För mycket skritt

2014-12-23 @ 00:30:11Coffee/Skorpan
Idag var en väldigt händelserik dag!

Gick upp relativt tidigt idag för att hinna med en buss som skulle gå klockan 09.40. Jag och Klara hade planerat upp en liten ritt med några andra i stallet så skulle vi fika tillsammans efteråt, tanken var att vi skulle ta det väldigt lugnt eftersom min mamma följde med och gick med Madde. Eftersom Madde går ganska långsamt och vi hade lite problem med att Ljosar(en av ponnyerna) hade väldigt mycket snö i hovarna fick vi vänta in mycket och är det något som Coffee absolut inte klarar av är att stå stilla. Så under den tiden man sto stilla taggar hon till sig och vill både fram och uppåt. Så första bocksprången hon bjöd på var när vi hade stått stilla och så börjar de andra hästarna trava så det är klart Coffee vill ikapp då så hon gör en rad bockningar. Ganska oförberedd men jag höll mig kvar! 
Men när vi kom till ett fält så fanns det några små stockar(ca 20 cm) som vi tänkte trava över och när vi kommer till en öppen sträcka börjar Matrix lyfta och galoppera iväg och då hänger Teddie på och börjar bocka och det gör såklart Coffee då också. Det var några rejäla bocksprång så efter kanske fem stycken ramlade jag av, jag tror det var för att jag inte drog upp hennes huvud också.. som jag borde gjort. Men hon var svårare att sitta på för hon bockade gång på gång medans Matrix gör pauser emellan. 
 
Men eftersom vi red så lugnt(förutom allt brallande) så red jag och Klara ut en runda igen, vi utforskade lite nya vägar och vi lyckades hitta stället jag och min klass var ett dygn i 7:an, alla minnen kom tillbaka då. Matrix och Coffee var lugnare då och Coffee lyfte inte eller bockade men hon var rätt pigg ändå. Sen läste jag i Coffees kalender att hon bara skrittat de två senaste dagar... :o
Men jag tycker det är mycket roligare att rida såna här ponnyer än såna som gör precis som amn säger för då blir det ingen utmaning. ;)


 
 

Fredag och Lördag

2014-12-21 @ 20:21:00Madde
I fredags var det julavslutning!
Först julgröt i skolan, sen ett väldigt bra julspel och sist vår klassiska musikquiz! Blivit lite utav en tradition att min mentor sätter ihop en musikquiz och så sitter man i sina mentorgrupper och kör. Min mentorgrupp brukar komma rätt okej men denhär gången kom vi sist... De hade jättemycket 80-tals låtar som ingen visste, hade det vart house hade vi vunnit tror jag. Vi har nämligen två som är jättebra på det, men det var så typiskt för det kom låten "Bad" - David Guetta som jag tror de flesta hört men det är inte bara David Guetta utan också Vassy och Showtek men vi glömde att Showtek också var med fast vi visste att de var med, även jag. 
.
Sen fick vi även våra betyg, höjde mig i några ämnen och sänkte mig i några men mest arg blev jag över mitt slöjd betyg som jag blev sänkt rejält utan några som helst förvarningar! (vi hade även vikarie så jag tycker inte man ska kunna bli sänkt då) Men vi ska prata och maila om det!
Men vi släppte betygen bakom oss för stunden för jag, Josefine, Emma och Astrid skulle gå till Starbucks och fika! Jag tog en brownie och en varm choklad och vi hade det supertrevligt! Vi satt där i ungefär 2 timmar och snackade och jag är verkligen jätteglad att jag återupptog kontakten med Josefine och började umgås med dessa trevliga personer! 


På kvällen kom Klara för att sova över och det är verkligen skönt för jag och Klara har känt varann länge och vi har alltid roligt ihop. Vi såg på Gossip Girl, jag fick mina presenter, vi gjorde små pepparkaksstugor och pyntade de. 
 
Lördag 

Min födelsedag!!! Så på morgonen fick jag öppna min födelsedagspresent. Jag fick en MacBook Air!! Den är väldigt lätt och smidig vilket gör att jag enkelt kan ta med den till skolan och den är jättebra!! Netflix och Youtube blir mycket snabbare och bättre att se på, iCloud funkar nu och vi förde över allt från förra datorn till den här datorn så jag har alla bilder. Sen vid 12 tiden åt jag och Klara på donkis innan vi åkte till stallet. Körde en väldigt pigg Madde i ca 1 timme. 
På kvällen var jag jättesugen på godis men vi hade inget hemma så jag gick till Coop klockan halv 10 och när jag står inne på Coop kommer jag på "nämen ICA har ju bättre godis" så då går jag till ICA och köper mitt godis, på dessa trettio minuter hann jag se 7 stycken från min klass... whuut? hänger alla vid ICA en lördagskväll?
 




 
 
 

95%

2014-12-17 @ 17:21:58Vardag
Hej alla julglada människor! Eller jag är det iallafall. 
På vår allra sista träslöjdslektion fick man göra klart om man hade något att kvar att göra annars fick man julpyssla. Jag lackade klart mitt nattduksbord och flätade jularmband/prydnad men det var lite synd för i torsdags eftermiddag lämnade jag mitt älskade vita  nattduksbord stånde med sina fyra fastmonterade hjul, idag 6 dagar senare möter jag ett numera små prickigt bord och endast tre hjul. Jag fick slipa bort de ovälkomna prickarna och ytbehandla igen men vad händer då?? 
Jo nån person målar med brun färg och skvätter över färg igen så den blev prickig igen. 
Vad hände med det fjärde hjulet då? Jag letade efter det men utan framgång, nu är nattduksbordet hemma men fortfarande bara tre hjul. Jag måste köpa nya...

Här kan ni få se att ifall bordet hade vart 3 cm längre hade den inte fått plats i min hiss..

Vid 2 tiden idag möttes jag utav stora massiva snöflingor som fastnade i mitt hår, jag blev jätteglad av att det snöade! Hoppas snön stannar sig kvar till den tjugofjärde. 

Resten av eftermiddagen har jag lyssnat på min jul spellista medans jag ätit pepparkakor och slått in julklappar, hur mycket julkänsla har jag fått idag? 95% som innefattar julpyssel+pepparkaka på slöjden, julbord till lunch, snö, julmusik och  slå in julklappar. 
Det var ungefär min dag, så hejdå så länge! 



MiniJul

2014-12-14 @ 01:11:50Vardag
I fredags hade jag, Emma, Josefine och Hedwig minijul hemma hos Josefine och sen sov jag och Emma över där också. Innan vi gick till Josefine så gick Emma och jag hem till mig och gjorde knäck, det gick bra förutom att vi båda brände oss för knäcken var jättevarm och halva satsen blev hårdare.. Men det gick rätt bra ändå. :D vi köpte mycket nyttigt den dagen kände jag  för vi gick först och åt på Donken, sen köpte vi typ 1 kg godis + polkagrisar+chokladtomte....
Hos Josefine spelade vi kortspel, öppnade presenter (alla köpte en present så alla fick en var), åt knäck och godis och såg på Love Actually. 
Jag fick en liten honoungs Bodybutter från Body Shop av Emma som luktar jättegott! 




Julritt

2014-12-14 @ 01:00:00Coffee/Skorpan
I onsdags hade jag och Klara vår efterlängtade julritt, Klara klädde Matrix i så mycket rött hon kunde finna och jag flätade in glitter i Coffees man och svans, så vi begav oss i iväg runt Flaten på hästarna. Vi red i ca 1 h 15 min och jag red Coffee på hackamore men jag tror jag kommer använda mig av det mer på banan och ha repgrimma i skogen då jag inte tycker det behövs hävstång på Coffee ute. Sen när man är ute svänger man och ställer inte lika mycket som när man rider dressyr,  och med repgrimman är det rätt svårt att ställa med så då passar det bra. 
Blev en hel del ridning för mig för den senaste tisdagen så tog jag hand om Matrix åt Klara och Matrix var något envis men blev sen rätt lydig och han kunde lämna stallet utan problem! 



Dansuppvisning

2014-12-14 @ 00:39:13Vardag
Inte bloggat på 8 dagar, ehhhh!!! 
Idag hade vi iallafall Kemi prov på morgonen som jag kände att det inte jättebra på.. :/ 
Men på eftermiddagen var det roligare iallafall! På idrotten har vi gjort danser och idag fick man (frivilligt) visa upp sin dans för klassen. Vi hade hört att några killar i Gr C skulle göra en väldigt rolig dans så vi gick tidigare från matten så vi kunde se den. Tydligen hade de redan visat upp sin dans så vi var väldigt sad men snälla som de var så visade de upp en extragång. ❤️
Väldigt rolig, enklare steg men storslagen show, morgonrockar som togs av, allmänt roliga steg och ja hela dansen var rolig. (Man måste sett den för att fatta att den var rolig!)

Sen visade jag, Emma och Josefine vår dans och vi hade låten "Cheerleader" så vi hade klätt oss som det också, två tofsar, croptop, svart kjol och knästrumpor. Det gick rätt bra att visa förutom att jag kom i otakt några gånger men klassen började applådera i takt så det var väl bra! 







Första december

2014-12-01 @ 08:02:48Vardag

Bild från sihs igår)
Men såhär glad är jag att det äntligen är december!!! Jullistan används flitigt och mina älskade julkalenrar ska äntligen användas!! ❤️❤️❤️ Måste visa bild på de. Var även på Sihs(sweden international horseshow) så jag får visa lite bilder sen! 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0