Två hästar på en dag!

2015-02-28 @ 23:41:01Hästar/ridning
I torsdags tog jag hand om både Matrix och Coffee så de skulle båda ridas också. 
Dagen startar inte jättebra då jag missar bussen så jag fick sysselsätta mig i en timme och hade ingen aning om vad jag skulle göra så jag tog hel enkelt tunnelbanan till Thohildsplan och tillbaks. Som en liten utflykt, såg iaf att Thorhildplans gymnasium låg väldigt nära tunnelbanestationen så det var ju positivt. 
 
Sen red jag ut på Coffee med Vendela, Goliats medryttare. Spände repgrimman på ett annorlunda sätt idag, som en blandning av crossunder och indianhackamore skulle jag väl säga. Hon funkar väldigt bra på det och är ändå tillräckligt starkt. Vi tog bara en mysig skrittrunda i skogen på ca 40 min sen va det nästa häst!
 
Hade planerat ett dressyrpass på Matrix så jag tog gummisnodd(en inspänningstygel), sporrar och dressyrspö(han blir gärna seg i dressyren) och vi jobbade på volterna, att försöka lösgöra honom och lite framdelsvändning och skänkelvikning. Mest jobbade vi i skritt men lite i trav, inte så mycket galopp dock. Stretig i höger sida men blev ganska fin i vänster sida!
Sen när jag skulle skritta av honom så tog jag av sadeln och även tränset och hade bara halsring. Vi red mest runt i skritt och jag tränade på att svänga, eftersom hästen inte har något på huvudet får man träna in så att hästen svänger med hjälp av skänklarna eller halsringen. Innan har Matrix haft lite svårt att svänga med hjälp av skänklarna men nu skötte han sig Jättebra!!!!!! svängde när jag bad om det, stannade, travade.. ja han var superduktig!! 
Jag tror det kan bero på att jag hade sporrar så då känner hästen av skänklarna mycket tydligare, kanske borde prova det på Coffee också! 




 
 

Big Hero 6

2015-02-25 @ 22:11:52Vardag
Idag hade jag en stallfri dag för jag hade varken Madde, Matrix eller Coffee idag. Vid lunchtid möttes jag och Emma upp för att ha donkendejt. Vi tog en promenad ner till Skanstull där vi satt och åt ett tag. När vi kände oss klara gick vi till mig för att leta efter alla mina biokort jag har. Jag får varje år massa biokort och vissa var tillochmed så gamla att de gått ut! Ett av biokorten hade jag fått 2012 och Skyfall var som omslag så det var ett tag sen.. 
 
Sen såg jag, mamma och Hampus på Big Hero 6 på söder, filmen handlar om geniet Hiro och hälsoroboten Baymax. Man blev direkt förtjust i Baymax för han var så gullig och rolig och filmen var bra tycker jag!
 
Är han inte söt? 


Ny header och lite nytt i designen!

2015-02-25 @ 10:28:00Design- Headers
 Blev lite design sugen så jag fixade ihop en liten presentation i sidmenyn och tagit bort de gamla bilderna och lagt till nya där. 
Såg även nu att headern var ganska oaktuell för jag har ju bild på Madera så jag pysslade ihop en enkel header! :)

Jag tror även att jag ska byta färgtema på bloggen så vi får se vilken färg det blir. ^^

Dagens ridpass

2015-02-23 @ 23:40:00Coffee/Skorpan
Idag började jag värma upp Coffee med hackamore och tänkte köra ett dressyrpass men sen efter att ha värmt upp kändes de inte lika bra med all snö och att hon inte bjöd så bra framåt så jag red upp till stallet och bytte till min repgrimma istället. Min repgrimma har metallringar på båda sidor om mulen men också på sidorna så man kan spänna repgrimman på många olika sätt(jag tänkte göra ett inlägg om det senare!). Men idag red jag som man oftast gör med en repgrimma och har tyglarna under hakan och använder sig utav neckreining. 
 
På ridbanan låg det redan upphöjda bommar så jag började trava och galoppera över de några gånger, allt eftersom höjde vi de och tillslut låg de på 70-80 cm tror jag! De flesta av Coffees medryttare brukar inte hoppa henne så hon verkade superglad att få hoppa. Hon hoppade superfina språng men vissa hoppade hon ett galoppsteg tidigare än jag väntat mig så då kom jag efter lite, men det syns faktiskt på bilderna att hon tog stora språng! ;) det är vid såna här tillfällen jag tycker det är väldigt bra med bettlöst för då rycker man inte hästen i munnen. 
 
 
Elin som har Ljosar fotade när jag hoppar så jag tänkte visa lite bilder. Om ni vill läsa hennes blogg så är den häär! 
 

21 feb

2015-02-23 @ 23:18:36Hästar/ridning
Min första dag jag skulle ta hand om Matrix, för er som inte läst innan så ska jag ta hand om Matrix(min kompis ponny) när hon är bortrest. Så jag ska ta hand om honom 21, 22, 24, 26 och 28 februari!
Min pappa följde med till stallet och jag körde en mjukstart eftersom det var första dagen jag hade Matrix. Matrix är ju en ganska speciell häst och ena dagen kan han vara superpigg och andra dagen hur seg som helst så det är inte lätt vilket träns man ska välja, om han är jättelugn och seg kan man välja ett bettlöst/mildare alternativ och är han pigg och stark kan det vara bäst att ta bett/pelham. 
 
Så idag för att ta något mellanting valde jag tredelat bett och så tog jag bort nosgrimman så han kunde få ganska fritt. Vi tog det det väldigt lugnt och bara skrittade, vi red till min Flaten stuga och sen vände som tog ca en timme. Han skötte sig superfint och valet av bett var nog bra. 
Att jag kallar det min Flatenstuga är för att i 7:an åkte min grupp/klass dit och sov över ett dygn. Det var som en liten miniklassresa som var väldigt rolig och där sov jag inte heller mycket. 
Första gången jag red dit så välde alla minnen upp från när klassen upp där :3 
 
 
Matrix

Orhem 16 feb

2015-02-19 @ 10:11:00Vardag
 
 
 
 
Lite bilder som togs i måndags! Jag fotade bilderna på Coffee och Matrix när de var i hagen och de andra bilderna tog Elin. :)
Väldigt halt i måndags, jag och Klara red längs vägen i ca 45 min. Red Coffee med repgrimman(crossunder sättet) och hon lyssnade väldigt bra på det. Det är tillräckligt starkt för att hålla in henne men ändå mild när man inte tar i tyglarna vilket jag tycker är bra. Sen var de lite smidigt för när vi galopperade så lyckades Matrix benlinda lossna men han fick ingen panik eller något så vi märkte inget.. så senare fick vi rida tillbaka och hämta den. 
 
Eftersom jag har bestämt att jag ska rida bettlöst på Coffee så är det väldigt bra att kunna ha massa olika alternativ så man kan växla lite, jag kan göra ett inlägg senare om alla bettlösa alternativ jag använder. :D 
 
 
Det ska bli ett hästigt sportlov där ni kan förvänta er massa bilder, jag ska nämligen ta hand om Matrix(då Klara ska bort) så jag ska ta hand om honom i fem dagar plus att jag har Madde och Coffee som vanligt. Har även bestämt med Elin som har Ljosar att vi ska rida tillsammans tre tillfällen så det ska bli jättekul!

Bildinlägg

2015-02-15 @ 16:51:39Bilder!
Jag skriver ju alltid så långa inlägg så för de ska jag ha massa bilder istället och skriva lite vad jag gjort då. 
Pluggat massa matte till matteprovet vi hade i fredags.


Haft sleepover hos Josefine med Emma också, mys brunch på morgonen

Sett Sharknado på alla hjärtans dag, bästa filmen eller? Filmen va ganska extrem man ja.

Skriver dagbok

2015-02-10 @ 14:08:19Vardag
 
Jag har börjat skriva dagbok istället och förr har jag använt bloggen som en typ av dagbok för att minnas mer vad man gjort. Men fördelen med en privat dagbok är att man kan skriva vad man vill, kunna skriva v sig och inte behöva fundera om att inlägget måste vara lätt att läsa och att man måste ha bra bilder. 
Så därför har jag valt dagboken framför bloggen då jag inte hinner skriva på båda. Ibland är det även så att man vill skriva ner olika händelser i detalj och vem det var men som blir jättekonstigt om man publicerar liksom.
 
Började skriva den 19 jan och har skrivit lite då och då. Ganska skönt då de senaste veckorna har varit händelse rika. Vi har bland annat sovit över i skolan och det var det roligaste jag gjort på länge kan jag säga! 
 
Orkar nog inte skriva alltför mycket om övernattningen men kan säga lite saker jag gjorde under den kvällen.
 
  • Sov inte en endaste minut den natten
  • Pratade med massa olika personer jag inte brukar prata med
  • Killarna i klassen lyckades ta fram mina favorit house låtar som vi dansade till. Vilken hype när Thunder och 
  • Jag flätade typ 10 pers och vi skapade en flättrend
  • Sov för första gången i skolan dagen efter
  • Tog smygbilder på folk som sov och sedan väckte de vid klockan 6.. hehe. 
 
Den kvällen fick jag världens svåraste uppdrag typ, svåraste flätningen någonsin faktiskt. Skulle fläta en killes hår som var typ 5 cm långt och han skulle ha fläta så då fick jag fläta riktigt hårt och tillslut blev det en liten fläta!
(vi såg på tecknade Sune)

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0