Sommar i P1: Karriär

Edit: Har varit så sjukt seg på att sikriva ihop det här blogginlägget så det har ju gått över ett år sen nu. Därför minns jag ej lika mycket som jag gjorde för 1 år sen. Tänker att jag får skriva så gott jag kan. 
 
KARRIÄR- TOM ALANDH(2015)
DOKUMENTÄRFILMARE- Född 1944(72 år). 
Berättar om uppväxten hos sina fosterföräldrar i Norra Ängby. Berättar om alla människor han träffat när han spelat in filmerna b.la. Monica Zetterlund. Väldigt bra röst som gör en villig att lyssna.
Bildkälla: Sveriges Radio
 
KARRIÄR- FREDRIK HÄRÉN(2008) 
TALARE. ENTREPRENÖR.
Pratar om sin karrär som han delar med sin tvillingbror Teo Härén. Tillsammans föreläser de och skriver om kreativitet i alla dess former. Han berättar även när han trodde att hans bror hade försvunnit och sin meditiationsresa. Väldigt lugnt, inte alls hetsigt och passar bra om du vill sova till den. :) 
 
KARRIÄR- SVEN HAGSTRÖMER(2016)
FINANSMAN. ENTREPRENÖR. 
Hade banken Hasgtrömer & Qviberg AB tillsammans med parhästen Mats Qviberg. Pratar om deras samarbete och varför det tog slut. Berättar även om när han kraschade med sitt flygplan i vattnet. För dig som är ekonomi intresserad och vill hålla koll på lite kända näringsliv personer kan detta vara bra att lyssna på. 
Bildkälla: Wikipedia
 
KARRIÄR- STEVE ANGELLO(2014)
DJ/MUSIKPRODUCENT.
Mest känd som medlem i den tidigare housegruppen Swedish House Mafia. Berättar hur deras karriär såg ut från att ha börjat göra låtar till att uppträda på tre slutsålda Friends Arena. Han talar om samarbetet och hur det kändes när de fick uppträda på Ultra Music Festival i Miami. 
 
KARRIÄR- JOHAN OLSSON(2015)
SKIDÅKARE.
Talar om sin skidkarriär samt det fina stödet han fått av sin fru. Har bland annat VM guld i längdskidåkning på sina meriter och massa mer. 
 
KARRIÄR- HENRIK STENSON(2014)
GOLFSPELARE.
Nyss aktuell med Bragdguldet 2016 för sina insatser när han som förste manlige svensk vann en herrmajor på The Open Championship. Som många andra pratar han om sitt liv, upplevelser och tävlingar han upplevt. 
Bildkälla: Swingprofile
 
KARRIÄR- MAGNUS UGGLA(2016)
SÅNGARE 
Tror inte jag behöver redogöra för Magnus Uggla som gör allt för kung och fosterland? Berättar b.la. om sin uppväxt och självförtroende. 
 
KARRIÄR- FREDIK REINFELDT(2015)
POLITIKER
Pratar såklart om politik, tror inte det finns någon politiker som inte nämner något om politik? De är ju trots allt deras jobb och passion. Pratar även om tiden efter han lämnade Moderaterna och om sin bok. 

KARRIÄR- ANTONIA AX:SON JOHNSON(2008)
DIREKTÖR ÖVER AX:SON JOHNSON.
Har hand om den Axel Johnson gruppen som olika företag som t.ex. Hemköp, Willys, Åhléns, Kicks etc. Berättar om sin barndom och sitt sätt att koppla av- hästryggen. 
Bildkälla: Wikipedia
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn :D
Kom ihåg mig?

Din mejl:(Behövs bara ifall du vill ha privat svar)

Din blogg:

Din fina kommentar:

Trackback