Nya tag

2014-09-29 @ 16:30:58Vardag
Haft en rätt stressig helg då vi skulle skicka in en video om våra morgonrutiner på spanska. Man tror det är hur enkelt som helst men det tar tid! Först fixa manus, sen spela in och sist klippa. Idag på spanskan gick vår lärare igenom kriterierna för E, C och A och inser direkt då att min video inte låg på någon hög nivå så jag måste nog ändå göra om den... :c 
 
Imorgon ska vi orientera ute så det ska bli skönt att få komma bort från alla lektionerna ett tag. Iår fick vi faktiskt orientera två(av säkerhetskäl) så jag ska orientera med Josefine! Har blivit lite utav en tradition då vi orienterat tillsammans sen 4:an/5:an, det som är bra att vi båda ligger på ungefär samma nivå så det blir inte så att en person gör hela jobbet.
 
Eftersom jag inte bloggat på ett tag kan jag berätta lite roliga saker som hänt de senaste dagarna:
I torsdags hjälpte jag till med Coffee, en 19 årig D-ponny som står på Klaras stall. Det var superkul att få ha lite frihet att man inte behövde stressa så mycket(som man behöver göra på ridskolan) och bara för att hon var 19 år var hon inte lat! Coffee var väldigt pigg och framåt och absolut supersnäll att hantera så det var jättetrevligt. 
 
När vi ändå pratar hästar kan jag berätta att jag håller på att leta medryttarhäst, det är allt annat än enkelt. Jag kollar på flera olika hemsidor och antingen behövs det bil, hästen är unghäst eller så står den alldeles långt. Jag är egentligen inte så jättekräsen utan jag skulle kunna tänka mig att vara skötare på en shettis också. MEN jag ska inte ge upp för det! Jag hoppas förstås att någon i Klaras stall behöver medryttare så vi skulle kunna rida tillsammans men det verkar inte aktuellt just nu. 
Madera

Regn

2014-09-22 @ 21:37:15Vardag
Hej allihop! Det var ett tag sen tror jag.. 
Regnet har tagit över Sverige och att gå i sandaler och bara ben går man till regnjackor, paraplyer och fleecestrumpbyxor. 
Fast regnet var faktiskt lite mysigt. Kanske inte lika mysigt om det ska fortsätta tills på torsdag.
Just att det helst inte ska regna på torsdag är för att jag ska hjälpa till att ta hand om ett D-ponny sto vid namn Coffee. Jag höll på att leta medryttarhäst men Coffee hade redan fått medryttare så då kunde jag hjälpa till lite då och då istället. Jag och Klara hade tänkt rida ut på Coffee och Matrix så vi får hoppas att vädret blir bättre då.
Jag har även laddat ner iMovie till min mobil så det kanske blir fler filmer framöver. 
Jag uppdaterade till ios 8 igår så jag kan inte ladda upp bilder med blogg.se appen för den är inte anpassad till ios 8.  Jag hoppas de fixar det snart eller så får jag blogga från datorn.

Jag har...

2014-09-12 @ 01:44:35Hästar/ridning
Jag har inte bloggat på ett tag så nu gör jag en liten punktlista på saker jag gjort under veckan.
• Jag har varit med Klara i helgen(+stött på min gamla dagis och "klass"kompis). Sjukt awkward att se honom hemma hos Klara.. Hennes storebror var tydligen kompis med honom. :o
• Ridit helt utan utrustning på Matrix. Dock bara ca 5 min men det var underbart ändå. Och för er som undrar vi hade ridit ett ridpass och skulle låta honom trava och skritta av sig och han var rätt seg den dagen. 


Som ni ser på bilderna blir han mycket mer avslappnad och det är så fint att se! 
• Gått med i skolan idrottsförening. På tisdagar brukar de ha aktiviteter tex basket så kan man då som medlem få komma och vara med. I tisdags var det "paintball"(fast det var mest att man sköt bollar på varandra och hade madrasser som skydd), så jag och Ada var där och vi var de enda tjejerna. 
Killarna sköt lagom hårt också fast man har saknat de lite så det var rätt kul. 
• Haft skoljogg och sprungit själv med min housemusik ute i Kärrtorp 5 km. Sprang på 35 min och tycker det var rätt okej då jag inte brukar jogga och att jag joggade ganska mycket. 

Very cute little lamb. *~*

• Fått som spanskaläxa att skypa med värmlänningar på spanska. Efter mycket trassel så har jag fått kontakt med min smålänning(ja, de visade sig att det var smålänningar).
• Haft ett riktigt dåligt ridpass på Robin Hood idag, det gick inte alls bra, han kändes stel, tryckte sig inåt mot mitten, flyttade sig inte för skänkeln...


Bloggen utan Madera

2014-09-03 @ 22:06:30Tankar/åsikter
Ja, nu är det såhär att jag har bestämt mig förr att jag ska sluta sköta Madera. Jag letar efter en medryttarhäst och jag skulle inte ha tid med båda. För jag tror man får mer chans att lära sig med privathästar då det kan vara svårare att hantera än ridskolehästar. 
Men det var Madera som gjorde att jag skapade bloggen, det började med att Thyra, Maderas andra skötare skapade bloggen och sen fick jag börja blogga här eftersom jag också skötte Madera. När hon sedan slutade blogga fortsatte jag blogga själv istället. 
Jag ska fortfarande rida kvar på enskede så jag kommer fortfarande träffa henne. 
Jag hoppas hon får en bra skötare efter mig. ♥️ 
Jag tänker nog ha kvar bloggen fast jag inte sköter henne längre då jag är lite emot att byta blogg. Ifall jag får någon medryttarhäst kommer jag såklart berätta om den! 






MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0