The Lion across the field

2016-07-30 @ 20:05:00Musik
Jag kanske har glömt att berätta men en av mina nya favoriter inom housevärlden är KSHMR. Ni kanske inte känner igen namnet men de flesta har nog hört en av hans låtar. År 2015 gjorde han nämligen en collab med Tiesto och Vassy och släppte låten Secrets. Den spelades flitigt under alla insparker och även på radio. 
 
KSHMR har därefter gjort flera bra låtar bl.a. Wildcard och Bazaar. Men det var egentligen inte det jag skulle ta upp nu. Det jag skulle berätta om är att igår upptäckte jag att hans EP The lion across the field hade släppts på Spotify! Den släpptes den trettonde maj så jag är sen med att upptäcka den bara. Mina favoriter hitills är Jungle Whistle och Wildcard(EP version). 

Albert Engströms muséet

2016-07-30 @ 10:00:00Bilder!
Innan vi åkte till Portugal besökte vi Albert Engström muséet som ligger i Grisslehamn. Vi tog först en fika och sedan var vi på guidad tur i Alberts gamla ateljé. Den låg så vackert belägen, mitt ute på klipporna med utsikt mot havet. 
 
PS. Det var mycket soligare och bättre väder än vad det ser ut på bilderna. DS.
Ateljéns framsida, där man gick in. 
Inuti ateljén, i dessa tillfällen är det praktiskt med fisheye. 
Utsikten från ateljén var inte helt fel. 
Huset från andra sidan, den var tvåfärgad för då blev det ett sjöfartsmärke. 
Huset han bodde i. 
 

Skymning

2016-07-28 @ 21:00:00Bilder!
 
 

Bullride

2016-07-28 @ 00:49:00Resor

Dålig uppdatering här men två vloggar har jag. Wifi här sa dock nej till att ladda upp de på YouTube så de kommer när jag är hemma. 

 

Vaknade upp med väärldens träningsvärk i både armar, axlar och lår. Troligen p.g.a. provade att rida en mekanisk tjur igår. Har haft hypotesen om att folk som rider(särskilt barbacka som jag gör) borde ha lättare att sitta kvar eftersom man använder samma muskler. Jag som suttit på en bockande Coffee barbacka bör väl veta hur man sitter kvar liksom tänkte jag.

 

Det var en som styrde och han anpassade efter hur bra man var så han höjde successivt farten för mig. Lyckades sitta i sjuttio sekunder innan jag ramlade av. Men på slutet då kan jag säga att det gick väldigt fort(tyckte jag). Efteråt efter att ha hållt i mig med armar och klämt med benen när den bockade så blev jag så trött i musklerna. Man tar i mycket mer när det handlar om att inte ramla av. Himla bra träning iallafall!

Idag har jag legat i en solstol under ett träd medan jag lyssnade på Fredrik Reinfeldt's gamla sommarprat. Har lyssnat mer på sommarprat den här resan än vad jag gjort i mitt liv tror jag, så somrigt. Att lyssna på poddar på sommaren är så mysigt, gärna dokumentär eller sommarprat. 


Mot slutet av sommaren(som tyvärr är snart!!) får jag recensera de sommarpraten jag lyssnat på. Jag gjorde nyss en lång Tomorrowland recension som tog ett tag att skriva!


Tomorrowland 2016 - Recension

2016-07-27 @ 19:11:00Musik
Jag såg inte lika flitigt det här året som jag gjorde förra året då jag sträckkollade såg halva fredagen och hela lördagen. Iår valde jag istället ut några. Så nu kommer minifakta plus recension men tillhörande betyg på spelningarna. Alla sets går att hitta på YouTube via Tomorrowland's YouTubekanal!
 
FREDAG 22 JULI 
DVBBS: Kanadensisk duo mest känd för låten Tsunami. 
De var först ut på fredagens livestream, har aldrig sett de tidigare men jag har lyssnat på flera av deras låtar. Körde ungefär fem stycken av deras kända t.ex. Pyramid och Raveheart som jag gillar. Höll ett högt tempo och det har nog med att göra att deras musik är så. De kör mer hårdare sound i sin musik och mycket bas. Mindre melodi så det blir tråkigare om det inte är en låt man känner igen.  Fun fact jag har alltid trott att deras namn uttalas som det låter men de heter tydligen "Dubs". 
7/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
W&W: Nederländsk duo mest känd för Thunder.  
Favoriter sen start hos mig, aldrig sett deras liveset dock. De körde lite remixer t.ex. av Zara Larssons "Never forget you" vilket alltid är roligt. Jag gillar när de tar en känd melodi och sedan väver in sin egen låt i den. Samma dag som de uppträdde fyllde deras låt Thunder tre år(anledningen till att jag har koll på det är för att den är en av mina alltime faves), det är även en av deras kändaste låtar. Så jag hade förväntat mig att de skulle köra den som typ avslutningen men de spelade den inte alls så det var en besvikelse! 
7,5/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
 
David Guetta: Fransk som nyss gjort årets EM låt. 
Tydligen en stammis, uppträtt varje år sen det startat på fredagen. Han har så otroligt många kända hits och det använde han sig av, det är alltid uppskattat. Tog även med lite remixer t.ex av I gotta feeling med Black Eyed peas och självklart EM låten This one's for you. Fick med sig publiken bra också.
9/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
Tiesto: Nederländsk dj med b.la. hitsen Secrets och Red Lights. 
Aldrig sett hans set tidigare vilket jag inte fattar varför. Körde flera av sina kändaste låtar vilket uppskattas hos mig, men även mycket okänt. En av mina favoriter L'Amours Toujours körde han vilket ger extra pluspoäng. Han hade även med gäster vilket gjorde hans set mer unikt eftersom ingen annan hade det. Han hade Alan Walker och Vassy som sjunger Secrets. 
8,5/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
Alesso: En av våra svenska stoltheter, många hits men t.ex. Under Control med Calvin Harris. 
Till en början var det småsegt men efter halva då hände det grejer! En av han och Ingrosso's gamla låt Calling(Lose my mind) spelades, Levels och hans remix av This summer och massa bra låtar på rad. Förra året var hans stream endast en halvtimme så det var antagligen därför den var mer intensiv. Men iår fick han stänga fredagen. Avslutade med I wanna know och If I lose myself- en bra avslutning är väldigt viktigt och det tyckte jag att han satte bra! 
9/10
 
☼LÖRDAG 23 JULI
Lost Frequencies: Belgisk med låten Are you with me.
Fun fact igen, Are you with me är tydligen en remix! En kort stream så det är svårare att bedöma då man inte såg slutet. En seg början så publiken drogs inte med riktigt. Fortfarande ganska ny och kör deep house så det kanske är svårare då. Men det kom igång lite mer när han körde Are you with me.
6,5/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
Dimitri Vegas & Like Mike: Belgisk duo som ligger etta på DJmag. 
Redan kontakt med publiken från första start, en av deras starka sidor. De startar med Tremor vilket uppskattas enormt av både mig och publiken. Körde en ny collab med KSHMR(och jag älskar ju KSHMR's låtar) så det gillade jag. Körde sina hits Melody och Mammoth(en av mina faves). De slog dock inte 2015's set då jag hade velat ha med The Hum också. En sak som är säker är att de har stenkoll på hur man ska hålla igång publiken samtidigt som de kör en bra blanding av sångoch non vocals.  Precis så jag gillar. 
10/10
 
♬ ♬ ♬ 
 
Axwell ^Ingrosso: Swedish House Mafia minus Angello. 
Karaktäristisk spelning, mycket sound som liknade deras låt On my way. I mitten ungefär körde de en throwback med SHM låtar som Antidote och One(Your name) vilket jag gillade. Under hela setet hade de otroligt snygga övergångar, bäst av alla nog. Så svårt att beskriva så ni får helt enkelt lyssna. När det är trettio minuter kvar blir det riktigt riktigt bra. De körde Reload och Don't you worry child bland annat, pluspoäng. Riktigt slaying avslut med sin stora hit Sun is shining med allas mobiler som lös. Bra stänging för lördagen!
9,5/10
 
☼SÖNDAG 24 JULI
Ummet Ozcan: Turkisk/nederländsk med många kända collabs i sin diskografi. 
Riktigt bra start med The Hum, Summer och Mammoth. Vilken galet bra start! Precis i min smak. Mycket lik Dimitri Vegas & Like Mike då han lyckas blanda kända låtar med sina låtar på ett bra sätt. Prickar in låtar som man känner igen. Fjolårets set var också väldigt bra så han höll måttet. Han fick bara uppträda på Oprah stage och hans stream var endast en halvtimme lång, förtjänar absolut mainstage! Väldigt underskattat dj enligt mig. 
8,5/10
 
Martin Garrix: Unga nederländska dj:n som slog igenom som sextonåring med Animals. 
Startade bra men det var inget riktigt drag i publiken, kanske trött efter två dagar? Lite konstiga drop men han bevarade(dvs remixade inte för mycket) sina kändaste sånger. Körde Animals som var en succé. Han är en av mina favoriter då han har bra musik och verkar ha sån härlig personlighet. Men hans avslutning var inte lika bra tyvärr. Han körde sin nya låt med Bebe Rexha som kommer på fredag, det hade varit bättre med någon hit. Saknade några av hans äldre låtar som Tremor, Wizard osv. MEN, jag såg senare snapchat att han körde de båda så de kanske var i början? Hur som helst tycker jag att hans set förra året var något bättre, lite mer energi hos publiken då. 
8/10 
 
♬  ♬  ♬ 
 
Dimitri Vegas & Like Mike(Closing): 
Enformigt beat i starten, som sedan visar sig hålla på hela setet. De använde gamla LP skivor och körde gammal house tydligen. Något jag inte förväntat mig alls. Jag trodde de skulle köra samma stil som lördagens set men icke. Jag antar att de ville prova något nytt och se om det uppskattades eftersom de hade två spelningar. Gick inte hem hos mig och det verkade så på publiken också. Hade varit bättre med att avsluta med lite allsång på deras kändaste låtar. mu
4/10
 
 
 

Oh, love, can you hear me?

2016-07-25 @ 12:05:56Musik
Shots med Imagine Dragons och Broiler- En låt som har blivit en av mina sommarfavoriter, älskar stråkdelen Broiler remixat. Så mysig musikvideo där de sjunger samtidigt som de åker frittfall. Deras albumsomslag är väldigt fint också. 
 
       Håller ni inte med mig?
 

Kända Collabs- Ummet Ozcan

2016-07-24 @ 15:36:47Musik
De flesta har säkert ingen aning om vem denne herre är. Men om man gillar Dimitri Vegas & Like Mike kan man se att han gjort collabs med duon(t.ex. The hum och Melody). 
 Han är holländsk/turkisk dj på trettiotre år. Jag upptäckte honom första gången när han hade låten The Code med W&W. Den släpptes 2013 så det var precis när jag börjat upptäcka house musiken, d.v.s. inte bara lyssna på Swedish House Mafia och Avicii som spelades på radio. 
 
Från 2015's DJmag lista ligger han på plats trettiosex så han är inte lika känd som kanske Tiesto eller Martin Garrix. Men jag tycker hans låtar är väldigt bra och jag är intresserad hur hans Tomorrowland set blir. En del av hans set sänds live idag klockan 19:00 (svensk tid). 
 
Mina favoritlåtar av honom är iallafall: The hum(med Dimitri Vegas & Like Mike), Stars och The Code.  
En av hans låtar som har hängt i mina spellistor ett tag!

Right now: Livestream

2016-07-22 @ 22:45:26Vardag

Just för tillfället följer jag Tomorrowland's livestream där Tiesto uppträder. Snart kommer Alesso!! ❤️ Lovar att ni får en fullständig recension på hur de olika liveseten var sedan. Lite vloggar kommer också inom snar framtid.


Tomorrowland 2016

2016-07-21 @ 13:42:00Musik
Gick in på tomorrowlands sajt för att kolla lineup. Blev såå lycklig och hypad över att se artisterna!
Fredag 22 juli                                 Lördag 23 juli                                   Söndag 24 juli
 
 Riktigt glad att se att så många svenskar ska uppträda; Alesso, Dimitri Vangelis & Wyman, Otto Knows, Axwell ^ Ingrosso, Dada Life och Steve Angello. De brukar sända livestream från festivalen så antagligen kommer jag sitta bänkad, vi ska vara i Portugalså jag hoppas wifi på hotellet är bra. De brukar sända från klockan åtta så jag kommer troligtvis inte kunna se Otto Knows. :( Men jag är taggad på att se W&W, och Alesso. Senaste året hade Alesso en av de bästa seten enligt mig. 
 
På lördagen ser jag mest emot att se Dimitri Vegas & Like Mike samt Axwell ^Ingrosso för jag tror inte att de streamar KSHMR.  :-( På söndagen taggar jag inför Martin Garrix och självklart Dimitri Vegas & Like Mike som stänger det hela!

Resan till Portugal

2016-07-20 @ 23:30:00Bilder!
Först hade jag tänkt göra en vlogg men sen kom jag på att den inte skulle vara särskilt rolig då fem timmar är bara flygning. Det fick bli en bildserie istället. 
För en gång skull var flygtiden rimlig, varken astidigt på morgonen eller sent på kvällen. Vi tog en taxi till Arlanda vid elva-tiden så vi skulle hinna äta lunch. 
Det blev en lunch på O' Learys innan vi begav oss mot vår gate. Flygningen tog ungefär fem timmar men den kändes ovanligt lång. Behövde sitta bredvid en främmande(kanske en påverkande faktor) vilket självklart blir jobbigare. Men jag ägnade flygresan åt att lyssna på olika podcasts. Ungefär en timme innan landning blev jag blöt av kolsyrat hallonvatten eftersom personen bredvid öppnade en flaska som sprutade vatten. Skojigt. :-)
Efter en taxiresa från flygplatsen kom vi fram till hotellet! Vi har ett hotellrum med balkong mot havet och precis under oss finns poolområdet. Himla fin utsikt. 
Vi kom runt åtta så vi gick ner till en restaurang som låg på stranden för att äta middag. Väldigt mysigt läge också. 
Ja och det var vår resa hit! 
 

Vlogg #3

2016-07-18 @ 13:38:43Vardag
Woho, nu är vlogg nummer tre uppe! Eller ni har bara sett en vlogg(den andra jag gjorde) för den första har jag inte lagt upp hehe. Filmade inte så mycket under själva dagen så det är mest när jag är hemma. Den är inspelad den femte juli så den kom upp något sent men bättre sent än aldrig, eller hur?

Inför Weekend festival

2016-07-18 @ 00:31:02Musik
Som ni säkert hört förut ska jag och mamma på Weekend Festival som kommer äga rum den femte och sjätte augusti på Östermalms IP. Är SÅÅ taggad!!
 
Min mamma har ganska lite koll på vilka artister som ska uppträda så därför har jag fixad en spellista på Youtube. Jag tog först alla artister och några av deras bra/kända låtar som uppträder på fredagen och efter Dimitri Vegas & Like Mike startar lördagens artister. 
 Tänkte att det kunde vara roligare än att bara höra låten. Men för den som bara vill lyssna har jag självklart gjort en lista med samma låtar på Spotify också. Här kommer den--> 
Idag har jag åkt hem från Norrtälje tillbaks till Stockholm. Här hemma har jag tillbringat minst åttio procent av tiden i min soffa på balkongen, sett ännu mer vloggar och redigerat min vlogg så det kommer upp imorgon! 

Baka med mig

2016-07-17 @ 11:47:00Min YouTube
Nu har jag äntligen redigerat och lagt upp min bakvideo. Jag hade väldigt mycket material så jag fick klippa en hel del så den inte blev tjugo minuter. Hoppas ni gillar den! ♥ Lyckades fixa en bild som miniatyr istället också. 

Lördagsdessert

2016-07-16 @ 22:22:29Vardag
Idag var det American Car show här i Norrtälje. Den var i parken bredvid oss så det var ovanligt mycket folk och avspärrningar för eventet. Jag vet inte hur stort intresse jag har för att kolla på gamla amerikanska bilar så jag gick inte, onödigt att betala entré om jag var osäker. Istället tog jag mig till Friskis för att träna, sprang de långa intervallerna så det blev sex kilometer. Tänkte fixa en kortare version eftersom den jag har nu är fyrtio minuter lång. 
Min lilla dessert- Propud med chokladsmak och soyagrädde överst. Lite nyttigare alternativ men det märks ingen skillnad! 
 
Efter träningen köpte jag lite ingredienser till kvällens dessert. Köpte mer Propud, mjölk och soyasprutgrädde. Jag tänkte göra chokladmilkshake på Proteinpuddingen och då brukar jag ha grädde som topping. På senaste tiden har jag börjat ha Alpro's soyagrädde(som är jättebra) så jag tänkte prova soyagrädde som sprutgrädde också. Det var ett annat märke men den smakade jättegott! Rekommenderar verkligen Propud för det kan man göra så mycket med, till och med baka! Det hade jag tänkt skriva om i ett annat inlägg. 
 
 

I måndags

2016-07-14 @ 22:58:23Vardag
Vi spolar tillbaks tiden tre dagar och det är nu måndag den elfte juli
Vi åkte först till Jula en regnig eftermiddag. Vi spanade på lampor, duschmunstycken, skruvar och sopborstar.
När vi var inne på Elgiganten började värsta skyfallet att ÖSA ner. Det bildades stora pölar och vi fick vara kvar i butiken för att man blev helt blöt så fort man gick ut. 
Vi var även inne på Mio, de hade krokar som såg ut som gamla kranar. Väldigt fina tycker jag. 

Milkshake

2016-07-12 @ 21:46:08Vardag
 
Chokladmilkshake gjord av Propud(med chokladsmak) och mjölk toppad med vispgrädde och en bit twix. 

Spöregn

2016-07-11 @ 00:57:59Vardag

Gör mig ett försök att blogga från deras mobilapp. De har nyligen uppdaterat appen men jag tycker bara den blev krångligare.. Supertrist att man inte kan börja i appen och fortsätta på datorn eller vice versa. Nog om appen.

Igår skulle jag cykla till Flygfyren som är ett handelscentrum i närheten för att kolla i butiker och handla mat. När jag kommer ut från ICA:n är det som på bilden ovan. Jag som hade shorts och t-shirt för att det var så varmt innan. Jag hade papperskasse så den blev helt förstörd i regnet vilket försvårade situationen lite mer. Man kan ju säga att jag var ganska blöt hemma.

På tal om en annan grej så har jag lite videomaterial till er, b.la. en bakvideo men konstigt nog saknar jag några klipp..? Den kommer upp så snart jag är klar. Jag har även en vlogg men den har jag inte hunmit redigera ännu men det ska jag börja med imorgon!


Foccacia

2016-07-08 @ 17:33:40Vardag
Det var svårt att få bra bilder(som ni ser syns mina armar) när GoPro:n har fisheye. Väldigt roligt och bra vid vloggning men knepigare eftersom så mycket mer syns då. Jag har även GoPro Hero 3 så då är det ingen skärm på kameran vilket betyder att man inte ser vad man fotar eller filmar. 

Min lilla GoPro fick hänga med när vi gick in till stan för att äta en sen lunch. Vi satte oss på Café Pelikan där de serverade lunchrätter, mackor, glass och bakverk. Vi delade på en foccacia med ost, skinka och tomat och sen tog vi en kolapaj. 
 
Vi ska ha gäster om ungefär en halvtimme så vi har fixat och donat. Jag har även bakat nutellakakan som vi ska bjuda på, mums! 
 

Ur askan i elden

2016-07-07 @ 09:19:00Johan Falk
Skrev tidigare att jag skulle skriva ett enskilt inlägg om vad jag köpte i tisdags så nu kommer det. Det blev lite filmer från Mediamarkt. 
Ni kan antagligen räkna ut att det är fler Johan Falk filmer jag köpt. Väldigt chockande eller hur? ;) 
Jag var inne på Mediamarkt och rotade i deras nittonkronors korg. De hade reat ut Kodnamn Lisa för den fann jag i korgen. Kan säga att jag var väldigt nära på att köpa den för den hade bonusmaterial... Kom även på att jag kunde kolla om de första Johan Falk filmerna fanns, letade utan något resultat men jag hittade istället de nyare  filmerna! Det är då filmerna som kommer efter Johan Falk filmerna som finns på Netflix och Viaplay. 
 
Inser att det blev väldigt rörigt med säsonger och filmer hit och dit så jag ska klargöra för er. 
❥ Mellan 1999 och 2003 släpptes de tre första (fristående) filmerna. Det utspelar sig när han jobbar på Europool i Haag, Nederländerna. 
 
❥ 2009 kommer TV-seriens första säsong ut. Det är sex stycken långfilmer men de bygger på varandra mer. Johan har då slutat på Europool och jobbar i Göteborg på GSI. Samma skådespelare som förr men nu är även Joel Kinnaman i rollen som Frank Wagner. (Har sett dessa) 
 
❥ 2012 kommer den andra säsongen ut och det är inte så stor skillnad från den första säsongen, bortsett från att det gått en tid emellan. Även lite andra regissörer till filmerna. (Har sett de här med)
 
❥ 2015 kom den sista säsongen(säsong tre) av TV-serien och det är då den jag köpte hem. Fokuset läggs på andra personer i den här säsongen än vad den tidigare gjort. Sorgligt nog får vi inte se Frank Wagner aka Joel Kinnaman längre i serien. 
 
Är jättepepp på att se lite nytt då jag redan hunnit se om några av filmerna! Inser att hälften av min blogg nuförtiden innehåller Johan Falksnack så nu får den egen kategori här på bloggen. 
 
 

Somrig lunch

2016-07-07 @ 00:44:30Vardag
Startade dagen klockan halv tio då jag städade lägenheten, Filippa skulle nämligen komma över! Vi började med att handla in grejer för lunch. En liten vattenmelon hängde också med som vi åt på balkongen. 
Bilder från dagens lunch 
 
Ni vet säkert sen tidigare att jag gillar att se filmer jag har sett så jag var nöjd eftersom vi såg Shutter Island. Den har jag sett flera gånger tidigare men jag tycker fortfarande den är bra, lite små obehaglig men vansinnigt spännande och mindfuckande. DiCaprio är en av huvudrollerna så det blir extra pluspoäng. Är mycket medveten om att det var soligt och typ tjugotvå grader idag men vi var på filmhumör idag, hehe. 
 
När vi hade sett halva filmen fixade vi ihop en lunch som bestod av en sallad, Paulins supermix, hallon & spenat dricka och spenat och fetaostknyten. Spenat och fetaostknytena hade vi aldrig smakat innan men de påminde om börek och smakade bra. En god och enkel lunch som kommer göras någon gång igen!

Karlacafé

2016-07-06 @ 00:36:03Konsumtion
Från dagens fika - kladdkaka med vispgrädde. 
Jag och pappa tog en fika på Karlacafé(liggeri i korsningen Sibyllegatan och Karlavägen) idag. De var lite åt dyrare hållet men det var väldigt gott fika! Pappa tog en rabarberspaj med vaniljsås och den smakade också bra.
 
Annars har jag kollat in Best of Brands jätterea, kollat i butiker i Gallerian samt träffat Moa. Försökte mig på att vlogga idag så vi får se om det kommer upp någon. Fick med mig en klänning och en sport-bh med mig hem plus en annan sak som tillägnas ett eget inlägg istället. 

Grekiskt & Maximum

2016-07-06 @ 00:25:26Vardag
Uppdateringen har varit lite dålig men jag har fotat en del. Det är bilder från i torsdags den trettionde juni. 
Vi åt på en grekisk restaurang som heter Zorbas i Älmsta som vi äter på varje år. Jag tog oxfilé och deras egengjorda chips. Inte lika vanligt att ha egengjorda chips på restauranger, de är väldigt goda också! Till en början satt vi ute men mot slutet började det regna så vi gick in istället. Det var nog klokt var det blev världens skyfall några minuter efter! 
 
 Efter restaurangbesöket rörde vi oss mot Cirkus Maximum! Vi brukar vara där varje år när de är i Väddö. Showen var rolig, men det var lite hemskt med hästen. Det var en häst som uppträdde med olika dressyrrörelser t.ex. passage, skänkelvikning och spansk skritt. I passagen drog ryttaren något hemsk i munnen på hästen för att den skulle röra på huvudet och den hade kandar(som är ett ganska starkt bett) på sig... :/ 

Sommardag

2016-07-03 @ 14:13:55Vardag
Jag och Emma har l somriga grejer listat de somrigaste grejerna och idag ska vi försöka bocka av de olika punkterna. Vi har redan lyssnat på svensk musik och nu ska vi ha picknick vid badplatsen. Vädret skiftar mellan moln och sol så vi får se om det blir ett dopp. 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0