2013-08-31 @ 21:48:48Hästar/ridning


Tja

2013-08-28 @ 19:06:29Vardag

Igår har jag...
• Hållt på att halka och dö på ett väldigt halt golv på bilden.
• Byggt spaghettibroar på tekniken. Vår var den mest genomtänkta bron. Alla andra gjorde bara en stor korv...
• Köpt ett mycket bra balsam som luktar lovely.

Idag har jag....
• Slutat flera timmar tidigare idag eftersom spanskan var inställd.
• Vart hos Ada och sjungit typ nån singstar grej.
På singstar grejen fanns det en grej som hette "Bomben" och då behövde man sjunga rätt så man fick vatten som man skulle släcka bomben.
Roligt och stressande, men vi sjöng Viva La Vida som vi kunde så då är det lättare att pricka tonerna.


Ny vecka

2013-08-26 @ 16:37:05Vardag

Hej! ❤
Idag började vi klockan 12:15 så det var väldigt skönt och sen har vi haft matte, svenska och SO. Vi har ny lärare i båda matte och lärare och de verkar rätt bra. :)
Jag har bestämt att jag ska ta tag med stretchningen som jag helt struntat i somras för man tappar fort sin vighet fort..
Nu ska jag fortsätta stretcha och imorgon är det skolfoto!


Söndag

2013-08-25 @ 20:06:12Vardag

Igår till idag har Ada, Shannon och Tilda sovit över hos mig. Det var väldigt roligt, först åt vi tacos sen såg vi Paranormal Activity samtidigt som vi åt godis och sen pratade vi till klockan 3 så det var mysigt. Invigde även då min nya madrass från Jysk som var bra.

Idag gick de hem vid 12 tiden och sen åkte jag till stallet. Det var vila men Madera stog i hagen så jag myste lite med henne. :)


Grönan 130 år

2013-08-24 @ 00:07:00Vardag

Idag firade Gröna Lund att de funnits i 130 år så de smällde några fyrverkerier som man kunde se från vår balkong, mysigt! Kändes som nyår med fyrverkerierna. ;)


Första skolveckan

2013-08-23 @ 21:31:42Vardag

Hej! Nu är första skolveckan avklarad då..
Alla dagar förutom en slutade vi efter lunch så det va rätt lugnt.
I onsdags åkte vi ut till Taxinge som tog runt 2 timmar så därför börja vi halv 8 och kom hem 5! Men två stycken tog med sina söta hundar så det var kul. Man kunde bada, spela fotboll och promenera runt så jag badade. Det var typ 16 grader... :o Men en av hundarna badade och det tyckte jag var kul. ❤
.
Idag var första skoldagen med "riktiga" lektioner, börja med att läraren försover sig så vi får ha idrott med en annan klass och på svenskan och matten lånade vi bara böcker och sånt.
Sen gick jag, Ada och Shannon till Götgatsbacken och kolla i lite butiker och jag köpte en bodysplash och så. :)
.
När vi slutat slutat efter lunch varje dag har jag, Tilda, Ada och Shannon gjort något varje dag men när skolan börjar "på riktigt" kommer man nog inte hinna göra lika mycket..


Skola imorn :(

2013-08-19 @ 20:20:34Hästar/ridning

Hejhej!
Alltid när jag ska till Klara och ta en buss till Klara blir jag alltid nervös att missa bussen så jag är alltid 10 min tidig men först va vi på Hööks som ligger ute i Värmdö och vi kolla typ på grejer i 1 timme men sen såg vi att bussarna gick jätteoofta så vi fick vänta 1 timme innan vi åkte.
Ett rosa schabrak, svart nos & nackludd och ett par ridhandskar följde med hem. :)
Sen när vi kom till Klara tog vi in Matrix från hagen och fixa han och sen red vi barbacka och gjorde olika miljöträningar, vi träna han att gå på matta och bommar med massa däck och tittgrejer med. Vi filma så video finns på Videofyme, kan lägga ut här oxå.
Sen efter ridpasset testade vi lite frihetsdressyr med Matrix som funkade bra, vi träna på övergångar från skritt till trav osv när han gick lös. Sen provade vi att löshoppa och då hoppa han runt 60 cm.
Dagen efter(sov över) red jag fram barbacka och sen körde vi frihetsdressyr och löshoppning igen. ;)
Nu är jag hemma med träningsvärk och ickelängtan till skolan...


Hööks

2013-08-18 @ 09:59:44Vardag

Hejsan! :)
Idag är jag uppe tidigt för jag och Klara ska till Hööks som ligger i Värmdö och sen fortsätter vi vidare mot Klara och rider lite på Matrix plutten. Det är inte bara kul att rida utan allt annat kring hästarna där är lika kul nästan. Att man får stå och klappa hästen i hagen, ta in ut hästen när man vill och allt är ju mycket friare.
11 går bussen från Slussen och jag har inte packat så måste göra det!


Miss Li @grönan

2013-08-16 @ 23:34:26

16/8 -2013


Piknick med Ada

2013-08-15 @ 19:24:00Vardag

Hej. :)
Idag träffade jag min kompis Ada och vi hade piknick i Vitabergsparken,det var jättemysigt.
Sen gick vi till götgatsbacken och kollade i olika affärer och sen fortsatte ner mot Slussen.

Imorgon ska jag till Grönan och se Miss Li som uppträder då! :)Har ju grönt kort som gör att man får fri entré men hitills har jag bara vart och kollat när Zara Larsson mfl uppträdde på Childhood dagen.

 


Bilder- Hoppning med Matrix DEL 2

2013-08-14 @ 21:46:34Bilder!
 
 

Bilder- Hoppning med Matrix DEL 1

2013-08-14 @ 21:37:27Vardag
 

Bilder- Hoppning med Matrix DEL 1

2013-08-14 @ 21:25:00Bilder!
 
ALLA bilder är fotade av mig eller Klara och får ej kopieras utan tillstånd! 
 
 
 
 
 
 

Tom tits

2013-08-14 @ 20:57:39Vardag

Var på Tom Tits idag, var väldigt kul och så. ;)
Ligger i sängen och ser på Allsång reprisen, Mando Diao uppträdde och harr förr inte vetat vem det är... O.o hehe.
När det är slut ska jag ladda upp bilderna från när vi hoppade Matrix! :D

Panorama bild från Tom Tits.


Tjena!

2013-08-14 @ 13:48:14Vardag

Hej idag vaknade jag med träningsvärk i ben och armar efter hoppningen på Matrix, det var väldigt tunga hinderstöd där. :)
Men idag ska jag till Tom Tits eller nåt annat sånt för det är inget badväder idag riktigt...
Bilderna från hoppningen kommer ikväll!
Laddade ner RadioPlay som är en radio app som är jättebra!


iPhone

2013-08-13 @ 23:21:05Hästar/ridning

Hej! Detta är första inlägget från min nya iPhone! Nu har jag suttit och laddat ner appar och bekantat mig med den så ja! Idag var jag hos Klara från halv 11 - 7 så var där rätt länge. När vi kom tog vi in Matrix från hagen och byggde fram hindrena som tog ett tag. Efter lunch gjorde vi iordning Matrix och Klara hoppade fram först och sedan höjde vi och hon hoppade banan vi hade byggt upp. Det var en kombination på långsidan med plank ett rättuppstående på diagonalen och en oxer.
Tror det blev en bana på 70-80 cm tillslut. När Klara hade hoppat hoppade jag Matrix också, av sommarvärmen blev han rätt trött. Men jag hoppade samma grejer och hoppade 80 för första gången. Kände inte högt alls. Men han hade inte så bra flyt i galoppen så blev några helikoptersprång..
Sen när vi hoppade klart skrittade jag av honom barbacka.
Tog ju med kameran och det blev 300 bilder! Men jag laddar upp det imorgon.


Konfirmation

2013-08-12 @ 17:39:34Vardag
Igår hade jag min konfirmation och så var det släktfirande så jag orkade inte blogga igår. 
Klockan 11 började konfirmationen och då hade bytt om och började gudstjänsten. Jag och Josefine läste förbönen och så bärde jag ljus när man tog nattvard, hela kyrkan skulle ta nattvard så det var rätt jobbigt att bära så länge...
Hela gudstjänsten gick bra förutom att Paul(Prästen) sa fel efternamn men ja. 
Sen efter konfirmationen firade vi mig hemma i lägenheten, jag fick jättefina presenter. Fick pengar, presentkort, smycken och en iPhone 5! :D
När alla hade gått blev jag så trött så jag somna vid 5 och vaknade vid 9.. Haha. ;)

Idag har vi gått till Ringen och Skrapan för att köpa skärmskydd och  skal. Jag kan inte använda iPhonen än eftersom den har inget Sim kort. :( Men vi har beställt så den ska komma på typ onsdag eller torsdag. 

Imorgon ska jag ta buss klockan 09:27 som stannar vid Tuna för jag ska till Klara! Vi hade tänkt hoppa Matrix och är det varmt på eftermiddagen ska jag och Klara bada hade vi tänkt. Men de senaste dagarna har det inte vart nåt badväder men det stog att det skulle vara bra väder.
Jag ska ta med Systemkameran också så det blir säkert fina hoppbilder och sånt! :)
Det ska iallafall bli jättekul, senaste gången var där var väldigt roligt. 
 

10 Augusti

2013-08-10 @ 18:49:57Vardag
Skolstart om 10n dagar, wiho....
Idag har man sovit till 1 sen gick jag till Saluhallarna för att köpa två presenter och sedan gick jag hem för att baka kladdkasmuffins som vi ska ha tills imorgon. Efter konfirmationen har vi bjudit hem släkten och så ska vi bjuda på tårta och sånt. 
 

Inget att göra

2013-08-09 @ 17:54:18Vardag
Sitter med datan i min säng och gör i princip ingenting.:)
Vaknade på morgonen av att jag hade en "mardröm", eller jag blev jagad av några så jag var tvungen att fly ut genom fönstret på ett höghus. Vaknade av att hjärtat bultade som jag hade vart ute och sprungit..

Sen har jag bara vart ute och handlat och kollar på ett program om konstiga djur. Så nu vet man att det finns ett djur som heter Titicacagrodan.
Ska nog stretcha och damssuga mitt rum efter middagen. Sen vet jag inte vad jag ska göra..
 

Ljusbärare

2013-08-07 @ 18:27:01Vardag
Heej! :)
Idag har jag vart på Ersta där vi repeterat Konfirmationen, på våra framträdandet, hur vi ska stå och vilka som ska bära ljus/kors. Jag och Josefine ska läsa förbönen som vi lagt till lite egen text, de andra ska sjunga, läsa eller dansa. Vi ska sjunga tre sånger tillsammans så nu lyssnar jag på dem så jag ska komma ihåg texten.. 
Vi började halv 1 och vi var klara halv 5 så jag har inte hunnit mycket mer än det förutom att äta och måla tånaglarna. 
 
Saknar hästarna!! <3

Tisdag

2013-08-06 @ 22:18:48Vardag
Sitter just nu och lyssnar på Wake me Up, får en att sakna Assisi, vi lyssnade på den när vi gick upp för det enorma berget och gjorde en peppad så man fortsatte. 
Klippte mig idag, klippte mig 10 cm.  Trodde det skulle kännas jättemycket men så stor skillnad känns det inte  förutom att topparna är jämna och tjocka. Luggen klippte jag också till. Den blev rätt kort, så kort att jag kan göra pannlugg med den men den växer som ogräs så det blir nog bra. Senaste gången jag klippte mig(ett halvår sen) var den precis ovanför ögonen och den hade växt ner till hakan. :o
 
 
 

Italien!

2013-08-05 @ 18:31:25Vardag
Kom hem från Italien igår, var först en dag i rom och resten av veckan var jag i Assisi. 
I Rom gick vi först till Sankt Peters kyrkan och den var väldigt stor, det var så himla varmt! :P
Sen gick vi typ 500 trappsteg upp till högsta delen av kyrkan, det var sjukt jobbigt för det det blev så varmt och sen började taket gå snett så det kändes som att gå i Lustiga Huset på Grönan.. ;/
 
Fin utsikt var det ju iaf...
 
Sen på kvällen gick vi till Colosseum och till skillnad från Sveriges sommar blev det mörkt såhär fort. Så det var knappt vi hann ta gruppbild innan det blev mörkt. 
 
Sen nästa morgon åkte vi till ett jättestort vattenfall som var väldigt fint men det var jobbigt att gå där också... Men det var fint!
 
Sen när vi kom fram till klostret fick vi våra rum och så, sen upptäckte jag att alla tjejer fick rum på nedervåningen där det finns terasser(plus större rum) medans vi fick rum högst upp utan terass.. :( Men Vi lyckades ändå lära känna massa så det var skönt! 
 

Men varje dag hade man först en vandring till ett kloster/kyrka/eller nåt som typ Franciskus/Clara föddes, gjorde nåt i eller var begravd.  Sen vandrade man en lite mindre vandring på eftermiddagen också.

En dag vandrade vi upp för ett berg och sammanlagt gick vi typ 1 mil som tog 5 timmar! Men det blir dubbelt så jobbigt när det är varmt också. Jag har nog aldrig druckit och gått så mycket som jag gjorde dendär dan...
Men en kille hade med sig en liten högtalare till sin mobil så när vi gick uppe på berget hade vi musik som var väldigt pepp, många gånger hörde man "Wake Me Up-Avicii" men den är ju så bra så. 

Från varje läger brukar man höra nån låt mycket så man kopplar låten till lägret, den här gången blev det nog Wake Me Up, eller nån av psalmerna. 
 
 
Det dåliga var att det fanns jättemånga blå tistelblommor(bilden ovan) så när man gick där fick man massa små sår och så sved det... Smarta jag lyckades ramla just i en hög av blå tistlar så det sved väldans mycket... Det var iallafall najs utsikt! :)

När man var där blev man väldigt trött och så men nu när man kommit hem saknar man det jättemycket! <3 Tur att man träffas imorgon. ;)



MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0