Podcasts(sleep edition)

2016-09-28 @ 07:28:00Lista
Ganska många lyssnar på poddar, särskilt på sommaren. Just den här sommaren har jag betat av så många sommarprat, både gamla och nya. Mina bästa sommarpratare hade jag tänkt skriva om i ett enskilt inlägg senare. 
 
Men idag hade jag tänkt rekommendera andra poddar. Jag lyssnar på podcasts dagligen för att jag somnar alltid till poddar. En ganska dålig ovana som jag skapade för något år sen och nu tar det mycket längre tid för mig att somna utan någon podd. Jag är ganska petig när det kommer till val av poddar, när jag ska somna till den är jag extra petig.Personers dialekter är viktigt för mig, t.ex. så kan jag inte lyssna på Ångestpodden som jag hört ska vara bra för de pratar jobbig skånska. Nu har jag hittat speciella "sovpoddar". Låt mig presentera de, i inbördes ordning. 
 
1. GENIFÖRKLARAT(EJ AKTIV)
 En podd driven av komikern Messiah Hallberg, hans fru Christina Nordhager, kompisen John Willander Lambrell och Maja Härngren. Sändes under åren 2012-2015 och det blev totalt sjuttiofem stycken avsnitt. Ett ämne diskuteras i varje avsnitt men det håller sig inte strikt till ämnet utan de flyter gärna ut till olika vardagliga händelser eller minnen.Messiah agerar "programledare" men det är som att lyssna på fyra vänners konversation.
 
Min allra favorit att lyssna på när jag ska sova. När jag upptäckte podden lyssnade jag ikapp alla avsnitt och nu lyssnar jag om några, fördelen är att man inte minns så mycket så det känns som ett nytt avsnitt. Lugna, behagliga röster och ingen har allt för jobbig dialekt. Eftersom det är mycket prat så gör det inte om man råkar somna mitt i, det är därför jag inte somnar till dokumentärer. 
 
2. STILJOURNALEN
Drivs av Fredrick af Klercker och Filip Strömbäck. Som det går att höra på namnet handlar det om stil, allt från vad man ska ha på sig på sommaren, vilka semesterorter man ska besöka på sommaren till vilka prylar som är statusprylar. Båda är väldigt engagerade och insatta i ämnet de pratar om vilket känns mer intressant att lyssna på. 
 
Den här podden upptäckte jag för bara någon månad sen men den har lyckats klättra upp på plats två i min lista. De pratar också på om lite allt möjligt som rör avsnittets ämne med lugna röster så det gör att jag somnar som ett litet barn. :-) 
 
3. NRK- VERDIBORSEN
 
Poddradio av Norsk rikskringkastning(NRK), som j motsvarar Sveriges radio gissar jag på. Nu undrar ni säkert hur jag hittade en norsk poddradio så då får jag berätta lite kort. Efter att ha sett Alexander Rybak på Så ska det låta blev jag sugen på att lyssna mer på norska och då hittade jag NRK som hade dialekter jag kunde förstå mig på. I Norge kan det skilja sig ganska mycket på dialekterna, men Oslo dialekten är lättast att förstå. 
 
Verdiborsen pratar om aktuella händelser som sker i samhället och det är ofta inslag av intervjuer med berörda eller kunniga personer. Som de flesta radioprogram är de inte så hetsiga och pratar ganska lugnt med inte alltför höga röster så därför blir det mysigt att sova till. Man lär sig även lite norska på köpet. ;)
 
4. P1 STIL
Poddradio från P1 om stil. Likt Stiljournalen tar de upp ett ämne varje avsnitt och de är fyllda med massor med lärorik information. Finns otroligt mycket avsnitt men jag har b.la. lyssnat på den om Preppy och Michael Kors. Då får man reda på bakgrunden till stilen/märket som är intressant att veta då man inte vet så mycket om designerna bakom de olika märkena. Berättarrösten är lugn men har bra inlevelse så det blir inte allt för monotont, även här vävs olika intervjuer in. 
 

Höstmys

2016-09-26 @ 21:03:00Vardag
 
Nu när hösten närmar sig så får man gå in i höst mood, gjorde för första gången på länge varm choklad med vispgrädde. Med den röda duken så känns det lite juligt också, snart är det dags för julspellistorna att träda fram!
 
Under dessa veckor har jag hunnit med lite grejer:
  • Varit på Östra Reals inspark, otrooligt lång kö dit men roligt när man väl kom in.
  • Var även på Nackas inspark som hade temat "Ursäkta att jag är sen, jag kom precis från.." och då tog jag 'helvetet' med rött och djävulshorn. Inte lika bra som året innan för musiken var inte lika bra så draget blev sämre. 
  • Pluggat, försökt plugga, sovit och pluggat lite ytterligare.
  • Haft mitt första prov och redovisning plus fått tillbaka mitt första läxförhör. 
  • Varit på Öland för första gången(i helgen).
Nu ska jag göra ytterligare ett försök till att plugga och föra över lite videos till min skoldator. 

Ny header

2016-09-16 @ 09:00:00Design- Headers
Vill presentera min nya header för er! Har inte haft en header på ett bra tag nu, den senaste jag hade innehöll bilder på mig och Coffee från i vintras, eller kanske vintern innan det? Fixade iaf ihop en ganska neutral så får jag fundera på vad jag vill ha sen. Jag tyckte trädet och fågeln var fina, funkar bra med min bakgrund också. Hoppas ni också tyckte den var fin! 

En dag i stallet

2016-09-15 @ 23:32:26Coffee/Skorpan
Idag var jag i stallet så jag tänkte att ni också kan få ta del av lite hästar och ridning, fast genom YouTube då. ;) Filmade och klippte ihop en film under sommarlovet som jag väntade med att lägga ut. Det är då alltså min medryttarhäst Coffee jag rider på i videon. :) Hoppas ni tyckte den var rolig att se! 

Insparksdags

2016-09-12 @ 11:51:43Vardag
Hej på er! Nu när skolan och plugget drar igång kommer det troligtvis inte bli lika mycket uppdatering.Vi får ganska mycket småläxor att göra så det finns alltid plugg att göra. Lite ovant för på Nacka hade inga läxor utan det var mest prov och inlämningar. Är iaf inte lika trött längre som jag var första veckan, troligtvis alla nya intryck som tröttade ut mig. 
 
Nu på morgonen har jag avklarat först ett förhör på begrepp i privatjuridiken och sen har jag haft läxförhör på matten också. Jag tror och hoppas att det gick bra, pluggade intensivt igårkväll på begreppen haha! Eftersom jag läste naturkunskap i ettan slipper jag det iår när de andra läser den så då får jag håltimme.
 
Går till kvart i fem idag så det är en lång skoldag men jag är ändå pepp för idag är det Östra Reals inspark! Den ska vara på Göta källare och det är temat High school. Jag, Emma och Lea ska gå tillsammans, har ingen aning om vilka andra som ska gå.. Känns som det inte är som ska gå? Men man kommer säkert se flera där. ;)
 

Trötter

2016-09-01 @ 00:16:21Vardag
Fick bli en arkivbild från i somras
 
Hej på er! Det var några dagar sen jag bloggade men ni missade inget dödsviktigt. Jag har gått i skolan de senaste tre dagarna och skolan rivstartade med en gång. Vi får mindre läxor i nästan varje ämne, även fast de är ganska små blir det en extra grej att göra. Just nu är jag inne i en så trög fas. I skolan är jag pigg och kan anteckna men när jag kommer hem blir jag vansinnigt trött.
 
Har alltid haft en grej att jag kan inte plugga någonting innan åtta tiden vilket suger. Hur skönt hade det inte varit att komma hem, plugga och sedan vara klar för dagen vid sju? Så funkar inte jag tyvärr. Jag drabbas av en liten dip av trötthet vid den tiden istället. Senaste dagarna har problemet varit att tröttheten försvinner inte alls, inte ens klockan nio. Plus att jag får lite huvudvärk så det underlättar inte min läxläsning. Vet inte om det är skolstarten som gör att jag är såhär trött men detta måste ta slut snarast?! 
 
Så kortfattat; har gått i skolan, segat mig och försökt plugga på eftermiddagen och kvällen och sen har jag tränat med Emma. Första träningen på väldigt länge(var ju förkyld), vi började försiktigt. Jag sprang till min nya springlista som bara var tjugo minuter, dock behöver jag byta ut några av låtarna för de passade inte så bra. Fick oväntat mycket träningsvärk för det lilla så det var nog bra med en mild start. Stretchningen måste jag nog också ta tag i, var otroligt stel.... Ja, detta var min händelserika vecka hittills. 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0