FN- dagen

2014-10-24 @ 17:19:05Vardag
FN-dagen idag! Schemat blev lite annorlunda idag så man fick välja på bild/läsa/idrott på eftermiddagen så då valde jag idrott. Vi körde "fånge" och Volleyboll, det blev lite andra människor än vanligt där så det var nice. Det var kul att köra fast inte när jag var ensam på fånge mot ett helt lag.. :s 
Vid ett tiden gick vi till Katarina Kyrka och sjöng lite olika låtar som "Jag vill ha en egen måne", "Inatt jag drömde" och "Jag hade en gång en båt" sen fick vi sluta vid två.
När jag kommit hem har jag bakat tills imorgon då jag och Klara ska ha picknick ute i skogen någonstans med Madde och Matrix(ska bli så himla kul!) och kollat Gossip Girl! 




Torsdagen

2014-10-24 @ 17:12:32Vardag
Hello everybody
Eminem redovisningen gick bra till slut efter många om och men, men det är en long story så jag drar den inte här. Jag började skriva på vad som hände men insåg att det blev alltför detaljerat och långt så jag struntar i det. 
Vi fick sluta mycket tidigare igår och även idag så det var skönt, jag red Robin Hood igår och det gick inte så jättebra han var rätt jobbig. Stannade iallafall med Rebecka och hjälpte till att fixa Tuareg och sen åkte vi hem. 



Bajenvinst!

2014-10-22 @ 22:31:04Vardag
Igår kväll var jag på fotbollsmatch (för andra gången i mitt liv) och matchen ägde rum på Tele2 Arena och det var Hammarby vs Östersund. Östersund förlorade med 4-2 till hammarby och dessutom hade inte Östersund nån hejarklack eller nån alls. :( 
Lite bilder från igår



Idag hade vi en rätt rolig engelska lektion, igår fick vi i grupper om 2 eller 3 välja en artist/band att berätta om och visa nån musikvideo. Jag gör med Viktor och William och "vi" valde Eminem. När jag hoppade in i deras grupp hade de redan bestämt att de skulle ta Eminem men det är lugnt för jag har ju hört hans låtar och vet vem han är. Så idag visade alla upp sina presentationer och många tog såna man kände till tex Aqua så där satt vi i klassrummet och sjöng till BarbieGirl(eller ja, småviskandes sjöng för det var bara jag och en annan som sjöng). 
Dock hade alla gjort värsta powerpointem och superlånga texter och vi har inte alls gjort såå mycket. För att vara exakt har vi planerat ut att visa den längsta musikvideon (som är 6 min) så att vi bara ska behöva prata i 4 min,hoho xD  (presentationen skulle va ca 10 min). 
Men det är inte betygssättande så det spelar ju inte jättestor roll då. :) Alla hann inte redovisa idag så vi och några andra får redovisa imorgon istället. 


Madde 20 okt

2014-10-21 @ 15:16:56Madde

Bild från igår(hon ser inte så glad ut dock...) 
Igår så körde jag Madde "Ekuddsrundan" som har bra travvägar och vagnen kommer fram där också. Jag har kollat med Madickens ägare och hon tycker det är ok att jag håller på med NH/bettlöst med henne, så igår provade jag att köra i grimma och det funkade bra. Hon lyssnade lika bra som med bett så jag ska troligtvis fortsätta köra i bettlöst. Det som är bra är även att ifall en olycka skulle ske skadas hon då inte i munnen. :)
Men efter höst ska jag köpa hem rep så ska jag försöka mig på att göra en repgrimma till henne och så ska jag pyssla ihop ett bettlöst träns till henne. Jag kan visa bilder på det sen.
Efteråt var vi lite på banan och jag provade att longera henne lite, hon var något ofokuserad eftersom vi hade kört ett tag men hon var också rätt envis! När jag skulle longera testade hon mig att stanna och stå still men sen "vann" jag över henne så jag fick henne att trava runt mig men jag får träna på det lite mer. 







Klickerträning

2014-10-14 @ 00:00:57Klickerträning/NH
Jag tänkte skriva lite mer om hur en klicker och hur klickerträning fungerar nu när jag ska börja lite smått med det. :)
En klicker kan man lättast köpa i en djurbutik eller hästaffär och används vanligen till hundar och hästar. Det är som en liten grej med en knapp och trycker man på knappen låter ett "klick" ljud. Man kan då träna in hästen med hjälp av godis att klick ljudet betyder "rätt" eller "bra".


Såhär kan man träna in så hästen förstår att klickljudet är "rätt" eller "bra". Du kan börja gå mot hästen och ge den en godis samtidigt som du klickar. Upprepa det flera gånger så börjar hästen såsmåningom koppla ihop klicket med godiset(som är beröm). 

När man lyckats med det kan man fortsätta med att göra olika tricks och använda klickern som berömmningssätt. 
























Tömkörning

2014-10-13 @ 22:25:39Klickerträning/NH
Jag har gjort två roliga saker i helgen, den första är att jag åkte med Klara till Orhem för att träffa Madickens ägare för jag hade sagt att jag var intresserad av att bli medryttare(eller köra) på henne. Så jag träffade ägaren i lördags och vi pratade och sen fick jag prova att köra henne och det var roligt. Jag ska ha henne måndagar och lördagar på ojämna veckor och hon sa även att jag fick gärna träna från marken(vilket jag gör gärna!) och iprincip allt förutom att rida henne. ;) Men det är ju för hon är 86 cm i manken. 
Sen på lördagen sov jag över hos Linda som jag känner via ridlägret och hon gillar också Twilight. Så vi hade Twilightkväll och såg Twilight och Eclipse, vi hade tänkt se alla filmerna men hann med två. Snabbt. 


Jag och lilla Madde! 

Idag hade jag omprov på Reflexiva verb så jag och Klara missade bussen vi tänkte ta, synd för det blev mindre tid i stallet. Vi fixade med hästarna och sen hade vi inte så mycket tid så Klara red barbacka i repgrimma och jag tömkörde Madde lite på banan, efter en stund introducerade jag klickträningen genom att klicka när jag berömde och gav godis. Så jag hoppas att hon snart förstår att ett klick betyder "bra" eller "rätt" men sen gjorde jag lite lättare övningar som följa efter mig, stanna osv som funkade bra. :) 


















Vissa dagar...

2014-10-08 @ 15:53:05Vardag
Behöver man bara få ta en kopp te och ostriskakor. En sån dag är idag då jag ska plugga massor ikväll, städar köket och har SÅ ENORMT MYCKET träningsvärk från igår. I detta fallet har jag verkligen överallt. Axlar, armar, ben, lår, mage.. 



Pilates, stretching och lek

2014-10-07 @ 18:05:50Tankar/åsikter
Idag höll jag och Ada idrottslektionen för alla tre grupper. Vi hade två olika sorts kull, pilates/styrketräning och stretching. Det var jättekul att få vara med och se de andra grupperna ha idrott och kunna få bestämma lite. ;) 
Den första gruppen var rätt så lugna men då hade vi inte planerat exakt allt men det gick bra ändå. De andra grupperna var liite knepigare då de tjafsade emot när vi sa något, liksom det här är VÅR lektion så om ni vill ha något annat upplägg ha en egen lektion då. 
Vi bestämde att det skulle vara tjej & kille i par på parkillerbollen och det var då de sa att de inte var något bra genustänk, medeltids osv men vi gjorde det bara för att killarna och tjejerna pratar knappt med varandra annars! Med andra ord försöker vi få grupperna lite mer sammansvetsade. 
Som tur va fick vi stöd från våra kompisar och sista gruppen var faktiskt rätt roliga, de bitchslapade och ramlade in i varann när de gjorde lekarna. xD
Just nu har jag rätt ont i fötterna efter 4 timmars idrott(var med på Knorra IF en timme också) så nu ska jag vila, jag och Ada var inte med på lekarna i de två första grupperna för att inte bli alltför trött men jag var med i allt på grupp B's och det var jättekul men också jobbigt!



Man börjar sakna alla människor som var i ens grupp i 7:an och 8:an nu också... Fick sån längtan när jag hade spanskaresurs och killarna började spela "Sandstorm" så högt att högtalarna inte klarade pressen(händer aldrig nåt sånt i vår grupp?) . :´)  
 
 
 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0