Lay all your love on me

2017-02-22 @ 23:18:17Musik
På vår skola har vi flera olika linjer men vi har ett program som heter Natur- Estet. För dessa som är både bra på matte och NO men har även talang för sång typ. Kollade aldrig på den linjen pga ej estetisk för fem öre så jag ahr inte så bra koll. 
 
De hade iallafall sätt upp en musikal som de visade för hela skolan. På söndagen för en vecka sen hade de premiären där föräldrar och utomstående kunde kolla. Då såg jag den med en kompis jag lärt känna via privatjuridiken(läser det med andra som valt det som inviduellt val). Deras musikal hette "Who's your daddy?" men var en tolkning av Mamma Mia. De fick tydligen inte ha namnet på grund av copyrighten. 
 
Såg den även två dagar när vi tvåor fick se den, visste inte att vi skulle se den när jag såg den på söndagen. Men som tur var den bra så det gjorde inget. Andra gången satte jag mig längre fram för att se bättre också. De var väldigt duktiga, hon som spelade Sofie var otroligt bra skådespelerska och "Donna" sjöng väldigt bra. 
 
 
Det är något med ABBA's låtar som gör de riktigt bra. Fick värsta ABBA/Mamma Mia feelingen efter det. Såg filmen för några dagar sen, den är ju extremt bra. Mina favoritlåtar är Lay all your love on me, Does your mother know och Take a chance on me. Det är nog de scener jag minns bäst också, när killarna kommer med simfötter på bryggan under Lay all your love on me eller när Donnas vän hänger i Stellan Skarsgårds fötter under Take a chance on me. 
 
Om ni blev lika sugna på att lyssna på låtarna ska jag dela med mig av lite Spotifylistor. 
 
Här är soundtracket från filmen, med skådisarna som sjunger.
 
För den som föredrar ABBA som sångare kommer den också, eller lite blandad. Samma ordning på själva låtarna som föregående men lite ABBa, lite Mamma Mia skådisarna. Tror jag tänkt vilken version jag gillat mest. 
 
För den som vill maxa ytterligare, här har du från när de uppträdde på Wembley Arena 1979. 
 
 

Två snabba

2017-02-16 @ 13:31:08Vardag

Skriv inläggstext 

Två snabba bilder tagna klockan halv tolv idag. 


Det känns verkligen som att våren är på gång. Inte riktigt fullständigt men man kan se att små solstrålar letar sig fram. 

Som alla andra torsdagar hade jag bara juridik idag. Vi fick även sluta lite tidigare så jag hann med en tidigare buss till stallet! Inga speciella planer men blir troligen en uteritt. Hoppas på att jag hinner ut innan det är mörkt. :)


SKAM

2017-02-07 @ 00:12:44SKAM
Tror inte någon har missat hysterin om SKAM. Om det är någon så kan jag säga dig att den är faktiskt riktigt bra. 
 
Handlingen i korta drag är att vi får följa ett par ungdomar född 1999 som börjar på gymnasiet och all drama som hör till. Första säsongen för i följa Eva och se händelserna utifrån hennes perspektiv, i andra säsongen Nora och i tredje Isak. Eva och Nora är i samma tjejgäng medan Isak är i samma killgäng som Evas kæreste Jonas. Även killgänget "Penetrators" förekommer i serien då de är populärast i hela skolan.  
Tjejgänget
 
Ett extra bonus är att man lär sig massor med norska!! Kan göra ett inlägg med lite mer fakta om norska och norsk studentkultur. Har tidigare lyssnat på NRK(Norges SVT) radioprogram så jag hade redan hört lite norska. Såg alla säsonger på NRK med norsk text till en början för att jag förstod det mesta. Tyckte det är störande att man inte kan ta bort text och att de översätter sms:en på SVT? Så det är lite jobbigt nu när NRK gjort geoblockering.. 
Två från The Penetrators(senare kallad The Riot Club)
 
Den är som en mer verklighetstrogen Gossip Girl skulle jag säga. Är mer geografiskt och kulturellt närmare oss än Gossip Girl för då är de i New York och betydligt rikare. De är dock ganska privilegerade då skolan ligger på den västra delen av Oslo som är den rikare delen. 
Jonas och Isak
 
För mig som också är född 99 blir det ännu närmare. Det speciella är just att de är så verklighetstroget; när de skriver meddelanden på facebook, spanar vad personer gör via instagram och snapchat osv känns det som något som jag och mina vänner har gjort.
 
De har verkligen lagt fokus på att det ska vara verklighetstroget. Varje karaktär har en facebook och en instagram. Sen har de en hemsida där de publicerade ett kort klipp varje dag(som sedan klipptes ihop till ett avsnitt) samt olika sms konversationer mellan karaktärerna. Så man verkligen skulle känna att det var på riktigt. 
 
 

VECKA 6: Projektvecka

2017-02-05 @ 17:47:07Vardag
Efter att jag skrev mitt senaste inlägg insåg jag att jag nämnde projektveckan men utan att förklara vad det är ens. Lite orättvist kände jag, visste själv inte ens var det var för bara några veckor sen. 
Det här med projektvecka är nytt för mig också. På Nacka hade vi varken friluftsdagar eller projektveckor. Men på Östra har de tydligen det. Under projektveckan går man inte efter schemat utan jobbar med något relaterat till sin inriktning. Jag som går Ek- Juridik har alltså något relaterat till juridik, Sam- Sam har FN rollspel, Ek/Na- Entreprenörskap har prao osv.  
 
Vi ska då ha ett samarbete med de som går juridik i trean. Vi blir indelade i 4 utskott med en ordförande i varje som ska ansvara för själva rollspelet. Sedan skriver de sexton treorna i ens utskott varsitt lagförslag(som även ligger till grund för deras gymnasiearbete). I början av vårterminen ska de ha skrivit klart lagförslagen så vi tvåor har tid att läsa igenom alla. Sen fick vi ge önskemål på vilka lagförslag vi vill tala för och emot. Mitt utskott har haft lite problem med vår ordförande som inte fått allt gjort i tid men jag fick iallafall lagförslag jag önskat. 
 
På de tre kommande dagarna hålls det fyra tal om varje lagförslag; ett tal från den som skrivit lagförslaget, en trea som argumenterar emot plus två tvåor som talar för och emot. 

Mycket gjort

2017-02-04 @ 00:54:17Vardag


Klockan är över tolv men ser det som en fredag för jag har inte lagt mig än, hehe. Så för mig är det fredag och därför får ni fina honeymonster som bild för att tagga helg. 


Idag känns det som jag har hunnit en del! I höstas kände jag mig allmänt trött och omotiverad men piggnar till mycket mer på våren! 

Först hade vi lektioner som vanligt till 13:10. Efter det gick jag vidare ner till Kungliga Biblioteket där jag brukar plugga. Det ligger i Humlegården så det är ganska nära min skola. Satt där i ca 2,5 h för att göra matte och skriva på mina tal inför projektveckan. Lyckades skriva ganska mycket på mina tal så jag känner mig nöjd.

Vid fem tog jag helg för då mötte jag upp Emma & Astrid på Café 60(ligger på Sveavägen). Har aldrig varit där men känt för sina enorma chokladbollar samt att de har öppet länge. Vi fikade och snackade i ca två timmar och sen åkte jag till Söder där jag mötte upp Evelina & Tilde. Har inte träffat de på ett tag så det var roligt att ses. Tanken var en filmkväll men det blev en kväll med massa prat istället. <3 

Känner mig så duktig att både hinna plugga plus träffa massa kompisar på samma dag haha. 


MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0