Läsförståelse

2016-04-26 @ 16:33:09Vardag
Hej finisar!
Idag har jag inte haft särskilt mycket lektioner. På morgonen hade vi Nationellt prov i Svenska, läsförståelsedelen. Det höll på i två timmar och jag hoppas det gick bra. Det är så svårt att veta med nationellt prov tycker jag. 
 
En halvtimme senare hade vi första delen av vårt sämhällskunskapsprov i ekonomi. Man behövde inte skriva så långa svar på första delen så det var skönt. Vi ska ha andra delen på fredagen och den är mer analyserande, den är jag snarare nervös för.. Det är ett väldigt viktigt prov eftersom det är i princip det sista stora grejen vi har i samhällskunskap.  
 
Vi hade bara en lektion efter lunch vilket var skönt efter sammanlagt tre timmars prov. Nu är jag hemma och lyssnar på en tropical house lista på Spotify, snart ska jag göra lite engelska. Vi ska ha en presentation om en amerikansk president som kandiderar och jag har John Kasich. Nästintill okänd(åtminstonde för mig och andra jag pratat med) men verkar inte lika galen som Trump iallafall. 
 
 

iPod- CD skivans rebirth

2016-04-21 @ 12:02:00Spinoff
Jag hittade min mammas gamla iPod som hon köpte när den räknades som ny och modern. Den är ungefär femton centimeter lång och sju centimeter bred. Jag tackar de goda CD skive tiderna för de kan man ladda över till iPoden. Men CD skivan har tappat sin status och Spotify och Apple music dominerar musikstreamingen. Det betyder alltså att jag har populära låtar från 2012 och ABBA. Vi brukade köpa Absolute music ochnågonsiffra för att spela i bilen när vi åkte den långa färden till fjällen. Men även där har tekniken utvecklats, numera kopplar vi mobilen och därmed Spotify till bilen. Men det är lite mysigt att lyssna på "S.O.S" och Salem al Fakirs "Keep on walking".
Jag har gett CD skivornas låtar ett nytt liv, ett nytt kliv in i den tekniska världen.
 

Ny kategori: SPINOFF

2016-04-20 @ 13:13:00Spinoff
Jag vill härmed välkomna min nya kategori; SPINOFF
Spinoff hade jag tänkt skulle vara helt utanför ramarna jag annars håller mig inom. Ordet spinoff brukar användas är man vill ha samma koncept(som t.ex. i TV-serier) men vill utöka och skapa något nytt. Det brukar kallas för en spinoff. Mina inlägg i Spinoff kan vara skriven i en annan tempusform, om något egentligen helt meningslöst men som jag vill skriva om. Det kan nog påminna lite om min kategori Tankar men den är mer argumenterande och resonerande. Den här är lite liberalare och lite mer beskrivande. Mer adverb och adjektiv. 
 
Jag ska nog försöka gå igenom mina kategorier och försöka organisera upp det hela lite bättre!
 
 

Bilder...?

2016-04-19 @ 13:50:00Vardag
De flesta anser att en blogg blir roligare att läsa om den har bilder. JA, det stämmer. Det blir lättare att läsa men samtidigt måste bilden ha en rimlig koppling till inlägget och helst bra kvalité. Nu för tiden känns det inte som jag tar särskilt mycket bilder som är värda att lägga upp. Så ifall jag känner för det kanske jag struntar i att ha bild, men då kommer det antagligen vara ett kortare inlägg. 
 
Jag minns de dagar jag bloggade som mest aktivt, jag tog ihärdigt mobilbilder från min dag för att kunna dokumentera på bloggen. Jag ska nu i efterhand tacka bloggen för många bilder skulle aldrig existerat om det inte varit för bloggen. 
 
Angående min bloggdesign har jag redan börjat rumsterat om lite, men jag har bestämt mig för att spara den nuvarande designen innan jag börjar pilla på riktigt. Och invänta tiden, för tillfället är tiden knapp. 
en bloggdesign jag hade för några år sedan, den var ganska fin tyckte jag. 

Totalrenovering

2016-04-17 @ 12:14:00Vardag
Temperaturen höjs på termometern och solen tittarr fram bakom takåsarna på morgonkvisten. Våren har börjat titta fram och jag ser mopparna parkerade på skolgården och bara ben. Allt mer ljusa och lätta färger bärs. 
Även en blogg kan behöva en upprustning för den kommande våren. Den har i nuläget en ett års gammal header med vintertema, en design som existerat alldeles för länge på bloggen.
 
Jag tänkte påbörja en renoveringen utav bloggen, ändra färgerna, flytta menyer, byta typsnitt... Blåsas in lite nytt liv i bloggen.
Tänkte försöka nischa in mig på något, vad man gjort, bara allmäna tankar, visa upp fina låtar, prata om hästar... Jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tidsbristen finns fortfarande. De natonella proven börjar komma samtidigt som många kursers avslutas och därmed flera prov. Jag har klarat mig igenom en vecka utav de två intensivveckorna vi har. 
 
Så är det rörigt och knasigt på bloggen vet ni varför. ps. även jag hade barbent hela den här veckan ds. 
 
en vårdag på katarina kyrkogård för tre möjligtvis fyra år sedan
 

11 april

2016-04-11 @ 13:00:27Hästar/ridning
Den elfte april 2011 började jag sköta det fuxfärgade stoet Madera. Idag skulle varit vår femårs dag tillsammans. ❤️



MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0