Lördag~ godmorgon

2014-03-29 @ 10:19:06Vardag
Godmorgon allihopa! :)
Idag vaknade jag halv 10 och nu ska jag bege mig mot stallet för att sköta Madera. ❤️ Idag ska jag hem rätt tidigt så jag hinner fixa mig innan Evelina's tjejmiddag.
Så nu ska jag gå, bye!



Veckan

2014-03-28 @ 23:09:11Vardag
Ser att jag inte bloggat skrivit något om vad som hänt i veckan.. Så en snabb sammanfattning:
Måndag:
Vanlig dag.. Jag och Ada hälsade på sexåringarna som redan saknade oss. :') ❤️ 
Tisdag:
Studiebesök på Danske bank på morgonen och sen en väldigt rolig idrott på eftermiddagen. På idrotten fick man välja på Innebandy eller Volleyboll/Badminton så då blev det två killar och ungefär åtta tjejer som körde innebandy. Efter att vi kört lite så gjorde vi en liten turnering så vi hade innebandy, basket, fotboll och killerball. Jag var ganska taktisk och väljer att vara lag med dem två killarna(som tränar fotboll), eller ja dem var för få. När vi sedan körde var dem så bra så vi vann i princip hela turneringen. Väldigt 'chill', jag behövde bara täcka och dem fixade målen och de jobbiga delarna. ;)
Onsdag: 
Halva klassen var på studiebesök på ett reningsverk så vi andra skrev PRAO rapport och sen på eftermiddagen hade vi spanska, alla var borta så vi var bara sex personer. :o
Torsdag:
Studiebesök på Käppala reningsverk på Lidingö, doftade väl inte ljuvligt där men han som visade runt var bra tyckte jag. Plus i kanten att vi fick penna, solrosfrön och bok. :D



Fredag~ SVT

2014-03-28 @ 22:56:31Vardag
Idag började jag väldigt tidigt, 07:10 för att vara exakt. Det var för att jag och 20 andra skulle på studiebesök hos SVT. Vi fick se hur det var i ett kontrollrum när dem spelade in Lilla Aktuellt, vi fick även sitta och kolla på när dem spelade i direktsändning(fast vi syntes inte dock). Efter det fick vi en rundtur där vi fick se studion till Skavlan, Så ska det låta osv och så fick vi se Bolibompa draken! Alla blev lite galna och klappade draken. 
Sen åkte vi ner till Frihamnen där vi kollade på massa olika rekvisita grejer och sen var vi i kostymrummet. 
Där hittade vi Björne och Snigel! ❤️ Då kan man gå hem lycklig liksom. 

Jag tyckte det var jättekul att få hälsa på där, enda tråkiga var väl att vi inte fick vara i Bolibompa studion för det var sändning. :c 

Söndag~ Dressyrtävlingen

2014-03-26 @ 18:01:30Vardag
Jag har helt enkelt inte hunnit skriva om hur det gick så jag skriver det nu istället. :) 

Jag gick upp rätt tidigt på morgonen för att slippa stressa så mycket. När jag kom till stallet hade vi samling klockan 12 och då hade vi lite teori där dem berättade hur man skulle göra och vad domaren kollar på när dem bedömer. 
Jag startade rätt så sent så jag hade lång tid på mig att fixa Robin Hood, så jag knoppade, ryktade och passade in tränset på honom. När vi red på framridning var han ganska seg så jag hade spö då, vanligtvis håller vi på en timme och sen är han mjuk men nu hade man bara en kvart så då var det lite jobbigare. Han hade inte släppt helt men jag tänkte att jag skulle satsa mer på vägarna än formen. 
 
När jag red programmet(jag red LC:1) så försökte jag fokusera på att rida ut i hörnen noggrant, när vi gjorde övergångarna vart han så seg så han nästan stannade.. 
 
Tydligen så lönade det sig att vara noggran med vägarna för jag vann! :D Jag blev jättechockad faktiskt, det var så många andra bra som fick så bra kommentarer om att dem skulle vinna och så. Jag är superglad och det är också kul för att Lovisa(som hade Gabor) och jag pratade om att det kunde gå helt galet för oss eftersom vi hade "nybörjarponnysarna" och att ingen annan ville ha dem. Sen kommer jag liksom 1:a på Robin och hon 2:a på Gabor! 
 

Onsdag~ PRAO

2014-03-19 @ 20:10:28Vardag
Denna vecka har vi PRAO vecka och på måndagen var jag hos en keramiker, där fick jag dreja och hålla på med lera. 
Resten av veckan är jag på sexårs eftersom jag hittade inget annat. Igår hade dem fritids hela dagen så det var verkligen full rulle hela dagen! Vi börjar 08:30 och slutar 14:00 men igår kändes det som man varit där 8 timmar....
Jag var helt slut när jag kom hem kan jag säga! 
 
Fast det är ändå rätt skönt eftersom man gör inget som är ansträngande för hjärnan, man leker massa olika lekar och på lektionerna hjälper man till lite. :)
Idag var det en ganska lugn dag eftersom de hade tre lektioner och nu är det också lite roligare eftersom de börjat lära känna en så då får man några små "favoriter". Så ibland kan det tillochmed bli problem med vilket matlag vi ska äta med. xD ((Eftersom deras matsal inte är så stor delar dem upp sig i matlag 1 och matlag 2.))


 

Nu ska jag skriva ut lite bilder så hejdå!
 
 

Söndag~

2014-03-16 @ 11:36:49Hästar/ridning
Skötte Madera ute i gången igår, det var supermysigt. ❤️



Idag ska jag handla lite kläder och träffa Nicole. :)


Tisdag~ One Republic

2014-03-12 @ 16:55:03Vardag
På kvällen var jag på One Republic's konsert som var väldigt bra! 
Bästa var när dem körde Alesso's remix av If I lose myself(den är också väldigt bra) och de släppte ut konfetti och sånt.


Jag tyckte man såg rätt bra, jag stod precis bredvid ett par som såg väldigt gulliga ut tillsammans, fördelen med att stå bredvid dem var att dem inte var så långa och hoppade inte extremt. 

Nu ska jag plugga SO och NO så. Bye. 

Tisdag~

2014-03-11 @ 15:13:24Vardag
Hejhej! Idag var första skoldagen för den här veckan, vi hade inte så många lektioner idag så det var skönt. 
På bilden skulle man göra eget bildprojekt och då ska jag nog göra en animering på Photoshop. Jag kan redan göra det så. ;)
När jag kom hem kollade jag på det senaste avsnittet av Mlp och sedan stretchade och tränade lite. Som uppvärmning gjorde jag situps, plankan osv sen gjorde jag de vanliga övningarna.
Det märks att det var länge sen jag stretchade! Men som tur är så är det ganska enkelt att bygga upp det man hade för det är rätt nice att kunna gå ner i spagat i gräset(fast svårare). :D

Idag blev jag  även kallad Rapunzel av Ebba så flätade hon mitt hår. ❤️

Söndag~Matrix

2014-03-10 @ 11:09:38Vardag
Igår var jag och hälsade på Klara, vi ryktade och flätade Matrix sedan tog vi ner han till paddocken så tränade vi lite frihetsdressyr med honom. Vi testade att snurra och sen halt, skritt trav som han redan kan rätt bra. Efter det red jag fram honom i repgrimman och sedan började vi hoppa oxer, plank och grind(fast då med sadel och träns). 
Dem hade inte hoppat på flera månader men han kom ovanligt bra på både oxern och grinden. Hindrena blev högst 80 cm tillslut.
Jag hade med mig kameran så vi fotade och filmade lite. 
 

Måndag~ studiedag

2014-03-10 @ 11:01:40Vardag
Idag vaknade jag klockan 10 för vi har studiedag idag.
Vid 1 ska jag träffa Ada så ska vi ha picnick vid Tanto, efter det så ska vi spela Alan Wake hos Ada(hehe).



Lördag~ vår

2014-03-08 @ 20:05:09Vardag

Idag var det en riktig vårdag, soligt och det var nog många som tog första glassen för iår. 
Vid 13 tiden gick jag och Ada på en promenad runt Mosebacke och sen tog vi en glass. 
Klockan halv 6 åkte jag till stallet för att sköta Madera och vid 7 åkte jag hem. 
Har inget mer att skriva så... Hejdå så länge. :) 

Torsdag~ Summertime Sadness

2014-03-06 @ 21:50:52Hästar/ridning
Idag började vi med musiklektion, vi staratde ett nytt projekt där vi en grupp om 8 ska välja en låt att sjunga och spela till. Det blev en tjejgrupp och en killgrupp, och min grupp bestämde oss tillslut att vi skulle sjunga Summertime Sadness med Lana Del Rey.
På hemkunskapen bakade man bullar själv och det gick hyfsat bra och de blev goda iallafall. :)
 
På eftermiddagen hade vi lärarfri SO lektion vilket betyder.. lite mer action. 
 
Sen iallafall hade jag ridning hade jag Robin Hood som jag hade för några veckor sen. Jag hade turen att jag fick låna ett lång dressyrspö och det hjälpte otroligt. Jag tyckte det ganska bra och han blev rätt rund och mjuk sen tillslut. Det man behöver jobba mer på är nog galoppen(särskilt i höger) på volterna då han gärna genar. 
Vissa delar blev jag nöjda över iaf. :)
 





Tisdag~

2014-03-04 @ 12:37:57Vardag
I söndags köpte vi en Apple TV och den är så himla bra! Så smidigt att bara gå in på mobilen så kan man se det på TV:n. Perfekt att se Mlp på! 



Just nu så har jag håltimme så jag är hemma och för ungefär 1 halvtimme var Ada men hon behövde gå för hon hade lektion. Jag ska iallafall åka till Karlaplan och spela Squash..


MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0