Sommar i P1: Övrigt

2017-09-17 @ 15:00:00Lista
 Edit: har väntat länge med att skriva klart detta så en del har jag tyvärr glömt bort... hehe. 
 
YOUTUBE- IJUSTWANTTOBECOOL(2016)
De tre killarna; Joel Adolphson, Emil & Victor Beer har tillsammans YouTube kanalen där de lägger ut olika sketcher, utmaningar mm. De förklarar hur det hela började, att de som unga började filma videos. Eftersom de räknar sig själva som en humorgrupp har även sommarpratet inslag av humor också. Till skillnad från de andra är de tre stycken som har sommarprat samtidigt och det förvandlas mer till ett humorinslag i radion. Bitvis höjda röster och man ska få känslan att de har intriger där i studion så det är inget att sova till haha. ;)
 
YOUTUBE- CLARA HENRY(2015)
Slog igenom genom att prata om mens på internet. Har nu fått vara programledare och gjort egna program. Förklarar hur det hela började, flytten till Stockholm och om julmust. 
 
YOUTUBE- FELIX KJELLBERG "PEWDIEPIE" (2014)
Den YouTubern som har mest prenumeranter på HELA YouTube. Väldigt coolt ändå. För de som inte är lika insatta i YouTube och gaming berättar han hur han spelar in en video. Tror de flesta i yngre åldrar har sett minst en video av honom men då är det oftast på engelska. Så här får du chansen att höra honom på svenska när han berättar mer om sig själv. Finns även en engelsk version.  
 
FÖRFATTARE- SARA BERGMARK ELFGREN(2012)
Skrivit den kända Engelsfors- trilogin tillsammans med Mats Strandberg. Hon berättar om sin ungdom där hon älskade fantasy och såg sig själv som en nörd. Gillade starkt delen där hon talar till sitt yngre jag. Väldigt harmonisk röst som är sovvänlig.
 
 
POLITIK- ANTON ABELE(2013)
Blev känd när han skapade facebookgruppen "Bevara oss från gatuvåldet" efter att 16-årige Riccardo Campogiani blev misshandlad till döds. Som artonåring blev han Sveriges yngsta riksdagsledamot för Moderaterna. Han pratar om hur allting startade och sedan vad han tycker om politikerna. Sist avslutar han varför han inte kommer kandidera till ledamot nästa val. 
 
FOTBOLL- JOHN GUIDETTI(2012)
En av Sveriges kända fotbollsspelare. Han tar med oss till Kenya där han fick glassplitter i fötterna när han spelade fotboll barfota. Vi fortsätter sedan vidare till hans tonår när han och hans vänner spelade fotboll istället för att hitta på dumheter ute i Stockholms förorter. Mycket trevligt sommarprat som jag har somnat till flera gånger. 
 
FOTBOLL- KIM KÄLLSTRÖM(2016)
En av Sveirges större fotbollsstjärnor som numera spelar i Djurgården. Berättar om hierarkin i fotbollslaget, värvningen till Arsenal, snacket i omklädningsrummet och annat fotbollsrelaterat. Intressant även för mig som inte är fotbollsinsatt men säkert ännu roligare för något som är det. 
Bildkälla: Expressen
 
JURIDIK- PARUL SHARMA(2016)
Jobbar som människorättsjurist. Vi får en insyn hur hennes arbete ser ut, följa med på människoöden runt om i världen. Som den indiska jordbruksfamiljen som försökt ta självmord eftersom han inte kunde köpa genmodifierat utsäd. Eller olika korruptioner och orättvisor i samhället. 
 
JURIDIK- LEIF SILBERSKY(2008)
Känd försvarsadvokat som varit med i flera kända fall. Pratar om sin dialekt, intresset för cirkus och diskriminering. 
 

Tomorrowland 2017

2017-09-14 @ 23:59:00Musik

Som vanligt såg jag årets Tomorrowland livestream, men det var kämpigt! Jag var nämligen i Thailand då så ville jag se de sista artisterna var jag tvungen att vara uppe till fem eller sex på morgonen... Det är därför jag inte sett lika mycket i år heller, vilket är synd såklart. Skrev iallafall lite anteckningar vad jag tyckte om de olika seten, här kommer de.

 I år var det cirkus tema plus två ghelger istället för en. 

🌞 TIESTO 22/7🌞

Seg första kvart. Kommer sedan igång med Secrets. Varvar sedan med något beat och sina kända låtar som toujours amours, wasted, Red Lights. Kändes lång att se på..

7/10

 

🌞 AXWELL^ INGROSSO 22/7🌞

Också något seg start. Kom igång efter ungefär en kvart och sedan accelerade de. Utnyttjade att de var två genom att Axwell pratade mycket med publiken för att få drag- vilket de lyckades. Frågade även frågor till publiken varefter de spelar en låt med passande lyrics. Är känd för sina vackra övergångar och de håller kvalitéen. Gav mig rysningar när jag hörde övergången till Calling(lose my mind). Kör ett fungerande koncept; throwback till SHM med Dont you worry child, reload, one, antidote. Sun is shining som en av slutlåtarna, däremot finalen utbytt mot More than you know.

8,5-9/10

 

🌞 KSHMR 23/7🌞

Riktigt BRA start med wildcard & mandala. Fick med publiken riktigt bra. Utnyttjade storbildskärmen med musikvideos. Många av hitsen bevarade tex bazaar heroes. Allsång och stor uppskattning vid Secrets och Tsunami. Kör på igenkänning- lyckat. Lyckas ändå väva in nya låtar mellan sina hits. Lika bra hela setet igenom. Underskattad och bör vara på Mainstage. Memories med ljus på.

10/10

 

🌞 DAVID GUETTA 31/7🌞

Tomorrowlands stammis- har varit på festivalen varje år sen den startade. Började med Bad för att få med publiken. En stund senare tar han en riktigt gammal goding "When love takes over" med lite allsång. Ny frilla och ny energi på David. Varvar med sina hits och i mitten gästar Dimitri Vegas & Like Mike i samband med att de släppte ny låt tillsammans. Gjorde även "earthquake" ? Tillsammans vilket är lyckat. Avslutar fint med Without you.

9/10(0,5 poäng mer för gästandet)

 

🌞 MARTIN GARRIX 31/7🌞

Likt Weekend festivals intro var det en blandning av hans hits --> blir mer taggad. Sen startade han direkt med låtar vi kände igen, både remixade och bevarade som original. Låtar som Turn up the speakers, Virus, Animals och The only way is ip kördes första 30 min. En lyckad låt var Tremor som många känner igen.

Spelade sin nya sprillans låt med David Guetta= GÄSTANDE AV DAVID GUETTA. Vackert med alla lysen och låten påminde lite om Scared to be lonely(i dropet). Körde några hits tex animals och waiting for love men körde remix i dropet som inte skapade lika mkt drag tyvärr. Together med alla flaggor bland publiken var vackert!




Sommar i P1: Karriär

2017-09-14 @ 23:34:00Lista
Edit: Har varit så sjukt seg på att sikriva ihop det här blogginlägget så det har ju gått över ett år sen nu. Därför minns jag ej lika mycket som jag gjorde för 1 år sen. Tänker att jag får skriva så gott jag kan. 
 
KARRIÄR- TOM ALANDH(2015)
DOKUMENTÄRFILMARE- Född 1944(72 år). 
Berättar om uppväxten hos sina fosterföräldrar i Norra Ängby. Berättar om alla människor han träffat när han spelat in filmerna b.la. Monica Zetterlund. Väldigt bra röst som gör en villig att lyssna.
Bildkälla: Sveriges Radio
 
KARRIÄR- FREDRIK HÄRÉN(2008) 
TALARE. ENTREPRENÖR.
Pratar om sin karrär som han delar med sin tvillingbror Teo Härén. Tillsammans föreläser de och skriver om kreativitet i alla dess former. Han berättar även när han trodde att hans bror hade försvunnit och sin meditiationsresa. Väldigt lugnt, inte alls hetsigt och passar bra om du vill sova till den. :) 
 
KARRIÄR- SVEN HAGSTRÖMER(2016)
FINANSMAN. ENTREPRENÖR. 
Hade banken Hasgtrömer & Qviberg AB tillsammans med parhästen Mats Qviberg. Pratar om deras samarbete och varför det tog slut. Berättar även om när han kraschade med sitt flygplan i vattnet. För dig som är ekonomi intresserad och vill hålla koll på lite kända näringsliv personer kan detta vara bra att lyssna på. 
Bildkälla: Wikipedia
 
KARRIÄR- STEVE ANGELLO(2014)
DJ/MUSIKPRODUCENT.
Mest känd som medlem i den tidigare housegruppen Swedish House Mafia. Berättar hur deras karriär såg ut från att ha börjat göra låtar till att uppträda på tre slutsålda Friends Arena. Han talar om samarbetet och hur det kändes när de fick uppträda på Ultra Music Festival i Miami. 
 
KARRIÄR- JOHAN OLSSON(2015)
SKIDÅKARE.
Talar om sin skidkarriär samt det fina stödet han fått av sin fru. Har bland annat VM guld i längdskidåkning på sina meriter och massa mer. 
 
KARRIÄR- HENRIK STENSON(2014)
GOLFSPELARE.
Nyss aktuell med Bragdguldet 2016 för sina insatser när han som förste manlige svensk vann en herrmajor på The Open Championship. Som många andra pratar han om sitt liv, upplevelser och tävlingar han upplevt. 
Bildkälla: Swingprofile
 
KARRIÄR- MAGNUS UGGLA(2016)
SÅNGARE 
Tror inte jag behöver redogöra för Magnus Uggla som gör allt för kung och fosterland? Berättar b.la. om sin uppväxt och självförtroende. 
 
KARRIÄR- FREDIK REINFELDT(2015)
POLITIKER
Pratar såklart om politik, tror inte det finns någon politiker som inte nämner något om politik? De är ju trots allt deras jobb och passion. Pratar även om tiden efter han lämnade Moderaterna och om sin bok. 

KARRIÄR- ANTONIA AX:SON JOHNSON(2008)
DIREKTÖR ÖVER AX:SON JOHNSON.
Har hand om den Axel Johnson gruppen som olika företag som t.ex. Hemköp, Willys, Åhléns, Kicks etc. Berättar om sin barndom och sitt sätt att koppla av- hästryggen. 
Bildkälla: Wikipedia
 
 
 

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0