22:00

2013-11-27 @ 22:10:58Vardag
Ska sova alldeles strax men tänkte slänga in ett litet blogginlägg först. :)
Idag hade jag en liten sovmorgon eftersom halva klassen skulle ha labbprov idag och jag ingick i den andra halvan av klassen som redan gjort det. 
Så jag började med Svenska och då övade vi på vår Podcast, det är tur att vi ska spela in den 2/12(måndag) för vi har inte kommit alls långt! 
Vi ska somsagt prata om hur hiphopen använder slang och än så länge har vi klarat av introt och börjat snacka lite men vi har nog fortfarande en hel del kvar. Det slutade med att vi hade en disskussion om Genusperspektiv... Och disskussionen startade av att en person sa hen.. 
Vi fick även reda på att vi kommer få en ny vikarie i spanska som vi sedan kommer ha i ett år framöver.. Lite synd eftersom läraren vi hade var bra och vi lärde oss ganska mycket under tiden vi hade henne.. Men man får hoppas att hen är bra. :)

Nu ska jag sova så hejdåå. ♥️ 

Tisdag

2013-11-26 @ 14:26:26Vardag
Idag har jag hela dagen gått och trott att det var Onsdag/Torsdag...? Idag fyller även Ada år!! ♥️♥️ 
Vi hade iaf prov i systematiska undersökningar(utförande delen) och sen har jag haft bild, eng och SO. Vi skulle haft Teknik men vi håller på med en Teknikrapport och då fick vi gå hem och skriva. :D
Så nu sitter jag här och ska göra te och plugga lite innan min teater. 

Super roligt med Algebra.

Akashi Kaikyo

2013-11-23 @ 23:16:07Vardag
Helloo. :)
Idag har jag sovit till 11, sen har jag tagit det lite lugnt och börjat på Teknik uppgiften som är till den 26. Man ska skriva om olika broar, hur de fungerar och sen ska man berätta om kända broar i världen och i Sverige. Jag valde en bro som heter Akashi Taikyo som finns i Japan och får att hitta fakta till den fick jag kolla på engelska sidor så det blev både teknik och engelska eftersom jag behövde översätta och sånt. Vid halv 6 tiden drog jag till stallet och skötte Madera. ♥️ Vände henne också och fotade lite men bilderna blev inte jättebra eftersom hon ville åta hela tiden typ.. 

Här är iallafall en rätt bra. ♥️ Snart ska jag sova så Godnatt! 

Nya designen

2013-11-23 @ 17:50:57Design- Headers

Såhär blev den då! Inte så stora ändringar men körde på rött tema eftersom det är jul snart och så bytte jag lite typsnitt också. :) ♥️ Skrev även ut att jag har copyright på mina bilder om inget att skrivs! 
Tycker ni det blev bra? 

Ny framsida

2013-11-23 @ 12:20:42Vardag
Gjorde en ny framsida till skötarpärmen igår. Såhär blev den. Jag blev rätt nöjd. :)



Sötis♥️

2013-11-22 @ 21:16:23Bilder!







Headerbyte

2013-11-22 @ 20:56:03Vardag
Satte in min nya header just, installerade in PS på min dator så det tror jag var rätt smart. :)
Såg också att Blogg.se har ändrat designen hur man fixar med designen.. Känns lite konstigt men jag ska göra ett försök till att byta till Jultema. ;)
Jag gjorde "Årets fail" i stallet typ.. Jag skulle fixa mina nudlar i micron och smart som jag är glömde jag att lägga i vattnet(om man får fråga, hur lyckas man glömma det?).. Det började iallafall ryka supermycket och själva plastburken smälte och nudlana och allt blev väldigt bränt och sen luktade det bränt i hela köket...
Nu ska jag börja på min teknikrapport åh så skoj! och ta det lite lugnt för det är Fredag! :D
 

Dressyrpass 21/11- Faramir

2013-11-21 @ 22:34:50Hästar/ridning
Tog dressyrpasset i ett eget inlägg eftersom det blev så himla långt inlägg annars. ;)
.
Red dressyr pass på Faramir vilket var lite konstigt, jag tror också jag är på gränsen för att vara för lång för honom..
Jag tycker han är rätt jobbig att rida eftersom han tar så små steg i traven så den blir jätteskumpigt och hans galopp är nån halvdan blandning mellan trav och galopp.. 
Han flyttade rätt bra i skänkelvikningarna men eftersom han trav är så jobbig så spände jag magen j sen gjorde galopperade vi väldigt mycket på slutet. Vi tränade på att ha hästen i galopp och sen vände man snett igenom och vid första kvartslinjen skulle man bryta av till trav och vid den andra kvartslinjen skulle man fatta ny galopp, sedan gjorde vi också att man skulle galoppera och sedan vända snett igenom från mitten av långsidan istället och sånt.. Faramir är nog inte den lättaste ponnyn att göra dedär olika galoppövningarna på menmen.... 
Anledningen till att vi gjorde de lite udda övningarna jag aldrig testat på förr var för att några i min grupp ska vara med i PCH(Ponnycupen) i dressyr och där skulle man galoppera så tydligen. :)

21 November

2013-11-21 @ 22:32:56Vardag
Idag på träslöjden såg jag att hela min lampa var jättesne så jag var tvungen att såga bort delarna och borra om hålen på nytt, men som man säger två steg fram ett steg bak så det kan hända alla.
Eftersom jag behövde göra om så mycket ligger jag lite efter men vi fixar det eftersom jag ska få ha 3 timmars träslöjd, det är rätt skönt för då slipper jag stressa så mycket. 
På eftermiddagen hade skulle man planera upp en systematisk undersökning där man skulle kolla vilken typ av kolhydrat som bildar koldioxid med jäst snabbast... Det var inte så jätteskojigt om man får säga så...

Sen när vi hade slutat hade vi Lucia träning, den nya musikläraren som håller i Lucian ändrar på våra fina traditioner och det är synd. Som tex har han tagit bort War Is Over låten vi alltid sjunger i slutet av Lucia tåget när vi tågar ut, för nu ska vi typ sjunga Lucia sången när vi går ut typ...
Och så tar han bort massa låtar vi sjöng förr och har istället med typ Hallelujah? 

Har lite bildbrist... Men det är Renstiernans gatan kl 8 på dn lördagsmorgon. 

Nyckeln

2013-11-20 @ 16:31:23Vardag
I Fredags (15 November) kom den efterlängade Nyckeln ut men då vi har haft mycket prov har jag inte hunnit köpa den förräns igår. Jag använde mitt presentkort på 300 kr jag fick i konfirmations present och det var värt det! 
För er som inte har talats om Nyckeln är det den sista boken av Engelsfors trilogin(Cirkeln, Eld & Nyckeln) och det är då slutstriden äger rum och man får svar på många frågor. 


Det var också därför jag inte bloggade igår eftersom jag läste då.. Heh. :)
.
Idag har vi haft en hyfsad händelserik dag, på morgonen hade vi NO labb där man skulle testa  olika alkoholers(Metanol, Etanol, Glykol & Glycerol) lukt, löslighet i vatten och om de var lättantändliga. Jag gjorde den med Ada och Filippa, det gick rätt bra förutom att vi råkade välta provrören.... 
Sen hade vi svenska och då ska vi spela in podcasts i grupper och då skulle man helst vara 3-4 för att samtala 2 var mycket svårare och jag och Ada var bara 2 så då hoppade vi in i en grupp med killar som var 4 personer och det funkade rätt bra. De hade ganska mycket idéer om vad vi skulle prata om vilket jag och Ada inte hade så det var bra. Vi ska iallafall prata om Svensk/ Amerikansk Rap och Hiphop och hur de använder slang i sina texter och om det beror på att var de bor, ålder osv.. 
Däremot vet jag inte vem Nääk är typ och inte Wu Tang Clan(förutom att Grönan behövde stänga Entréerna för de blev fullt när de va där) så jag får nog söka upp det lite.. 
Nu ska jag fortsätta läsa och sen ska jag dammsuga(för det har jag inte gjort på år och dar känns det som) och rensa ut kläder som är små och så. ;)


Inte helt nya..bi

2013-11-17 @ 14:52:00Bilder!
De här bilderna är några år gamla... Ser ni vem det är?

Vad vill ni ha?

2013-11-16 @ 16:43:41Vardag
Tänkte fråga vad ni vill läsa om här på bloggen, så kan jag göra ett inlägg om det. 
Exempel på vad ni kan önska
•Tips
•Hästar
•Bilder, nåt tema?
•Ett foto i timmen
•Åsiktsinlägg, om vad? 
Sen kan ni självklart önska nåt annat också. :) ♥️



Madera♥️

2013-11-16 @ 16:40:22Hästar/ridning
Hejhej! 
Idag gick jag upp halv 8 för att vara i stallet till halv 9 och där skötte jag Madera länge och sen tvättade jag hennes svans och då passade jag på att ta några bilder på henne och mig eftersom vi inte har så många. Sen vid 1 åkte jag hem för att kunna plugga till Spanska provet på Måndag och snart ska jag på middag hos några mamma känner. 


Foto: Disa
Att jag inte har bloggat på ett tag är för att jag haft en hemuppgift att lämna in och massa läxor... 

Fars dag

2013-11-10 @ 17:52:01Vardag
Idag har jag inte gjort alls mycket denna Söndag, gick upp vid 10- tiden och sen gjorde jag muffins till pappa och sen åt vi baguette till lunch och muffinsarna och sen sov jag igen... xD 





Lördagsgodis♥️

2013-11-09 @ 20:44:41Vardag
Hejhej! Idag har statestiken verklien vart superbra! ♥️♥️♥️ Blev jätteglad när jag såg det! 
Hursomhelst har jag pluggat svenska och spanska och vid 5 åkte jag till för att sköta Madera! Jag tog ut henne i gången en stund innan valackarna skulle in för då behövde jag ta in henne i spiltan igen men här är några bilder jag tog.

Nu sitter jag och äter lördagsgodis!  

Hejdå! ♥️

Lördag♥️

2013-11-09 @ 14:08:24Vardag
Äntligen helg! ♥️ Hoppas ni har nåt kul planerat den här helgen själv ska jag nu plugga till vårt Svenska prov om Dialekter, Slang, & språk allmänt typ och sen runt 5 åker jag till stallet för att sköta! Bestämde mig för att sköta efter vilan istället för innan som jag annars brukar göra, på kvällen har de inga lektioner så det är inte så mycket folk och det är mycket mysigare då. ♥️ 


Nu ska jag fortsätta ni får ha en trevlig lördagkväll! ♥️

Glömde att skriva...

2013-11-09 @ 13:53:47Vardag
Att jag red Foxy i torsdags, hann precis eftersom jag åkte till Gullmars och bytte till Tvärbana men jag tyckte hon skötte sig bra. Hon hade bra framåtbjudning mestadels, var lite mjukare att ställa och försökte så gott hon kunde när vi gjorde öppna*. Eftersom hon är rätt ung och orutinerad har man inte lika höga krav på en ungponny än en van lite äldre ponny. 
Men hon blev rätt stark och bet tag i bettet när vi galopperade för jag tror hon tyckte det var ganska jobbigt, hon blev svettig på halsen, bakom öronen och hela magen när vi hade ridit klart. 
*Öppna är en samlande dressyrrörelse där hästen går böjd i tre spår och har sitt innebak och ytterfram på samma spår. 
 
 
 

Håltimme!

2013-11-08 @ 12:26:54Vardag
Tja allihop!
Idag har vi haft en riktigt lugn skoldag, vikarie på svenskan och vi kollade på "Värsta Språket" som är en TV serie som gick 2003 tror jag och den handlar om dialekter, slang osv. 
På matten hade vi också vikarie så jobbade i matteboken som vanligt och idrotten var en bollsport och jag är bättre på att täcka någon i motståndarlaget än att passa så jag valde ut en i motståndarlaget som får bollen ofta och inte springer alldeles för fort. Den taktiken funkar väldigt bra för den jag täcker blir jätteirriterad på mig så de tappar fokus... Hihi. :3
Nu har jag iaf håltimme och sen har jag C språk och sen åker jag till stallet. 




Luciaa

2013-11-07 @ 16:26:48Vardag
Hej!
Just nu är jag vid Medis tunnelbanestation och ska åka till stallet för att rida. :D
Det var även Lucia träning för första gången och vi blev indelade i sopran och alt och jag tog sopran för de fick sjunga melodi på låtarna och det är lättast. Dock slutar Lucia träningen 16:30 men jag får gå tidigare eftersom jag annars inte hinner till stallet men det blir lite stressigt. Och tåget är försenat också.. -_-  (Lite stresspanik!)





6/11

2013-11-06 @ 15:56:09Vardag
Igår så hann jag inte blogga för jag, Ada och Shannon hade överraskningsfest för Tilda och så sov vi över där! Tilda blev jätteglad och vi såg på Pitch Perfect som var bra. :)
Idag har vi haft de vanliga ämnena och vi gjorde NO labb med jäst, jäst luktar så gott! 
Vi har NO prov imorgon så jag måste plugga NO nu. :(



Amanda och Little Mike

2013-11-04 @ 17:03:30Bilder!
 
Copyright!
Bilderna tillhör mig och endast  Amanda får kopiera dem!

Extra fotoblogg!

2013-11-04 @ 16:40:48Vardag
Tänkte skaffa en extra blogg där jag lägger upp alla bilder alla vill ha men bloggen kommer vara lösenordskyddad så inte alla ska kunna se bilderna! För vissa kanske ine vill att bilderna ska synas på denhär bloggen. :) 
Li och Sunlight. 

31 oktober, 1 & 2 November

2013-11-02 @ 19:03:20Hästar/ridning
Hejhej! 
I torsdags red vi på islandshästar pch det var jättekul! Man delade in sig i två grupper, ena var vana och den andra va nybörjare och jag tog då den vana ridgruppen för där fick man tölta/trava hela riden och i den andra skrittade man bara. 
Min häst minns jag inte vad den hette men namnet betydde rosett/hårband och det var en svartskäck på 137 i manken ungefär och var väldigt fin och känslig eftersom den hade vart tävlingshäst innan.



På eftermiddagen var vi ute på valsafari men det blåste så mycket så jag spydde. :( Plus att vi inte såg några valar.


 Igår var vi och badade i Blå Lagunen som är speciellt för det är naturligt varmt vatten som är mjölkblått för det finns massa olika minerLer och kisel där! 
Enda nackdelen var att vattnet(eller deras balsam jag använde) var salt så när jag kom hem till hotellet kändes det som jag hade sprayat saltvattensspray i hela håret! 
Idag har vi badat på ett annnat bad och imorgon ska vi åka hem. :( 




MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0