I fredags

2017-01-16 @ 00:40:55Vardag

Känns alltid mycket lättare mot våren. I fredags när jag slutade tidigt promeneade jag från Karlavägen ner till Norrmalmstorg för att fixa bankkort(äntligen!). 


Sen var det så fint väder så då bestämde jag mig för att promenera hela vägen hem medan jag lyssnade på P3 Dokumentär(Gryningspyromannen om någon undrar). 
Ganska skönt att göra för man pluggar ändå inte direkt efter skolan på en fredag.
 

På måndag har vi fått lite schemaändringar. Tanken var först att ha en mattelektion på torsdagförmiddag men vi förlängde måndagslektionen istället. Så nu kommer jag gå från 8:15 till 16:45 utan några håltimmar på måndagar! Ganska tuff start på veckan, tur att vi får det lugnare dagarna efter. 


Jul 2016

2017-01-12 @ 08:00:00Vardag

Julen firades med mina två kusiner, faster, kusinbarn och en del "ingift" släkt. Vi har hos min kusin som bor ute i Nacka.


Här har vi julmaten. Hade innan det ätit massa goda tilltugg; pepparkakor, chokladpraliner, chips och några slags degknyten. 

Sist kommer en bild på ett urval av mina julklappar(dock inte hornen). Tacksam för en supermysig jul. <3


Sommar i P1

2017-01-11 @ 06:03:00Lista
Något jag gjort mycket den här sommaren är att lyssna på Sommar i P1. Hur mysigt och somrigt är inte det? 
 
Tror de flesta vet vad det är men för de som inte vet så får jag berätta lite. Varje sommaren samlar P1 ihop en bunt kända människor som får ha ett sommarprat en viss dag. Personen får då nittio minuter till förfogande där denne får berätta vad den vill och spela sina låtar. I efterhand finns de som podversion(som jag lyssnar på) men då är musiken förkortad pga upphovsskäl och programmet blir då en timme istället. Det är väldigt varierat vad för personer som håller i pratet, allt från kända artister, dansare, regissörer, författare, fotbollsspelare.. Ja, ni hör det kan vara väldigt blandat. 
 
Antingen kan man välja att lyssna på prick alla radioprat, hade varit häftigt att göra för man hade blivit mer allmänbildad då men det gjorde inte jag. Svårt att ägna en hel timme åt någon man aldrig hört talas om och som pratar om något tråkigt, eller bara brist på intresse. Så istället valde jag både gamla och nya sommarprat men bara personer jag tyckte kändes intressanta. 
 
Idag hade jag tänkt presentera alla de sommarprat jag lyssnade på sommaren 2016. Tänkte skriva kort om varje sommarprat jag lyssnade på men inser nu när jag skrev upp alla att det är tusentals så vi får dela upp det i flera inlägg. Jag tänkte att jag kör indelade efter kategori; karriär, livshistoria och övrigt så det kommer i tre delar. 
 
 
 

2016 i bilder (via Instagram)

2017-01-10 @ 21:38:35Bilder!
Här kommer året genom mina instagram bilder. 
FEB: Bio med Emma och vänner från klassen - MAR: Såg IMDb's högst rankade film för första gången
APR: Upptäckte Storängen och min och Moas lilla sjöbrygga.
JUN: Skolavslutning med Nacka klasserna -  JUL:  Resa till Portugal(första gången)
AUG: Första housefestivalen, såg Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike mfl live!! <3 
SEP: Inför Östra Real's inspark- OKT: Moas födelsedagsfest. 
NOV: Höstlov på Teneriffa(här på Hard Rock Café). - DEC: Min födelsedag + Emmas fina bildcollage!
 

2 0 1 7

2017-01-08 @ 01:26:52Vardag
God fortsättning allihopa! Även fast ni inte fått hänga med mig de sista månaderna av 2016. Har helt inte haft motivationen att skriva något här. Innan jullovet var det flera prov, uppsatser och sådant som skulle göras.
 
Gjorde ett schemabrytande(dvs när alla i tvåan har samma) prov i matte, juridikprov och lämnade in ett PM i Rätten och samhället(juridikämne). PM:et var mångas fundering ett långt tag, till en början skulle vi skriva ett PM om Energiöverenskommelsen på lektionstid. Men allt fler tyckte det var så svår så vi fick skriva den hemma. Det var även ett samarbete med naturkunskapen(som jag såkalrt redan har läst) så jag fick göra om Parisöverenskommelsen. Har ingen aning om det var lättare eller jobbigare. Nog om plugg. 
 
NEW YEAR, NEW ME. Eller kanske inte haha. Har inget nyårslöfte igår och höll inte mitt senaste heller. För 2016 hade jag Rid bara bettlöst med Coffee men jag red faktiskt med bett några gånger. Men inte mer än fem gånger så det var inte direkt mycket heller. 
 
Förra året
 
Detta lov var vi bara hemma vilket var ganska ovanligt så jag passade på att träffa kompisar så mycket som möjligt. Har hunnit träffa flera kompisar så man inte behöver känna stress för det sen när skolan börjar, så svårt att hinna då. Sen även unnat mig att se TV- serier eller sova hur länge som helst. Den första januari sov jag bort helt, skämtar inte. Var uppe till kanske fem på nyår så då sov jag i tolv timmar--> 05:00 PM vaknade jag då. :-) 
 
Hoppas ni haft en härlig jul och nyår!! (Mer om de senare)

MAIL: [email protected] bloglovin


RSS 2.0