Designa bloggen

2014-11-27 @ 22:10:40Vardag
Fixade en klassresegrupps blogg där vi skriver ut viktig info alla i årskursen bör veta ang klassresan. Så nu ska jag designa den lite för nu ser den inte bra ut alltså, helt kaos så.. 

länge sen jag designa, får se om jag minns något...

Så mörk är natten

2014-11-22 @ 21:03:42Madde




Dessa två bilder togs halv fem idag, halv fem. Kändes som det inte var alls längesen man kunde åka hem åtta utan att det var mörkt. 
Idag hade jag Madde så jag tömkörde henne och jag och Klara tog "Fenja rundan". Vi var ganska långsamma att fixa stallsysslorna så vi kom ut rätt sent men vi var i skogen, blev mest skritt men också lite trav och galopp. Bara intervaller för man blir lite anfådd av att springa länge, shettisar kan springa på de också! :D

Har vart och köpt "lite" lördagsmys (=chips, donuts och choklad) så ska jag ta det lite lugnt och se nån TV-serie eller film. ❤️





Varför köpa när man kan göra egna?

2014-11-18 @ 21:32:45Klickerträning/NH
I lördags så fyllde jag på med ännu mer rep och lite knäppen och sådant. Jag och Hanna gick in till Plattan där vi gick in på Clas Ohlson och köpte 30 m blått 9 mm's rep. Sen var vi inne på Hööks där jag köpte ett par benreflexer som jag hade tänkt ha på Coffee men de var alldeles för små så jag får gå och byta dem, såg i måndags att hon redan hade benreflexer. Men vi ska troligen ändå köpa strykkappor i reflex eftersom de syns bättre och är smidigare att sätta på. 
 
Så på lördagkvällen satt jag med mina rep och pysslade och knöt(väldigt avslappnande) och kom på att jag blev lite sugen på att göra ett egen indianhackamore, så jag sökte upp en bild från internet och knöt en själv bara. Faktiskt inte så svårt men det var svårt att få till storlekarna då man fick gå helt på ögonmått. 
Slutreultaten blev en repgrimma(med ringar på sidorna) och ett indianhackamore till Coffee och repgrimma, tömmar och indianhackamore till Madde!



Jag har även kommit på att ifall jag skulle köpt en repgrimma/ett indianhackamore skulle det kostat ca 100/200 kr och nu kostar det bara ungefär 30-40 kr. Plus att ifall man gör själv kan man få de mått och önskemål man vill. 
 
Provade allting sedan i måndags och allt passade, Madde fick tömköras i indianhackamoret och fick stå i stallgången med sin nya repgrimma. Eftersom Rebecka följde med Klara till stallet var vi bara på ridbanan och jag provade att rida i repgrimman där. Innan så hade jag frågat ägaren om hon tyckte det var ok om jag red i repgrimma och hon sa att hon aldrig hade haft en repgrimma så antar att hon inte var riden i repgrimma förr. 
Men det märktes inte alls! Hon lyssnade super bra på alla hjälper, kunde neckreining(dvs. styra hästen via tryck på halsen) som hon ridits så varje dag, stannade jättefint... Himla duktig var hon!! Troligtvis kommer jag rida mycket på repgrimma framöver. :)
 
 

Godmorgon

2014-11-13 @ 09:47:43Vardag
Godmorgon allihopa. :) idag har jag sovmorgon så jag passar på att blogga på morgonen. Igår följde en kompis med mig och jag köpte 5 m 6mm rep. Då tänker ni, jaha vad ska hon ha det till? 
Jag gjorde nämligen en repgrimma av det som jag ska ha på Madde(om det passar så att säga). 

Jag är faktiskt ganska stolt för det var första gången jag gjorde en repgrimma och följde bara instruktioner jag hittat På internet. Satte även på två ringar på varsin sida om nosdelen för att man ska kunna fästa tömmarna/tyglarna där. 
Troligtvis kommer jag köpa mer rep och knäppen i helgen så ska jag göra tömmar och en repgrimma till Coffee på. 

Idag ska vi ha vårt första klassresegrupp  för elever möte, eftersom det saknades engagemang hos föräldrarna inför vår klassresa tog jag initiativet att skapa en grupp för elever där vi ska diskutera om hur vi ska få in pengar, vart vi ska osv. Så efter vi slutat ska vi ha vårt första möte så får vi se hur det går. 
Men nu måste jag sluta, hörs!




"Fenja rundan"

2014-11-11 @ 20:06:38Vardag
I lördags åkte jag och Klara ut till Orhem vid 12 tiden. En ev ny medryttare till Matrix kom för att träffa Klara. Så då visade Klara runt i stallet och allt som en medryttare bör veta och sen fick hon även provrida honom, både på banan och ute i skogen. 

Medans hon höll på att provrida tömkörde jag Madde och provade lite olika sätt att fästa tömmarna på. Jag brukar oftast fästa i metallringarna man har när man kör men nu provade jag att fästa på sidorna och även nåt "graman" sätt men de funkade inte lika bra. Den dagen hade jag även fäst snabbknäppen på tömmarna så det gick smidigt att knäppa av så jag växlade mellan första sättet och andra. Jobbade mest i skritt på banan, provade på lite volter och så men eftersom hon bara rids av yngre går hon inga riktiga dressyrpass. 

Sen tömkörde jag i skogen också, vi provade en ny runda som vi kallar för Fenja rundan. Supertrevlig runda med fin utsikt och var även lite längre än Ekuddsrundan ifall man vill rida/köra/promenera lite längre. :)




Sötsugen på kvällskvisten

2014-11-08 @ 00:21:16Vardag
Sitter och skypar med en kompis och plötsligt blev jag väldigt syugen på godis/chips och så fanns det inte godis eller chips hemma. :( 
Ledsen och kollade genom skafferiet tre gånger, tills jag kommer på att jag kan göra O'BOY! 


Ja, så då vet ni ungefär hur min kväll såg ut och sen pysslade jag med en namnskylt till Klara och Matrix. 
 
Men nu spolar vi tillbaka tiden lite och så ska jag berätta lite om hur min eftermiddag ser ut. På eftermiddagen åkte grupp 3&4 till St Eriksplan för att prova på boxning. Gick väl inte så jättebra för 50% av tiden skulle man jobba två och två där man skulle turas om att slå slag mot varann. Så min vän blev boxningssäcken och så fick jag göra med en av tränarna och det var rätt stelt. Han stod tyst och kolla på mig skulle berätta för mig hur jag skulle göra fast han pratade så tyst så jag hörde inte. Mot slutet av träningen så fick vi avsluta med lite fys där vi behövde göra burpees, situps, knäböj/squats och jag fick ont i ena knät av squatsen (troligtvis att jag använde knät mycket). 
Jag var väldigt trött i armarna efteråt och det känns fortfarande nu så jag kan räkna med mycket träningsvärk imorgon. :-) 


 
 

Yay friday

2014-11-07 @ 22:51:36Vardag
Hej allihopa här på fredagskvällen! 
Duktig som jag är på att blogga har jag inte bloggat någonting på höstlovet eller den senaste veckan... Så duktig. Men på höstlovet var vi på Gran Canaria och vi sov, åt mat, badade, slappade, och typ så såg dagarna ut där. xD Jag utökade även min lilla skal samling för jag köpte två skal där nere. 




Denhär veckan har det inte hänt något superspeciellt men i måndags var det första gången jag hade Coffee och Hanna följde även med ut och körde Madde. Det är synd att det bli mörk så fort bara... Coffee var väldigt trevlig, pigg och glad ute(även fast hon är 19 år)  och väldigt fin i dressyren så jag är jättenöjd att jag får möjligheten att ha henne som medryttarponny. ♥️ 



MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0