Tisdag~ hicka

2014-04-29 @ 20:14:38Vardag
Idag har jag haft hicka tre gånger , wee. 
Förövrigt har jag haft svenska lektion med datorn som aldrig är laddad. Idag var den "Critically low" innan jag ens loggat in på datorn. 
De andra personerna som jag delar dator med verkar inte veta hur man laddar en dator(eller så orkar de inte).
Har även fixat min tutorial så den är äntligen avklarad.

På eftermiddagen kämpade jag mig igenom tre timmars bild där jag mest tog det lugnt och tecknade hästar. 

Nu ska jag plugga så hejdå.




Helgen~ too lazy

2014-04-28 @ 21:34:43Vardag
Har inte bloggat på några dagar.. hehe. Så jag tänkte göra en liten sammanfattning av fredag, lördag och söndag. :)

Fredag:

Den var både lite jobbig och samtidigt rolig egentligen.
Vi inom mentorgrupperna skulle ordna själva vilka tider vi skulle stå i caféet och min mentorgrupp tar inte särskilt mycket eget initiativ så jag fick ordna upp det. Det blev två grupper och grupp 1 var 5 och grupp 2 var 4. Då kommer en i grupp 2 och vill byta till grupp 1... För att de skulle funka måste nån byta med honom(annars blev det ojämnt) men sen löste sig det pga av han plus 2 till skulle ha gunga i gympasalen. Puh.
Men då, vi har nu endast FEM, alltså ska två personer sälja noveller och ta hand om cafeet själv? Som tur hittade jag några som frivilligt ställde upp. :)
Den andra roliga/jobbiga saken som hände var att vi hade uteidrott och då fick man välja mellan att köra basket/speedminton. Jag valde basket och det var 5 andra tjejer som också valde det samt 2 killar. 
Vet inte riktigt hur det ens startade men båda/en av killarna sa typ att en av tjejerna var bitchig och då blev dem väldigt sura på varandra och var nog sååhääär nära på att börja fightas med varann. Av ren reflex gick jag mot dem och sa "ta det lite lugnt" så det blev lite lugnare då(men jobbig stämning resten av tiden). 
Kändes typ som i Eclipse att jag var Bella, tjejen var Edward och killen var Jacob och när Bella skriker "Stop! From now I'm Switzerland, okay?" hehe. 


 
Lördag:

Katarina norra dagen från klockan 10-14 sen hade vi besök av släkten. 
Gick ganska bra att stå i cafeet fast jag fick stå 50 min istället för 35 min för en i grupp 2 kom inte och stackarn som var där kunde inte vara ensam så ja, jag stod där. 
På kvällen hade vi besök så då var mitt ett åriga kusinbarn här, väldigt gullig. <3
Söndag:

Träffade Mina från stallet och vi gick in till stan där vi köpte en Frapino på Espresso House och sen satte vi oss i Kungsan, fast blommorna hade försvunnit nästan. 



Torsdag~ somebody that I used to know

2014-04-24 @ 21:16:53Vardag
Den låten startade jag morgonen med genom att sjunga och spela den. Vi fick spela melodi på piano som var kul.

På hemkunskapen gjorde vi pizza utav en väldigt liten deg. På eftermiddagen hände inget speciellt förutom att vi inte hade något mentormöte så vi slutade mycket tidigare. Däremot så betyder det att vi inom mentorgruppen måste bestämma vilken tid alla ska stå i caféet.
Den 26 april(på lördag) ska vi ha vår årliga 'Knorra dag' och då brukar alla bakar så säljer vi det och iår ska vi även sälja en novellsamling av alla noveller vi skrev förra terminen. 
Alla måste hjälpa till att sälja fikat så då är det bestämt att varje mentorgrupp ska stå 1 timme. Eftersom vi är 14-18 i varje mentorgrupp funkar det inte riktigt att alla ska stå där samtidigt så vi ska själva dela in oss... I min mentorgrupp är det 3 tjejer och resten killar, ingen av dem är jag vän med så egentligen spelar det ingen roll med vem jag står med, däremot måste vi fixa vilka som ska stå och när(vilket kommer gå lite halvt sisådär). Får fixa det imorgon.




Ridpasset~ Robin Hood

2014-04-24 @ 20:28:08Hästar/ridning
Red Robin Hood (som jag ridit rätt mycket nu) och idag tyckte jag det gick bra. Seg är han alltid men jag tyckte att det blev bra delar i galoppen då han orkade bära upp sig själv och ha framåtbjudning. 
Vi jobbade som vanligt på volterna och sedan jobbade vi med några steg åt sidan- rakt fram osv, och sist avslutade vi med att galoppera snett igenom med ökning(vilket inte gick särskilt bra..).



Lördag~ Glad påsk

2014-04-19 @ 23:37:46Vardag

Happy easter everyone. 
Det här lovet har jag sett bra filmer nästan varje kväll, lovely. 
Vi köpte bla Breaking Dawn part 1 & 2 (❤️), Titanic och The hungergames. Jag hade inte sett Titanic men den var så otroligt fin, dock var den sorglig på slutet(hade gärna ändrat slutet). Hade inte sett Hungergames men den var väldigt spännande, och Peeta var så söt. 

Idag har jag även tagit årets första dopp, var lite kallt men det var kanske 10 grader så det är inte så konstigt. 
2013's första dopp var det 14-15 grader i vattnet så det är framgång. :)


(Skär) torsdag~

2014-04-17 @ 21:40:05Vardag
Idag har vi tagit fram alla våra små gula påskkycklingar och satt fram på borden. 




Jag gör knappt något på dagarna så det finns inte mycket intressant att skriva. Idag har jag bara ätit, pyntat påskkycklingar, målat naglarna och läst. 
Jag har även smakar en ny smak på Witamin Well, persika och mango. 
Händelserik dag. :o 


(Skär) torsdag~

2014-04-17 @ 17:17:57Vardag
Idag har vi tagit fram alla våra små gula påskkycklingar och satt fram på borden. 




Jag gör knappt något på dagarna så det finns inte mycket intressant att skriva. Idag har jag bara ätit, pyntat påskkycklingar, målat naglarna och läst. 
Jag har även smakar en ny smak på Witamin Well, persika och mango. 
Händelserik dag. :o 


Onsdag~ badhus

2014-04-16 @ 21:47:47Vardag
Hallå allihopa (eller typ 1 person). Nejmen jag har inte kollat statestiken på flera veckor nu, bloggar mest för  mig själv.
 
Idag har jag sovit till två och sen har jag varit på Rimbo's badhus. Ganska litet och lite folk. Efter det skulle vi snabbt till ICA för att köpa nudlar, det slutade med att vi kom ut ur ICA med två kassar med saker. Men INTE nudlar. xD 
Jag har bestämt att ikväll ska/har jag en godis och chips fri kväll eftersom jag åt alldeles för mycket godis igår. Just nu läser jag lite bloggar och ska läsa lite. Kom på att jag måste fixa min tutorial också, som jag inte orkar, blä.
Nu ska jag läsa , hejdå.
 
 

Tisdag~ Twilight Saga

2014-04-15 @ 23:57:59Vardag
Just nu är jag på landet, de senaste dagarna har jag knappt gjort något alls. Igår såg jag återigen en av mina favoritfilmer, Eclipse. Jag är på team Jacob. ;) Sen läser jag just nu Så länge vi båda andas och vi såg filmen nyss så för tillfället är det mycket Twilight. 
Våren visar framsteg och idag kunde jag vara ute en stund med bara ben. 
 
 
 

❤️

2014-04-11 @ 23:48:13Hästar/ridning



Torsdag~ påskbrunch

2014-04-10 @ 22:03:20Hästar/ridning
Den här dagen har faktiskt vart väldigt mysig.❤️
På morgonen hade vi musik och vi pratade om olika musikstilar. Musiklektionen var mindre musik för vi spelade hård rock/metal och punk låtar och enligt mig är de som plåga för öronen. Min kropp tyckte nog också det för jag fick rysningar av punklåten. 

Men efter musiken hade vi hemkunskap då vi gjorde brunch. Vi delades in i 3 grupper så jag och 6 andra fixade brunch tillsammans. Jag och Theo fixade bacon, fruktallrik och scones och jag tyckte vi va rätt duktiga som hann 3 grejer medans de andra bara hann med 1 grej.


Tyckte jag dekorerade fint..


Ifall någon är intresserad så red jag Robin Hood, gud vad konstigt! Och han  verkar vara vår seg för han var rätt seg i galoppen idag. Det blev liksom trav galopp, skulle nog inte säga att det var en av de bästa gångerna direkt..



Onsdag~ Eclipse

2014-04-09 @ 15:28:33Vardag


Fixade just en jordgubbssmoothie som jag ska njuta av medans jag ser Eclipse. Twilight fan bara några år senare än alla andra.. 
Dagen har annars vart rätt nice men man fick inte äta någon snacks på bion. Det var dåligt tyckte jag. 

Tisdag~ segt

2014-04-08 @ 21:14:28Vardag

En regnig och målnig dag.
Idag har jag haft engelska och matte som lektioner och på eftermiddagen spelade vi pingis i Enskedehallen.
Fick köra tre vilket alltid är segast och jobbigast att köra typ.. Men jag hade inget val. 
Det gick iallafall dåligt för mig.
Hade det vart kompisar man kört med hade man kunnat skratta åt hela grejen och ha kul ändå(som dem bredvid hade) men eftersom vi inte var det blev det inget roligt av det hela... 
Blev konstig stämning (eller det fanns inget, alla var tysta) så det är det som är irriterande att just vi tre alltid kommer i samma grupp.

Måndag~ nyklippt

2014-04-07 @ 21:06:58Vardag
Morgonen startades med sovmorgon och regn.. Första lektionen var spanska och vi hade prov... Jag hoppas och tror att det gick bra och som en liten belöning kommer vi gå på bio på onsdag. Filmen vi ska se är en spansk film som heter "Les Nobles" tror jag.
Annars har vi haft en lugn dag med vikarie på SO:n och läsning på svenskan. Efter skolan gick jag och klippte mig, det blev rätt kort. Hon klippte 15 cm där framme och 10 cm där bak så det var rätt mycket. Nu är håret friskt och tjockt i topparna iallafall, det växer ut sen. Ville inte riskera att "håret äter upp sig själv", dvs att det blir så slitet att topparna går av. 
När jag kom hem bakade jag kladdkake brownies typ och nu ska jag göra klart min tutorial(förhoppningsvis). 


Pappa köpte en sånhär idag, doftljus mys.❤️ 

Söndag~ Peabody & Sherman

2014-04-06 @ 19:26:05Vardag
Idag såg jag Peabody & Sherman, den var väldigt rolig, de åkte runt i olika historiska händelser så det var roligt att se.
Nu ska jag träna spanska eftersom jag har spanska prov imorgon. 

Jag ska klippa mig imorgon förresten. 

Onsdag~ vår sol

2014-04-02 @ 18:20:50Vardag
Idag var det väldigt fint vår väder! Hoppas det håller i sig.
 
Idag har jag haft sovmorgon vilket var väldigt skönt, sen har dagen rullat på rätt lugnt. 
På onsdagar jag endast tre lektioner och väldigt lång håltimme.
Hela vår klass har skrivit en novell var så nu ska vi sätta ihop och göra en novellsamling som vi ska sälja på skolans öppna hus. Min novell hade råkat hamna mitt i en annan tjejs novell så det var tur att jag kollade då. 
 
Idag gick jag hem på håltimmen och gjorde glassmoothie och lyssnade på podcast. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Men jag hade i frysta hallon, vaniljglass,is och jordgubbsyoghurt. Blev smarrigtoch passar bra för varma sommardagar.
 
Efter en ganska lugn spanskalektion gick jag och Ada och köpte varsin glass och satte oss i Nytorgsparken, jag provade en av årets nyheter, en isglass med poppande godis och olika smaker. Bra pris och rätt god faktiskt. :)
 
 
 

Läsvärd blogg- nytt hästtänk

2014-04-02 @ 15:05:00Tankar/åsikter
Det var ett tag sen jag skrev något annat än min vardag(i brist på tid) så nu tänkte jag göra det. 
 
 
Den här bloggen hittade jag via Olines(som hon då heter) instagram, jag hittade av en slump en av hennes bilder. Hon hade en sån otroligt fin bild med sin häst på en blomsteräng, så då gick jag in på kontot så läser jag om hennes speciella hästtänk. Jag fortsätter läsa vidare på hennes blogg och man blir väldigt inspirerad av det!
 
Det speciella hästtänket hon har är att hon tror på en relation mellan häst och människa utan våld, tvång och dominans så rider bettlöst och barbacka, delar dominansen mellan henne och hennes häst Vitnos. Hon använder inte heller skänklar så hon använder rösten när hon ska skritta, trava galoppera eller göra halt. Jag har läst om många som rider bettlöst och barbacka men inte hört talas så mycket om att man inte använder skänklarna alls.
 
Eftersom jag rider på ridskola och inte har egen häst/medryttarhäst är det svårare att genomföra liknande saker men det kan vara bra att ha i åtanke. Jag har även ridit och hoppat i repgrimma(bettlöst) så lite har jag testat. 
Skulle jag ha en egen häst skulle jag nog träna mycket natural horsemanship så att jag skulle kunna rida min häst i repgrimma/halsring och barbacka. 
I sin blogg har hon skrivit några inlägg om hennes tänk så ni kan läsa mer där. 
 
Hennes blogg: www.olinesverkersson.blogg.se 
 

Tisdag~ Teaterföreställning

2014-04-01 @ 21:49:00Vardag
Skoldagen har nog varit ganska normal men vi hade faktiskt en intressant SO- lektion, vi delades in i grupper om 4 (jag kom med 3 andra killar) och sedan fick vi ett elevsvar från vårt SO prov som vi skulle läsa igenom och sätta betyg på. Vi fick en ganska lång text som "vi"(vi i gruppen hade delade åsikter) trodde var icke välresonerat så vi satte ett D och sen får man veta att det ligger på A nivå. 
 
Idag hade vi teaterföreställning, jag missade gången vi provade kostymerna så jag provade min idag. Jag spelar tekoppen i "Skönheten och odjuret" (den är dock omgjord) så jag skulle ha som en "klänning" men tallriken som en kjol men den var för liten i midjan så jag fick ha den på mina lår..?
Kostymen var delvis gjort i trä så den var väldigt obekväm att ha, och man kunde typ inte gå genom trånga passager eller böja sig ner. Det gick iallafall bra med föreställning och huvudrollerna skådespelade mycket bra.
 
 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0