in specialeffekter/monster till teatern), jag och Tilde ska fixa scenen med Cyklopen(Odysseen) som kan vara knepig att göra "live" så vi ska filma mitt öga väldigt inzoomat och sen ska vi spela in Cyklopens röst också. 

Det var väldigt bra för vi slutade efter lunch plus att det var tacos, vi slutar aldrig efter lunch annars så det var skönt. Detta ska vi göra i 2 veckor sen är det nästan skolavslutning! :D

Efter vi slutat gick jag, Mina, Alva, Sonja och Edith tillGötgatsbacken och kollade på olika affärer efter mina sommarklänningar. :D
Idag var jag duktig och fota också. :)

Hockey VM

2013-05-19 @ 22:31:08
Idag hann jag städa hela lägenheten och plugga lite på det Periodiska systemet. Så nu vet jag att Ädelgaserna har fullt skal osv.
Nu dricker jag te ur min jättekopp och ser på Hockey VM, 3-1 till Sverige. :D



15:27

2013-05-19 @ 15:34:22Vardag
Idag har jag... Hållt på med datan och ätit lunch. Hunnit med myycket känner jag. 
Hursomhelst ska jag städa mitt rum idag och sen ska jag plugga för vi har 2 prov den kommande vecka plus att vi hat teaterföreställning så jag måste öva på manuset också.. xC

Imorgon börjar årskursen lilla projekt Skapande skola och då ska vi sätta upp en teater(Odysséen) och vi har delat in olika små grupper. Alltså några skådespelare, några som har film/data osv. Jag tog film/data för jag orkade inte vara typ Odysseus eller nån sån, vi ska visa upp teatern för åk 6 och 8 så det blir nog ganska pinsamt.......
Funderar på att byta färg i min design, för jag tycker designen är fin men är sugen på nån ny färg.. Eller kanske svart/vit?
 

ESC

2013-05-18 @ 21:30:00Vardag
Hejsan hoppsan!
Nu sitter jag och kollar på Eurovision Song Contest, just nu sjunger Finland. Jag har faktiskt ingen aning om vem kommer vinna, förra året hade man en känsla i sig att Loreen kunde vinna allt...

Lite missnöjd är jag allt att Eurovison är i Malmö, när Loreen vann så tänkte jag åh, vad kul då kan man ju åka och kolla, det är ju säkert på Friends Arena då. Men nä, det ska vara i Malmö, hallåå Stockholm är ju huvudstaden då bör den vara där, eller?? 
Friends Arena är ju jättestor och ny, hade ju passat perfa.. :( Jaja, what do to now.. 
 
Idag har jag iallafall.vart på släktkalas ute i Strängnäs, träffade mina små kusinbarn. Så söta. <3 :3 
Var där till 11-5 och ja.. Har 'bara' vart där...

Imorn har jag inget planerat så då ska jag nog försöka göra lite läxor. :)
Har inte så mycket mer att skriva faktiskt, ska försöka se lite av ESC också.
Bild från grönan igår, The sounds(vilka det nu är) uppträdde och det var väldigt mycket publik för att vara ett band jag inte känner till. Mer publik än när Ulrik uppträdde...
 

Grönan!

2013-05-17 @ 23:08:06Vardag
idag var det prova på dag i skolan och jag provade på badminton och capoeira. Capoeiran skulle man sparka över en annans huvud och jag sparkade iallafall iingen i huvudet, vilket var bra. Vi började sent och slutade tidigt så det var bra.
När vi hade slutat gick vi hem till Alva och åt upp matsäcken, jag blev kär i Alvas två stora tjocka gosedjur, provade att rocka rockring med nån special träningrockring och sen åkte jag till grönan. 
 
På grönan var jag med Evelina, Tilde, Hedwig och Nellie, vi åkte de flesta utom Insane och Frittfall. Jag och Hedwig åkte Eclipse för första gången, den var inte så jätteläskig men det blåste väldigt mycket eftersom man var så högt upp(121 meter)= inget för det höjdrädda. 
Bilderna ville inte föras över till datorn så jag laddar upp det nån annan dag. 

Bilder från Tisdag den 7 maj

2013-05-15 @ 15:02:28Vardag
Hello! :) 
Nu får Edith och Sonja äntligen sina bilder. 
Har fört över och rensat bilderna nyss.  Det var en ganska kort och skön skoldag eftersom vi avslutar det vi håller på med. På skapande skola(årskursen ska sätta upp en teater) blev jag vald till "Läromästare" i flätning eftersom jag visade för Hanna hur man skulle göra en femfläta. Så det är kul, jag kan rätt många flätor faktiskt. 
Här kommer bilderna, Enjoy! :)

Hejsan!

2013-05-15 @ 07:13:00Vardag
Ja, jag lever även fast det var ett tag sen... 
Men vi eftersom vi ska sätta upp en teater med årskursen i två veckor framöver börjar lärarna knyta ihop arbetsområdena vilket leder till att det blir prov och läxor. Vi hade SO prov så det är därför jag inte bloggat. 
Vi var ju även lediga på Kristi himmelfärd och då var jag på landet så där försvann bloggningen. Blogg.se appen funkar inte om jag inte har Wifi som jag har hemma.. 
Hursomhelst, bloggningen ska jag försöka bli bättre, ska antagligen göra design och header till Elvira&Co när jag får tid så då kan man passa på att blogga då! :) 
 

På fredag ska jag till Grönan med Eve och Tilde(och kanske nån till) och det ska bli kul. :D  Ska köpa ett Grönt kort(gratis inträde hela säsongen) för man tjänar på att köpa kortet ifall man går tre gånger. 
Och ja Sonja och Edith... Vi har ju haft SO:n så bilderna har jag inte överfört än men så snart jag kan kommer de! 

Från när jag, Sonja och Edith tog en glass på Ah´s. Och min kamera är väldigt dålig jag vet. :(

Pjuh

2013-05-15 @ 00:26:45
Nu har jag skrivit klart SO provet, finallyy. Satt igår kväll i ca 4 timmar och skrev och skrev massa idag, från kl 8 till nu(halv 1) men jag blev klar iallafall.
Blev 14 handskrivna sidor, jag tror det kommer gå bra. På slutet blev jag rätt stressad så jag hoppade över vissa grejer men jag hoppas det går bra.

Klockan är halv 1 nu så ska ta o sova nu.
Godnatt!



20 grader

2013-05-07 @ 19:49:43
Var det idag, Äntligen sommar! <3
Denna varma vår/sommardag har jag:
* Haft brännboll på fotbollplan på idrotten.
* Slutat 1 timme tidigare än vanligt.
* Köpt glass på Ah's med Sonja och Edith. För er som vill veta jag tog Citron och Hallon sorbet. Heh.
* Köpt en väldigt stor tekopp. :]
* Haft kostymprovning på teatern.
Tog med systemkameran för att fota, jag ska nämligen göra vår affisch så...

Så nu sitter jag och dricker ur min gigantiska kopp, den var bra för man fick plats med mycket te och det tar mer tid innan det svalnar= en kopp för riktiga tedrickare.







OCH TILL EDITH OCH SONJA: Ni får bilderna när jag har tid. ;)

Nu måste jag sluta för jag ska plugga Subjekt och Predikat till vårt svenska prov imorron.

Kristendomen

2013-05-06 @ 19:46:18Vardag
Helloo. :)
Sitter just nu och ska börja skriva på mitt Högre kvalitet prov(Kristendomen). Egentligen ska vi börja imorgon men jag skriver på datorn och vi har så kort tid så det är bättre att börja nu. Det går alltid lite segt att börja. ;)

Imorgon är det kostymprovning på teater så det ska bli kul. Jag ska även ta med kameran för jag ska fixa vår affisch och då ska vi ha foton.  
Nu ska jag fortsätta, hejdå.
 

6 Maj 2013

2013-05-06 @ 17:52:00Vardag
Hejhej! 
Idag var en rolig dag, på vårt mentormöte gjorde vi en "lek" eller man skulle beskriva olika ord och på spanskan ritade vi menyer. 

Efter skolan gick jag och Mina till Maja och var på hennes gård med hennes hund Fia. ♥ Mina kastade pinnar till henne och jag filma (som ni ser på videon nedan). Sen gick vi till Beyond Retro och kollade på jättefina blommkransar och sen gick vi och köpte glass. Blev en jordgubbs Daim som var ganska god, fast vanliga Daim är godare. :) 
Följ mig på Videofyme och När du ändå är igång prenumenera gärna på min Youtubekanal! 
felicia_madera(på Videofyme) & 1999felicia1999(på Youtube). 

Mina försöker ta Fias pinne...

2013-05-06 @ 17:33:00Videor

Vi kastade en pinne till Fia(Majas hund) men sen kunde vi inte ta tillbaks den... Det är jag som skrattar som man säkert hör. ;)


Debutanthoppningen...

2013-05-05 @ 22:23:11Hästar/ridning
Gick jättebra! :D
Kom dit runt kvart över 11 och då borsta vi henne och jag passade in mitt träns. Sen byggde vi fram banan, gick den och sen vid 2 skulle den första gruppen rida fram(jag var i tredje startgruppen). 
Men tränset passade jättebra och det var väldigt kul att rida i sitt eget träns, hihi. :3 (hade mitt schabrak också)
Medans jag vänta på min tur kollade jag på de andra och filma när Rebecka hoppade Graham.

När vi red fram hade jag spö ifall hon skulle bli seg, Esra som hoppade henne innan sa att hon var jättepigg och att hon behövde släppa spöt. Efter vi hoppat fram på några hinder blev hon rätt pigg så jag släppte spöt sen.
När vi hoppade banan(jag hoppade 50 cm) gick det bra, det gick rätt snabbt men det är lite svårt att sakta ner farten men jag hade ändå hyfsad kontroll(eller vad jag tyckte!). Ett av hindrena hoppade hon rätt stort så jag hann inte med riktigt men jag satt kvar.
Det var det här hoppet hon hoppa rätt stort.

Det blev en felfri runda så jag fick en rosett. (*_*). 
Nicole(länk till hennes blogg) fotade med sin kamera (som har ett jääättestort objektiv) så det blev jättefina bilder! 
Tack för bilderna! :)
 
 
 
 
 

Tävlingsdag

2013-05-05 @ 09:35:19
Nu sitter jag och äter frukost, sen ska jag så snabbt jag kan åka till stallet för att fixa tränset och rykta henne för hon är så dammig. ;/





Tävlingsfix

2013-05-04 @ 21:14:09
Imorgon ska jag vara med på Debutanthopptävlingen med Rezcka där jag kommer hoppa 50 cm. Det är också blåbärshoppningen fast då hoppar man lägre.
Tog henne för jag rider henne mycket så jag känner henne rätt bra och jag har även hoppat henne 2 gånger.
Prata med Esra som också ska ha henne och jag tänkte ha mitt vita schabrak och träns på henne om det passar så nu sitter jag och smörjer det så det blir fint. :)




Jag hoppas det går bra men hoppar mycket med ryggen så det blir stora skutt men vi får se. <3
Nu ska jag fortsätta smörja, skriver hur det gick sen.

1 Maj

2013-05-01 @ 22:00:21Vardag
Vad har ni gjort idag då? Vi var ju lediga idag så jag åkte till stallet. Hjälpte Rebecka som skulle rida privat och myste lite med Madera. Ska försöka rykta så mycket jag kan så hon blir ren. :) Så ryktade 20 min idag och ska försöka göra det på fredag också.
Åkte hem vid 6 och sen åt vi på restaurang. Nu sitter jag och gör No läxan. 
Hej så länge!

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0