Sommar i P1: Övrigt

 Edit: har väntat länge med att skriva klart detta så en del har jag tyvärr glömt bort... hehe. 
 
YOUTUBE- IJUSTWANTTOBECOOL(2016)
De tre killarna; Joel Adolphson, Emil & Victor Beer har tillsammans YouTube kanalen där de lägger ut olika sketcher, utmaningar mm. De förklarar hur det hela började, att de som unga började filma videos. Eftersom de räknar sig själva som en humorgrupp har även sommarpratet inslag av humor också. Till skillnad från de andra är de tre stycken som har sommarprat samtidigt och det förvandlas mer till ett humorinslag i radion. Bitvis höjda röster och man ska få känslan att de har intriger där i studion så det är inget att sova till haha. ;)
 
YOUTUBE- CLARA HENRY(2015)
Slog igenom genom att prata om mens på internet. Har nu fått vara programledare och gjort egna program. Förklarar hur det hela började, flytten till Stockholm och om julmust. 
 
YOUTUBE- FELIX KJELLBERG "PEWDIEPIE" (2014)
Den YouTubern som har mest prenumeranter på HELA YouTube. Väldigt coolt ändå. För de som inte är lika insatta i YouTube och gaming berättar han hur han spelar in en video. Tror de flesta i yngre åldrar har sett minst en video av honom men då är det oftast på engelska. Så här får du chansen att höra honom på svenska när han berättar mer om sig själv. Finns även en engelsk version.  
 
FÖRFATTARE- SARA BERGMARK ELFGREN(2012)
Skrivit den kända Engelsfors- trilogin tillsammans med Mats Strandberg. Hon berättar om sin ungdom där hon älskade fantasy och såg sig själv som en nörd. Gillade starkt delen där hon talar till sitt yngre jag. Väldigt harmonisk röst som är sovvänlig.
 
 
POLITIK- ANTON ABELE(2013)
Blev känd när han skapade facebookgruppen "Bevara oss från gatuvåldet" efter att 16-årige Riccardo Campogiani blev misshandlad till döds. Som artonåring blev han Sveriges yngsta riksdagsledamot för Moderaterna. Han pratar om hur allting startade och sedan vad han tycker om politikerna. Sist avslutar han varför han inte kommer kandidera till ledamot nästa val. 
 
FOTBOLL- JOHN GUIDETTI(2012)
En av Sveriges kända fotbollsspelare. Han tar med oss till Kenya där han fick glassplitter i fötterna när han spelade fotboll barfota. Vi fortsätter sedan vidare till hans tonår när han och hans vänner spelade fotboll istället för att hitta på dumheter ute i Stockholms förorter. Mycket trevligt sommarprat som jag har somnat till flera gånger. 
 
FOTBOLL- KIM KÄLLSTRÖM(2016)
En av Sveirges större fotbollsstjärnor som numera spelar i Djurgården. Berättar om hierarkin i fotbollslaget, värvningen till Arsenal, snacket i omklädningsrummet och annat fotbollsrelaterat. Intressant även för mig som inte är fotbollsinsatt men säkert ännu roligare för något som är det. 
Bildkälla: Expressen
 
JURIDIK- PARUL SHARMA(2016)
Jobbar som människorättsjurist. Vi får en insyn hur hennes arbete ser ut, följa med på människoöden runt om i världen. Som den indiska jordbruksfamiljen som försökt ta självmord eftersom han inte kunde köpa genmodifierat utsäd. Eller olika korruptioner och orättvisor i samhället. 
 
JURIDIK- LEIF SILBERSKY(2008)
Känd försvarsadvokat som varit med i flera kända fall. Pratar om sin dialekt, intresset för cirkus och diskriminering. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn :D
Kom ihåg mig?

Din mejl:(Behövs bara ifall du vill ha privat svar)

Din blogg:

Din fina kommentar:

Trackback